Консултация с Класически Хомеопат

• 175 216
  • 996
  •   1
Отговори
# 840
  • София - Варна - Бургас
munka malkata majmunka
Цитат
Преди 10 дни състоянието му изключително се изостри, бузките и въобще цялта му главичка беше в сълзящи екземи. Детският дерматолог ни назначи лечение с мехлем, приготвен на базата на адвантан/кортикостероид/....още 10 дни лечние с гореописания мехлем+локоид, който пък е хидрокортизонен препарат...

- Всяко третиране на кожни проблеми, Потискат, а не лекуват. Особено с кортикостероиди!
 - Потискайки симптомите, които са защитна реакция на Жизнената Сила, симптомите могат да бъдат "излекувани" - Потиснати, но причината - болеста по този начин бива вкарвана навътре.
 - Макар и трудно и не винаги, но досега единствено Хомеопатията може да се похвали с наистина излекувана Алергия.
 - Лечението се провежда на базата на лекуване на Централното нарушение, а не на борба със симптомите, които всъщност са "лошият вестоносец".  smile3529

# 841
  • София - Варна - Бургас
lidiah
Цитат
Здравейте! След като няма значение количеството гранули, защо препоръчват от монопрепаратите на Боарон винаги по пет, а от Осцилококцинума- по цяло флаконче? Дали ефекта наистина ще е един и същ, ако се дава само по една гранула или за Осцилококцинума по 1/3 /например/ от количеството ?

- Защо наистина? - въпроса е бил дискутиран стотици пъти досега, затова ще ви предложа вие да познаете...
 и то от първи път!
 - Ние сме Хомеопати, а не дистрибутори на която и да е Фармацевтична фирма, пък била тя и "Боарон"  Peace

# 842
Благодаря за отговора Ви, Александър, на мен по същество ми е ясно, че кортизонните препарати не лекуват, но, както вече подчертах, детето беше цялото в сълзящи екземи, не можеше да спи и представляваше покъртителна гледка. Та затова предприехме такова лечение. Въпросът ми всъщност беше дали към момента е подходящо да се обърнем към хомеопат, тъй като симптомите са потиснати и той няма да бъде реално запознат с проблема.
Благодаря още веднъж за отзивчивостта, лек ден!

# 843
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Въпросът ми всъщност беше дали към момента е подходящо да се обърнем към хомеопат, тъй като симптомите са потиснати и той няма да бъде реално запознат с проблема.
Благодаря още веднъж за отзивчивостта, лек ден!
- Има известен резон в това, но.... хомеопатията не определя лекарството по един единствен физически симптом!
 - Така че това е само една от проявите на индивидуалната му Жизнена Сила.  Peace

# 844
lidiah
Цитат
Здравейте! След като няма значение количеството гранули, защо препоръчват от монопрепаратите на Боарон винаги по пет, а от Осцилококцинума- по цяло флаконче? Дали ефекта наистина ще е един и същ, ако се дава само по една гранула или за Осцилококцинума по 1/3 /например/ от количеството ?

- Защо наистина? - въпроса е бил дискутиран стотици пъти досега, затова ще ви предложа вие да познаете...
 и то от първи път!
 - Ние сме Хомеопати, а не дистрибутори на която и да е Фармацевтична фирма, пък била тя и "Боарон"  Peace

Това наистина ми се струва странно. Водим детето при хомеопат, който (поне според досегашното ми впечатление) практикува по класическия способ, но когато той дава лекарство - от неговите наличности - дава по 2 гранулки, а когато предписва за домашен прием - обикновено по 3. Вярно, потенциите са ниски - 9 ch, но ако една гранулка върши същата работа, то за какво са 2 или 3? Или може това да се дължи на притеснението, че детето може набързо да погълне част от препарата и да гледа да се подсигури?

# 845
  • близо до София
Здравейте Александър! Синът ми е на 15 г.   Лекуваме го с хомеопатия от един проблем ,който има на крачето. На ЯМР показа някакъв абнормен конгломерат от съдове.Не можаха да кажат точно от какво са ,дали е нерезорбиран хематом или хемангиом или просто му е вродено.Боли го крачето детето, а при физически натоварвания повече и му се подува, чак се уплашихме.През септември по предписание на нашия хомеопат му дадохме 3 капки арника,но нямаше подобрение, през октомври 5 дни по  3 капки ликоподиум,имаше подобрение, но още имаше болки. През ноември повторихме дозата само веднъж.Състоянието му се подобри и от тогава не сме давали нищо.Почти не се оплаква.Сега преди два дена, след физическо натоварване - ходи на фитнес,го заболя много корема.Оказа се херния.Казаха рано или късно,че трябва да се оперира. Въпросът ми е може ли хернията да се лекува с хомеопатия?Трябва ли да продължиме да лекуваме крачето , ако лекичко го боли ,понякога?Когато е настинал може ли да се лекува с хомеопатия,защото съм чувала че два хомеопатични продукта не може да се дават.И може ли хомеопатията да се съчетава с др лекарства?

# 846
  • София - Варна - Бургас
silvi 35
Цитат
Лекуваме го с хомеопатия от един проблем ,който има на крачето.

- Да се опитам ли да позная?

- Крачето е - Дясното?

- Хернията е ... от Дясната страна на детето. 

- Ако е така - продължавайте с последното лекарство - Lyc.  Peace

# 847
  • близо до София
Благодаря, Александър! Откъде позна, направо ме смая.Наистина и хернията и съдовете са от дясно.
           Може ли синът ми да продължи да ходи на фитнес след като има херния?
          През колко време трябва да му даваме лекарството - ликоподиум, и до изчезване на проблема ли? Вече три месеца не го е пил, трябва ли вече да се даде отново?
          Когато е настинал му давам Ехинацея Форте, но няма ли да привикне към нея? Може ли да редуваме с нещо друго?
         Предварително благодаря!!!

# 848
Благодаря, Александър! Откъде позна, направо ме смая.Наистина и хернията и съдовете са от дясно.

А, колко забавно Laughing Mr. Green Joy имате си вече и ясновидец Crazy Laughing
Нещата всъщност в случая са доста простички..

Аз се включвам само за да питам всички мами следното: защо тези, които задавате въпроси тук не ги задавате на лекуващите децата ви хомеопати? В случая, след като е имало добра реакция от (подчертано десностранния) Ликоподиум.. уведомен ли е за това лекуващия хомеопат, и защо той не направи следващото предписание? А и в крайна сметка няма наистина гаранция, че картината не се е сменила и че момчето няма нужда от друго лекарство.. не може просто ей така да се повтарят лекарствата. Нали така, господине?! Mr. Green

# 849
  • София - Варна - Бургас
silvi 35
Цитат
- Може ли синът ми да продължи да ходи на фитнес след като има херния?
 - Когато е настинал му давам Ехинацея Форте, но няма ли да привикне към нея? Може ли да редуваме с нещо друго?
         Предварително благодаря!!!

- Докато има херния, по-добре да се въздържа от физически натоварвания.
 - Вместо Ехинацея, по-добре да вземе Ликоподиум.  Peace

# 850
Здравейте Александър!
Дъ6тери4ката ми е на 7 месеца и от 2 седмици поддържа Т 37-37.2, като в на4алото ве4ер я ка4ва6е на 37.6. Гърлото и бе6е за4ервено , взеха и гърлен секрет, който показа 4е вси4ко е в норми. Други симптоми няма. След допитване до класи4ески хомеопат и дадох 4 гранули Sulfur преди 3 дни. През деня ка4ва все о6те Т 37.Можете ли да ми дадете съвет , дали това е достатъ4но или трябва и о6те не6то да й дам.

# 851
- Аз специално не давам, (по изключение - но ниски потенции)
обаче последователите на Марио - дават и то потенции от порядъка на СМ (100М) че и повече, с повторения през 15мин. ?!...

Moже ли да ми разясниш рисковете... на мен не са ми предписвали така, но на дъщеря ми се е случвало да и предписват 3 пъти през 5 мин. от лекарството /200 CH/...обикновено само веднъж за дадения проблем и нещата са се оправяли...но ти ме притесни...може ли малко повече инфо по въпроса - каква е обосновката зад подобно предписание и какви са негативните последици.
благодаря!

# 852
  • София - Варна - Бургас
irenahr
Цитат
След допитване до класи4ески хомеопат и дадох 4 гранули Sulfur преди 3 дни.

- Сама разбирате, че така - по интернет нищо не може да се каже.
 - Попитайте класическия хомеопат, който подробно е запознат със случая Ви! Peace

# 853
  • София - Варна - Бургас
agneshka
Цитат
предписват 3 пъти през 5 мин. от лекарството /200 CH/...обикновено само веднъж за дадения проблем и нещата са се оправяли...но ти ме притесни...може ли малко повече инфо по въпроса - каква е обосновката зад подобно предписание и какви са негативните последици.
благодаря!

- 3 пъти през 5 минути е същото, като да дадеш еднократно, но 3 пъти през 2 часа е друго   
 - освен това потенция 200С - е средна потенция.

- Говорех за 100М (СМ) и нагоре потенции, при които, ако Жизнената Сила не може да отговори на предизвикателството, може да се получи силно влошаване, т.н. лечебна криза, и това не е толкова страшно, но ако по време на тази лечебна криза, пак повториш тази свръх висока потенция - 100М, влошаването на симптомите може да бъде много силно!

# 854
много благодаря за бързия отговор Hug

Общи условия

Активация на акаунт