Консултация с Класически Хомеопат

• 175 197
  • 996
  •   1
Отговори
# 855
Здравейте! може ли хомеопатия да "излекува" порок на сърцето?предварително благодаря за отговора.  bouquet

# 856
  • София - Варна - Бургас
Здравейте! може ли хомеопатия да "излекува" порок на сърцето?предварително благодаря за отговора.  bouquet

- Разбира се "порок" на сърцето е максимално широко понятие а освен това Хомеопатиятията, нито борави с Медицински Диагнози - нито ги поставя!
 - Разбира се, че хомеопатията може да направи много при сърдечни заболявания, особено при психо/соматичната "поддържаща причина" но съобразявайки се строго с Индивидуалноста на човека.  Peace

# 857
александър здравей,
искам да попитам за тъй наречената лечебна криза с влошаване на симптомите преди да се разгърне действието на лекарството
тя отнася ли се за потенции 9, 15,30или само за високи?
и вярно ли е че тези потенции 9, 15,30 които са достъпни в аптеките ако не помагат то поне не вредят?

# 858
  • София - Варна - Бургас
александър здравей,
искам да попитам за тъй наречената лечебна криза с влошаване на симптомите преди да се разгърне действието на лекарството
тя отнася ли се за потенции 9, 15,30или само за високи?
и вярно ли е че тези потенции 9, 15,30 които са достъпни в аптеките ако не помагат то поне не вредят?

- Може да се отнася дори и за тези ниски потенции, всичко зависи от степента на подобие (подобното лекува подобното), чувствителноста и възприемчивоста на пациента, не-хомеопатичните повторения?! , степента и дълбочината на патологията на пациента, състоянието на неговата Жизнена Сила;  дали е Остро състояние - напр. Грип или е Обостряне на  Хронично заболяване.
- Затова е важно да си изучавал и завършил две годишното специално Хомеопатично обучение, и не е безобидно да предписваш, само използвайки "превилегията" че си Доктор,  понеже Философията на предписване и лечение при двете е Диаметрално противоположна!   Peace

Последна редакция: пн, 19 фев 2007, 15:49 от Aleksander

# 859
Здравейте Александър,
Лекувам себе си и синът си с хомеопатия от 3 год. при д-р Тенева, и съм много доволна. След като изчетох някои книги във връзка с хомеопатията, искам да попитам дали може да ми препоръчате книга за консултации за използването на хомеопатични лекарства (най-вече за Остри състояния), които да използвам при не възможност за консултации с моя д-р хомеопат. Знам, че не е добре да се "самолекуваме", но вече ми се наложи веднъж и просто бих искала да получа колкото е възможно повече информация по въпроса, за да мога да реагирам, колкото е възможно по-адекватно (ако се наложи пак).

# 860
  • София - Варна - Бургас
 - За Остри състояния? - дори хомеопат с нужното обучение, трудно се справя...

- но за Спешна помощ - да! и книгата е: „ПЪРВА ПОМОЩ С ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСИЧКИ” от д-р А.Гълъбов.  Peace

# 861
Знам, че не е добре да се "самолекуваме", но вече ми се наложи веднъж и просто бих искала да получа колкото е възможно повече информация по въпроса, за да мога да реагирам, колкото е възможно по-адекватно (ако се наложи пак).
Поискай от хомеопатичката си да ти напише списък с лекарства за спешни случаи, аз имам такава и съм много по-спокойна. Така винаги мога да се обадя на джиесема и да питам какво да дам и как да реагирам. Взимам си я навсякъде извън провинцията, на почивка и т.н., много е удобно в едно малко несесерче 20-тина вещества.

За Гълъбов явно спешни случаи са само травмите, но за една майка с малко дете, това могат да бъдат и ужилвания, алергичен шок, натравяне, обезводняване, висока температура и т.н., които не са описани в книгата му.

# 862
  • София - Варна - Бургас
 - Да, разбира се най-добре е лекуващия хомеопат, въз основа на Конституционалното лекарство, опита и наблюдателноста си, да определи няколко хомеопатични л-ва за Остри случаи!   smile3529

Последна редакция: ср, 21 фев 2007, 10:14 от Aleksander

# 863
Принципно аз имам връзка с моята хомеопатка и тя е тази, която определя лекарствата, както би трябвало да бъде. Имам аптечка за спешни случай (20бр.), а съм си купила и комплект от 100бр. доказани полихрести, които са най-използвани, за да намаля вероятността да не мога да си купя необходимото лекарство от Чаталджа събота, неделя или по време на празници.  Идеята ми беше първо да бъда по-информирана, а второ, както сега ми се наложи, да се опитам да преценя кое лекарство да дам на детето си при остро състояние (сега беше грип с гнойна ангина), при липса на консултация с хомеопатката (имаше основателна причина). Мерси за препоръчаната книга, ще я имам предвид.

# 864
Принципно аз имам връзка с моята хомеопатка и тя е тази, която определя лекарствата, както би трябвало да бъде. Имам аптечка за спешни случай (20бр.), а съм си купила и комплект от 100бр. доказани полихрести, които са най-използвани
Еха-а! Защо не минеш тогава някой хомеопатичен курс, за да си по-информирана да действаш сама?!

# 865
Здравейте,
Синът ми е на 1,6г и преди 4м., 3 дни след тройната ваксина /тримувакс/, му поставиха диагноза "Юношески пауциартикуларен артрит" . Засегнато му е само лявото коляно. Веднага започнахме хомеопатично лечение, но не се получи. Сега сме на Метилпреднизолон и Метотрексат. Може ли хомеопатията да помогне?

Последна редакция: ср, 21 фев 2007, 19:59 от MamaPepy

# 866
Здравейте Александър.
Прочетох доста от тази тема и доколкото разбирам хомеопатичното лекарство не бива да се дава многократно.Нашия хомеопат досега винаги се е справяла с болестите на детето(1 и 11 месеца).Най - често с Калкарея Карбоника 200С (Това според нея е индивидоалното лекарство за дъщеря ми) или с друго и после отново Калкарея.Не смесва лекарства и не е медик.Притеснява ме това че ги пием по една, две седмици обикновенно по 3 гранули на ден.
Не намирам някякви промени (емоционални или физиологични) в детето, но защо ги пием толкова време?

# 867
  • София - Варна - Бургас
MamaPepy
Цитат
Здравейте,
Синът ми е на 1,6г и преди 4м., 3 дни след тройната ваксина /тримувакс/, му поставиха диагноза "Юношески пауциартикуларен артрит" . Засегнато му е само лявото коляно. Веднага започнахме хомеопатично лечение, но не се получи. Сега сме на Метилпреднизолон и Метотрексат. Може ли хомеопатията да помогне?

- Мама Пепи, тази удобна диагноза със завъртяно латинско наименование е удобно прикритие на вероятно истинската причина - Ваксината.
 - И наистина, както многократно съм писал, инжектирането на ваксината директно в кръвния ток, често води до Автоимунни реакции, сиреч имунната система атакува собствените си клетки.
 - Както и да го формулират - Артрита е много опасно Автоимунно заболяване.
 - И тъй като, досега Алергия се лекува единствено с подходящото и индивидуално съобразено Хомеопатично л-во, надежда има!  Peace

# 868
  • София - Варна - Бургас
Bo
Цитат
Притеснява ме това че ги пием по една, две седмици обикновенно по 3 гранули на ден.
Не намирам някякви промени (емоционални или физиологични) в детето, но защо ги пием толкова време?

- И аз не знам - най-добре попитайте него, още повече, че както пишете - досега винаги се е справял с болестите на децата Ви.  Peace

# 869
Здравей Александър не знаех че имате създадена такава тема случайно попаднах на нея и много се радвам че сте я направили не съм чела всичко до тук и се извинявам ако повтарям въпрос може ли да ми обясните разликата от обикновен хомеопат и класически и дали ще бъде удобно да се консултирам с вас на лични

Общи условия

Активация на акаунт