Консултация с Класически Хомеопат

• 175 185
  • 996
  •   1
Отговори
# 885
  • София - Варна - Бургас
Bili
Цитат
но съм зъболекар и просто за момента ми е абсурдно да си обясня как ще изчезне инфектираната зъбна тъкан и как ще се реминерализира другата?Пак повтарям,не го приемай за нападка,просто ми е интересно да обясниш.

- това не са мои думи, просто казах че може да помогне, след като в Хомеопатичния Реперториум има цяла глава специално за Зъбите.
 - Разбира се, само до там, докъдето процеса може да бъде спрян и е обратим.
 - Верно, че зъбния кариес само заболекар може да оправи! 
 - Но нали след млечните зъби ще поникнат постоянните и е добре те да са здрави.  Peace

# 886
Към  Hamaelleon искам да се обърна сега:

Кви скандали, кви обръщения, според мен с някои неща не си в час, така че кво да ти обяснявам.. живо и здраво да ти е детенцето, и ти също, и всеки по пътя си..

Според теб какво е предназначението на форумите?

# 887
Александър,благодаря за отговора Simple SmileСигурна бях,че има логично обяснение Hug

# 888
полезно е освен александър да пишат и други хомеопати в темите, най-малко за да не бъдат нещата едностранни, не е нормално да има сърдити и обидени, а и не е нужно всеки да отваря своя тема  Simple Smile

# 889
Александър, с това писмо ще заема сигурно цяла страница, но но след като към час не можах да  се регистрирам за да ти пиша на лични реших, че нямам избор.

Дъшеря ми има варицела-3ти ден + съпровождащи инфекции и кашля все по-лошо и не знам какво да правя.
Тя е на 2 год.9 месеца, от Варна. Между 1 и 2 годинки я лекувах при хомеопат.лекари в Добрич, на които много вярвам и уважавам, и които лекуват точно както го описвате - с едно лекарство, ако е голяма разреденост- еднократно, без зелени водорасли Simple Smile. Тогава единствено ни пречеха ваксините, както и пътуванията. Купих книга за хомеопатия.
После обаче по определени причини не можех повече да пътувам и съм в ходене по мъките да намеря лекар във Варна.

И така - мин.седм имахме грип в кьщи, от неделя детето вдигна 39 гр. - давах му ефералган или Беладона-15  4 пъти по 3 за около ден и половина, после започна задна хрема и суха кашлица. Заведох го на  лекар, диагноза-грип, дадоха 3 сиропа за кашлица и ако вниглела по Т- ше слагат антибиотик с инжекции, което ме накара да изхвърля рецептата. Забелязах че като вдигне Т хремата спира и спрях всякакви лекарства. Вторник/сряда вечерта почти не спа,нямаше Т, много кашля и винаги след смъркане с носа, дадох и Пулсатила - 9 два пъти по 3 без ефект. Сутринта си взех час за хомеопатичен лекар, при който бях ходила веднъж. Докато чакахме часа следобяд детето получи ужасни болки в ушите.  Пищеше махаше с ръце и крайка, едвам успя да ми каже какво го боли. Имах капки за уши и й капнах + Беладона веднъж. Спря - повече не се е опалакала. Отидохме на преглед. Лекарката ни успокои и забеляза 3 малки невзрачни пъпчици и каза да ги наблюдавам. Обърна много внимание - над час, Предписа Медорина (нещо такова), не знам каква потенция, сигурно 30, 4 пъти по 2 на ден. Там изобщо не ти казват какво изписват. Вечерта спахме по спокойно. Хремата стана на периоди. На сутринта бяхме весели, танцувахме, ядохме. Следобяд започна да избива обрива, пак вдигнахме висока Т - до 39.9. Спадна към полунощ сама. Свързах се с лекарката на сутринта, каза да спра лекарството и да и давам Рус Токсико --нещо си и атимониум/цитирам по памет. като ги редувам. Аз междувременно бях намерила този форум и изчела първите страници и не ми хареса, че ми изписват две лекарства и то профилактично. Първо ние си понасяме пъпките много добре. Почти не се оплакваме, не се чешем. Нямаме никаква Т. Добро настроение, малко по-вяли. За какво ми са тези лекарства. После ужасно съм притеснена за кашлянето, защото слиза на долу и звучи като на няколко гласа и си свива целия корем, за да се изкашли. Все смърка. Но почти не изтича навън само навътре. От първите дни е зачервена/възпалена кожата под носа, сакаш че има херпис, но не е. Искам да оставя място за други лекарства, ако се наложи.
Между другото имаме и разтройство, но не притесняващо. А езикът до преди 2 дена беше целия обложен, сега се изчисти повечето, навътре остана бял.

При един бронхит й изписаха Ипека много успешно. Да рискувам ли на своя глава. Нямам към кого да се обърна толкова бързо. Чувствам се в безизходица. Не вярвам много на лекарката, не че не я харесвам, мисля че проблема е в това, че работи към известен варненски хомеопат и прилага неговите принципи които не харесвам.

Много ви благодаря за този форум. Много неща научих за себе си и най-вече че хом.лекарства не са безвредни. Остава да намеря и списъка с хомеопат.лекари, който се споменаваше няколко пъти. Все пак - до понеделник може още да се влоши положението. А и кой ще приема нови пациенти в тази грипна вълна.

# 890
  • София - Варна - Бургас
 Здравей Даниела,
 - Дай Имейл, за да ти пратя координатите на Истински Хомеопат във Варна!
 - Успех!  Hug

# 891
До колкото разбирам въпросите тук са свързани с плевмония при малките деца. Аз не се вписвам във възрастовата граница, но един съвет повече няма да ми е излишен. Преди 2 седмици се събудих с бодежи около сърцето и точно на същото място отзад, на гърба. Когато отидох при JP-то ми каза, че имам невралгия. Започнах да пия някакви лекарства за това, и от началото на тази седмица се чувствам значително по-добре. Проблемът е, че започнах да вдигам температура, предимно вечер. Събуждам се обляна в пот, а 1-2 пъти и през деня имах температура. Обикновено се вдига до 37.5-38.00 градуса. Снощи обаче изведнъж вдигнах 39.00 и се притесних много. Според майка ми, развивам плевмония. Какво е Вашето мнение? Благодаря предварително.

# 892
  • София - Варна - Бургас

Цитат
Снощи обаче изведнъж вдигнах 39.00 и се притесних много. Според майка ми, развивам плевмония. Какво е Вашето мнение? Благодаря предварително.
- Моето мнение е че трябва да отидете на лекар - който да потвърди или отхвърли съмненията за вторична бактериална инфекция.
 - Не казахте как сте с дишането?

# 893
  • Бургас
Здравей, Aleksander !
Водим дъщеричката -на почти 6мес. е, на класически хомеопат от няколко месеца. Досега се повлияваше за коремни проблеми и лош сън и нервност.
Тъй като и излязоха лишеи на крачето , пак отидохме във вторник. Но точно същия ден тя вдигна температура около 38 С, а предните дни имаше хрема. Предвид състоянието и ,докторката изписа Калцарея Фосфорикум 9 СН. дози същата вечер и после по 3 пъти на ден.
Дадох първата доза, но съм направила голяма грешка и вместо 2 и 3 доза съм дала от старото и - Арсеникум а. 200 СН. Хомеопатката ме посъветва да дам след това през 15 мин. 2 дози от Калцареята. Температурата не спадна в следващите дни, дори с лека тенденция за покачване. В четвъртък не издържах и и пусна ПКК и урина - всичко в норма.  
Под пъпчето и излязоха малко дребни пъпчици. В петък вече темп. взе да спада /както ми каза и докторката/, НО започнаха да излизат пъпчици по целия кърем, кръста. До събота сутрина вече беше изрината и в лицето, а в зоната между бедрата и кръста направо е цялата червена. Спрях лекарството /последно в събота сутринта/, но положението изобщо не се подобри, дори напротив . Дори вечерта пак вдигна температура, плаче , не може да спи , може би я сърби и е супер нервна . Почти няма промеждутък от деня, в който да се чувства нормално.
Днес при поредното звънене ни каза да и дадем 3 дози Калцарея, но 30 СН в рамките на следобеда до 19,00 ч и да и звъннем към 21,00.
Честно казано, вече изпитвам ужасен страх. Нещо позагубих доверие, защото детето ми от едно весело и усмихнато здраво човече, сега е цялото червено, плачливо и нервно дете. Очевидно доста се тормози.
Според вас как ви се струва назначената терапия? Какво мога да очаквам при даването на тези дози?
Благодаря ви!   bouquet

# 894
Здрвей Александър!Аз съм на 15 г. и се лекувам с хомеопатия.Същевременно се занимавам с бодибилдинг.Искам да те попитам ако приемам хранителни добавки /протеин,креатин/ това може ли това да попречи на лечението с хомеопатичното лекарство - ликоподиум.По рано във форума майка ми ти е писала за проблема ,който имам на десния крак и хернията. Благодаря предварително.

# 895
  • София - Варна - Бургас
 - здравей Алина

- Не мога да се бъркам в работата на вашия хомеопат, но честно казано такова често повторение на 30С потенция, не е в стила на Класическата Хомеопатия.
 - Това че всичко друго е в норма е мн. добре, но все пак не би могла да се усмихва при такъв сърбящ обрив. Добре сте спрели л-вото при този обрив, но пак повтарям - консултирайте се с лекуващия ви хомеопат.  Peace

# 896
  • София - Варна - Бургас
m_15pk

Цитат
...Искам да те попитам ако приемам хранителни добавки /протеин,креатин/ това може ли това да попречи на лечението с хомеопатичното лекарство

- Не, тъй като това са био-химически продукти и нямат пресечна точка с хомеопатичното л-во.
 - напротив ще утвърди доброто ти самочувствие!  Peace

# 897
m_15pk

Цитат
...Искам да те попитам ако приемам хранителни добавки /протеин,креатин/ това може ли това да попречи на лечението с хомеопатичното лекарство

- Не, тъй като това са био-химически продукти и нямат пресечна точка с хомеопатичното л-во.
 - напротив ще утвърди доброто ти самочувствие!  Peace
аз пак съм неразбрала...тези т.н. хранителни добавки обикновено са си една химия. наистина добрите са много скъпи и пак нямаш гаранция какви боклуци има в тях...това разбира се не пречи на хомеопатичното лечение, но не затруднява ли организма, хвърляйки го в борба с още токсини, вместо да се заеме с излекуването си newsm78
лично за мен лечението с хомеопатия е част от цялостно по-здравословно отношение към живота ...естествено не задължавам никого с мето мнение... Peace

# 898
  • Бургас
- здравей Алина

- Не мога да се бъркам в работата на вашия хомеопат, но честно казано такова често повторение на 30С потенция, не е в стила на Класическата Хомеопатия.
 - Това че всичко друго е в норма е мн. добре, но все пак не би могла да се усмихва при такъв сърбящ обрив. Добре сте спрели л-вото при този обрив, но пак повтарям - консултирайте се с лекуващия ви хомеопат.  Peace
Благодаря Ви за отговора!
Бихте ли ми казали дали това даване на 30 С може да навреди на детето? Вече ме е страх, а уж хомеопатията е безвредна...

# 899
  • Сливен
Добър ден и от мен!
Ще се обърна и аз към Вас за съвет и мнение. Попаднах на темата едва вчера, когато търсех повече информация за възможността на хомеопатията да се справи с конюнктивит. Прочетох доста от темата, но не съм я изчела цялата и в мен се породиха следните въпроси:

1. В мнение от 10тина страници назад пишете на едно майче, че можете да й дадете координатите на много добър Ваш колега в Сливен. Аз самата повече от година търся добър класически хомеопат в Сливен (или поне препоръчан от негови колеги) и до сега не мога да кажа, че съм намерила нещо удовлетворително. Ще се радвам ако и на мен изпратите координатите на този много добър Ваш колега.

2. Събота срещу неделя през нощта дъщеря ми (2г7м) спа неспокойно. На сутринта носът й беше позапушен и тъй като покрай градината съм наплашена от болести, след ставане от сън й дадох осцилококцинум. По обяд в едното оче започна лека секреция. След около час си беше гурлясало, а след още час се включи и другото око. Позволих си да прибегна към самолечение с хомеопатия. От книгите, които имам съм с впечатление, че нейното конституционно лекарство е Пулсатила. Освен това, в една от книгите Пулсатила се споменаваше като лекарство повлияващо конюнктивит, затова започнах да й давам през около час по 3 гранули Пулсатила 15C. За съжаление тя е във възраст, в която не ми позволява да промия очите с лайка или нещо друго, така че до вечерта давах само Пулсатила. След като заспа й капнах малко кърма в очичките и това беше. Междувременно прочетох изказването Ви от 39та страница, че:
Цитат
2. Конюнктивит е възможен вследствие на многократно и неоправдано повторение на хомеопатични л-ва, т.н. "доказване".
 - И ако хомеопатичното л-во навреме се спре - симптома изчезва.
А днес пък прочетох на друго място за осцилококцинум:
Цитат
  Клинични показания (Clinical):   Болки. Тревожност. Бронхит. Конюнктивит. Болки в ушите, оталгия. Страхове. Главоболия. Грип. Стомашно-чревни разстройства. Мастоидит. Ринит. Синузит. Варикозни язви (Aches. Anxiety. Bronchitis. Conjunctivitis. Ear pain. Fears. Headaches. Influenza. Gastro-intestinal disorders. Mastoiditis. Rhinitis. Sinuisitis. Varicose ulcer).
И се зачудих възможно ли е всъщност аз да съм й докарала това възпаление на очичките, като всъщност съм предизвилака доказване на осцилококцинума? Още повече, че след прочетеното спраях всички хомеопатични лекарства и днес тя е по-добре. Ако това е вярно - това значи ли, че е по-добре повече да не й давам осцилококцинум? Като цяло почти не давам лекарства, включително и хомеопатични, така че не може да се каже, че организмът й е обременен от лекарства.

Предварително Ви благодаря за всякакъв отговор.

Общи условия

Активация на акаунт