Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 9

• 52 756
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
В Надежда се чака само при д-р Стаменов. Ако днес ми е първи ден от цикъла ме записват директно за утре.
Две в едно може би има предвид, че се чака доста за първичен час. След това и на мен ми казаха, че е по-лесно. Аз сега за първи път ще ходя след първичен и много се надявам да не ме отрежат като звънна. Иначе именно заради дългото чакане за първичен и невъзможността да се запишеш директно при д-р Стаменов, Надежда въобще не ми беше алтернатива. И сега се радвам, че извадих късмет. Нямаше как при моето положение да чакам година и половина за първичен час.

За много години, момичета. Пожелавам ви преди всичко да сте здрави, за да можете да продължите да следвате мечтата си и най-късно до края на годината да сте се записали в темите за бъдещи мами.  Hug

# 526
За първичен преглед се чака поне 6 месеца в Надежда

# 527
  • София
то и за непървичен понякога се попочаква доста  Crazy
ама не за всички в надежда, за стаменов основно.

# 528
Бамба, още ли участваш в тия теми?

# 529
  • София
във всякакви участвам

# 530
  • София
Здравейте!
Преди малко се обадих в "Надежда репродуктив София" /клиниката на Стаменов/. Часове по телефона изобщо не дават. Казаха ми, че трябва да попълня онлайн 28 въпроса. Този въпросник щял да се разгледа от лекарска комисия и след около два месеца да се свържат с мен за да ми кажат кога и при кой лекар ще ми бъде часът. Аз не мога да си избирам лекар. За д-р Стаменов имало часове най-рано в края на годината, а за другите лекари - най рано пролетта.

А ми няма да ходя там. Така, че търся мнения за други места.

# 531
  • София
в адела може да пробваш, в токуда.

# 532
Подкрепям Бамба. Д-р Шефкетова преди работеше в Надежда. Мен през 2017 ме бяха разпределили при нея, но аз забременях и се обадих да анулирам часа.
А за д-р Калчев мога да кажа само хубави неща. Много е добър и в операциите. Има страшно лека ръка. Имам 5 пункции, 4 от тях са при него и сякаш нищо не ми беше правено. Само едната не беше при него и след това имах известни неразположения. А при последната ми пункция се бори яко за неискащата ми да излиза яйцеклетка. Grinning Ама все пак я изкара и сега имам при него 1 замразено ембрионче. Ще си го пазя като последна надежда. Heart

# 533
  • Пловдив
Здравейте, момичета,

Приемате ли нови попълнения, че аз съм си точно за тази тема предвид, че вече имам 4 отпред в цифрата на годините?
Минаха някак неусетно 5 години в опити за второ дете, но не и не. Минах през една БХ, после пък не стигнахме до сърдечна дейност. Всичко с естествени опити. Направихме всякакви изследвания и излезе носителство на мутантен ген за тромбофилия.
След това няколко години нищо не ставаше и решихме да пробваме с инсеминация, успешна от първи път. Всичко се развиваше супер до един момент. За съжаление се наложи прекъсване на бременността в 14 седмица. И така още една година мина за да се възстановя. И ето ме тук...
Миналият месец пробвахме с инсеминация, но неуспешно. И реших, че нямам повече време, ще стрелям с тежката артилерия.
На стимулация с Мериоферт от 29.12. съм, по 150 единици сутрин и вечер. Днес бях преглед, има 3 ф в ДЯ и 5 ф в ЛЯ, от който всъщност винаги са били бременностите ми.
Хормоните ми са:
Прогестерон - 0.875 nmol/l
Естрадиол - 3122 pmol/l
LH - 1.97 IU/l
Уж били ОК според лекарката.
От днес продължавам с Мериоферта и включваме Цетротид. В петък пак на преглед.
Някой имал ли е странични ефекти от стимулацията? Мен ме боли глава и ми е малко замаяно, особено непосредствено след слагането на Мериоферт.

Пожелавам на всички бързи положителни тестове от процедурите и дано скоро всички да се прехвърлим в други теми с пухкави финални резултати Simple Smile.

а ФСХ колко ти е ?
АМХ прави ли ?
На колко години си ?
Спермограма на мъжа ?

# 534
Здравейте, момичета,

Приемате ли нови попълнения, че аз съм си точно за тази тема предвид, че вече имам 4 отпред в цифрата на годините?
Минаха някак неусетно 5 години в опити за второ дете, но не и не. Минах през една БХ, после пък не стигнахме до сърдечна дейност. Всичко с естествени опити. Направихме всякакви изследвания и излезе носителство на мутантен ген за тромбофилия.
След това няколко години нищо не ставаше и решихме да пробваме с инсеминация, успешна от първи път. Всичко се развиваше супер до един момент. За съжаление се наложи прекъсване на бременността в 14 седмица. И така още една година мина за да се възстановя. И ето ме тук...
Миналият месец пробвахме с инсеминация, но неуспешно. И реших, че нямам повече време, ще стрелям с тежката артилерия.
На стимулация с Мериоферт от 29.12. съм, по 150 единици сутрин и вечер. Днес бях преглед, има 3 ф в ДЯ и 5 ф в ЛЯ, от който всъщност винаги са били бременностите ми.
Хормоните ми са:
Прогестерон - 0.875 nmol/l
Естрадиол - 3122 pmol/l
LH - 1.97 IU/l
Уж били ОК според лекарката.
От днес продължавам с Мериоферта и включваме Цетротид. В петък пак на преглед.
Някой имал ли е странични ефекти от стимулацията? Мен ме боли глава и ми е малко замаяно, особено непосредствено след слагането на Мериоферт.

Пожелавам на всички бързи положителни тестове от процедурите и дано скоро всички да се прехвърлим в други теми с пухкави финални резултати Simple Smile.

а ФСХ колко ти е ?
АМХ прави ли ?
На колко години си ?
Спермограма на мъжа ?

Casablanka, АМХ сега не съм правила, последният път беше 3.08. И като цяло никога не съм имала проблем със запаса.
На 41 години съм.
Спермограмата на мъжа ми е без забележки. Даже от лабораторията се шегуваха, че е подходящ за донор Simple Smile.
Както писах и преди, няма никаква видима и открита до сега причина за това да не става при нас по естествен път.

Да ви разкажа до къде я докарах. Днес бях на преглед, вече съм 7-ми ден на стимулация с Мериоферт 150 2 пъти на ден. От 2 дни включиха и Цетротид вечер.
Хормони:
Прогестерон - 2.02 nmol/l
Естрадиол - 6329 pmol/l
LH - 2.92 IU/l
При прегледа се видяха 8 фоликула в ЛЯ (между 15 и 17 мм) и 4 фоликула в ДЯ (но двата от тях са само 8 мм).
Как са според вас като бройка и размери?
Викат ме утре пак на преглед и тогава ще насрочим деня на пункцията, вероятно понеделник или вторник. Дайте съвети за процедурата, че много съм се шашнала, какво трябва да имам предвид? Нали знаете - онези дребнички неща, които научаваш само като минеш през нещото... Simple Smile

# 535
  • На остров
Според мен всичко изглежда чудесно !
В България мисля се прави пункцията с пълна упойка и не се усеща нищо.
Ще стискаме много палци !
В коя клиника си ?

# 536
Според мен всичко изглежда чудесно !
В България мисля се прави пункцията с пълна упойка и не се усеща нищо.
Ще стискаме много палци !
В коя клиника си ?

Две в едно, в Щерев съм.

# 537
  • На остров
Разгледах сайта на спомената клиника Адела, но не видях името на доктор Шефеткова, но видях на доктор Калчев.
Ценоразписа много ме обърква обаче, няма сборна цена на всичко ами един вид човек трябва сам да решава кое и как. Пишеше, че се намира в кв. Дианабад, а имам спомен, че се споменаваше Токуда.

# 538
Това са 2 различни клиники. Д-р Шефкетова е в Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда, а д-р Калчев е в Адела.
В какъв смисъл няма сборна цена? Няма как да има, защото всичко се плаща поотделно в зависимост от това докъде ще стигне процедурата, т. е. ще има ли оплождане, култивиране, трансфер и т.н.
Ако имаш опит от А до Я събираш цените за пункция /400/, оплождане ICSI или IMSI и култивиране на стимулиран цикъл /1600 или 1900/ и трансфер /400/. Ако няма трансфер се плаща замразяване. Отделно са фоликулометриите по 30 лв. Колкото се наложат и разбира се лекарствата и изследванията.

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 21:28 от Боби ;)

# 539
Момичета, а знаете ли кога се взема решение какви процедури да се приложат при оплождането на Я - дали да е инвитро или ИКСИ, дали да се приложи кокултивиране например, след това кои ембриони да се върнат, ако има няколко годни и  кои да се замразят? Това ембриолозите ли го предлагат и в кой момент се обсъжда?
До колкото съм чела, ИКСИ е в случай на лоша спермограма, в нашия случай не би трябвало да се прилага, нали?

Общи условия

Активация на акаунт