Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 9

• 52 691
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Да, вярно е че килограмите са от значение, но и не мисля, че и това е толкова от значение.
Винаги съм търпяла критика за кг и винаги това са гледам и в мен като проблем за липсата на бременност. Аз при първите опити, които и двата с положителен резултат бях по-пълна от сега, а резултата е на ясла в момента. След раждането покрай проблемите с малката свалих над 15 кг вярно е, че отново не съм слаба, но този път от опитите и имплантация няма.
Та май си е Божа работа-пълен, слаб...млад,. ...
Follow, съгласна съм с теб. Килограмите имат значение за дозите на лекарствата за стимулацията, а не за имплантацията и развитието на ембриона. Около мен е пълно с примери на по-пълни жени с бебета и обратното. И аз съм във втората група с нормално тегло без успешна бременност засега.

# 676
Момичета, чели ли сте тази статия, доста интересна гледна точка по темата кога е най-подходящо да се случи трансфер? Както и теорията за прехвърляне на отговорността от лекаря към пациента при трансфер на 3-ти ден.
И това е статия от 2005 година....

http://www.zachatie.org/2013-08-13-14-47-08/2013-08-13-14-53-10/544

Едно е ясно - тепърва ще се откриват нови истини за репродуктивната медицина.

# 677
  • София
какви истини точно се откриват, че аз не намерих  newsm78

за полипите пак да кажа. аз имах един такъв невидим в първите дни, виждаше се като попорастне лигавицата. следихме го няколко месеца, защото исках първо да съберем ембриони.
та има разни  случаи, тука тъпото е неадекватната реакция.
и абсолютно винаги е задължително да се направи хистология, независимо как е премахнат.
изобщо извади ли се нещо от тялото се прави хистология.

# 678
какви истини точно се откриват, че аз не намерих  newsm78

за полипите пак да кажа. аз имах един такъв невидим в първите дни, виждаше се като попорастне лигавицата. следихме го няколко месеца, защото исках първо да съберем ембриони.
та има разни  случаи, тука тъпото е неадекватната реакция.
и абсолютно винаги е задължително да се направи хистология, независимо как е премахнат.
изобщо извади ли се нещо от тялото се прави хистология.

Истините са си изречение от мен, а не извод от статията - имам предвид, че тази област тепърва ще се развива и подобрява. Simple Smile

# 679
Момичета, чели ли сте тази статия, доста интересна гледна точка по темата кога е най-подходящо да се случи трансфер? Както и теорията за прехвърляне на отговорността от лекаря към пациента при трансфер на 3-ти ден.

=Bebka08 , както във всички области на медицината, така и тук еднозначен отговор няма. Трябва да имаш доверие на твоя доктор и с него да обсъдиш въпроса. Аз съм имала 5 трасфера- 3 фреш и на 3-ти на 5-ти ден и 2 ЗЕТ. Сега ще почвам подготовка за 3-ти ЗЕТ, с което приключвам всякакви опити. Според моя доктор от миналата година везните клонят към ЗЕТ, за да може да се подготви по-добре лигавицата /като не трябва да следи фоликули,размери,хормони/, а и колкото и лека да е стимулацията, тя е стрес за организма. И все пак най-голямо значение според мен има качеството на Я на нашите години, от там на ембриона и неговия потенциал за имплантация.Каквото и да решиш ти пожелавам да е с успешен финал:smiles:

# 680
Здравейте да питам и аз,че докато стигна до доктора...а и там не се знае какво ще каже.От август мес.насам всеки месец след 3,4,5 или 6 дни след ову получавам зацапване-като последен ден от цикъла-някога за ден,някога за 2 .А върха снощи беше ,че беше и розово.Имам още 6 дни до цикъл.А 2 дни преди това пак за ден-кафяво.Сутринта пуснах прог.-беше си висок-даже по-висок отколкото при последния трансфер.Някой да има идея от какво може да е това и случвало ли се е на някой?

# 681

Bebka, за жалост в медицината рядко две и две, прави четири! Всеки случай е различен и индивдуалния подход е най-важен, а не статистиката. “Никога не сме имали пациентка с успешно забременяване при трансфер на 3-ти ден след неуспех при трансфер на 5-ти ден”. Моя случай пък е такъв, два трансфера на 5 ден, неуспешни, неуспешен трансфер и на 3 ден и накрая, успешен трансфер на 2 ден.

# 682
Прави ми впечатление, че напоследък и в БГ, и в чужбина, се правят двойни трансфери -и на 3-ти, и на 5-ти ден. Но дали този подход и по-успешен, още нямам наблюдения.

# 683
  • София
те ембрионите като не стават на какъвто и ден да ги върнат все тая.
единственото предимство на 5 ден е ако има много ембриони отпадащите да отпаднат дотогава.

# 684
Отгоре попрочетох статията, защото абсолютно всички клиники казват... ‘’Ние правим така и сме честни и състрадателни и успешни в сравнение с другите, които бързат да приберат парите и да нямат отговорности по неуспехите.’’ Също, като рекламите за перилни препарати и превръзки...Tide и други прахове, Always и други превръзки. Чудя се, не се ли измориха да се надлъгват? И кой им вярва?

# 685

Bebka, за жалост в медицината рядко две и две, прави четири! Всеки случай е различен и индивдуалния подход е най-важен, а не статистиката. “Никога не сме имали пациентка с успешно забременяване при трансфер на 3-ти ден след неуспех при трансфер на 5-ти ден”. Моя случай пък е такъв, два трансфера на 5 ден, неуспешни, неуспешен трансфер и на 3 ден и накрая, успешен трансфер на 2 ден.

Ех, Salilinda, дано и ние така да можем да напишем скоро и да сме едно голямо "изключение". Simple Smile
Моето чудо утре предстои, да видим какво се е случило с ембриончетата и какво ще връщаме. Пък каквото е писано.

# 686
Bebka, от мен имаш много стиснати палчета и скоро ще чакам да споделиш хубавата новина  Hug

# 687
Здравейте да питам и аз,че докато стигна до доктора...а и там не се знае какво ще каже.От август мес.насам всеки месец след 3,4,5 или 6 дни след ову получавам зацапване-като последен ден от цикъла-някога за ден,някога за 2 .А върха снощи беше ,че беше и розово.Имам още 6 дни до цикъл.А 2 дни преди това пак за ден-кафяво.Сутринта пуснах прог.-беше си висок-даже по-висок отколкото при последния трансфер.Някой да има идея от какво може да е това и случвало ли се е на някой?
Имах такъв период преди години, оказа се, че е от киста, даже 2.
Оттогава не ми е ставало така, а преди това в продължение на месеци имах зацапване.
Дано да е нещо безобидно! Hug

# 688
Дано,мерси Sisi345.Но не е от киста,защото съм имала преди това пункция и със сигурност съм нямала нищо задържано....

# 689
Дано,мерси Sisi345.Но не е от киста,защото съм имала преди това пункция и със сигурност съм нямала нищо задържано....
Просто това се сетих, преди 7 г. някъде, така ми ставаше и беше от киста, една голяма
и една много малка. Дано да се разбере откъде е! Hug

Общи условия

Активация на акаунт