Искам да кажа ... (152) през ноември 2018

• 217 740
  • 6 939
  •   1
Отговори
# 6 300
  • Euskal Herria
Стиснати палци за всички, които пожелаха!
Имам четец, чета и на лаптопа. Голямо удобство са електронните книги. За съжаление нашите издателства все още залагат основно на хартиените издания.

# 6 301
  • Бургас
Морген!
Четох ви, обаче какво запомних....
Сняг нямаме, ама щи дъжд се изсипа... Мокро, вали, локви... Бляк!

Красиви снежни снимки видях!

Хърче, и аз искам такава стая-библиотека, но я искам с камина и прозорец към градина с изглед към морето!
Киндъл нямам. Обичам книжният вариант.
Момичета, ако имате книги за размяна, ненужни, напишете кои са те. Може да си разменим някои.

Стиснала съм палци за всички! Стейси, моя големият от края на лятото се борим с гъбички в ухото. Упорити са, много. Още не се е изчистило, но поне я няма болката.

Като се сетя за другото, ще дописвам.

Алина, поздравления за преборването на цигарите. Аз ги спрях от раз! Изобщо не ми липсват гадините!

И моята карта за библиотеката е 15лв. За двама е-за мен и детето. Сега се сещам, че трябва да си подновя абонамента, че изтече лятото, докато бяхме по немско.

И аз имам книги, които не ми трябват, има по странни книги, ще има и други, които ще изкочат, след разчистване на библиотеката ми.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 11:02 от karzz

# 6 302
Захир, Киндъл с просветка на екрана, най-евтиният им модел -  Kindle Paperwhite . Миналата седмица беше намален много в Амазон. Ако не е спешно, изчакай следващите им намаления, редовно има по някоя акция.

# 6 303
Всички сме на вълна книги явно, и ние с колежките също. Хрумна ми идеята да си направим служебна библиотека, всяка да си донесе ненужните книги и така, две в едно, ще си разчистим къщите и ще имаме по- голям избор. Джена, като работиш по- си цениш почивките, някак им се наслаждаваш по-- пълноценно. Яке трябва да си купя, уж не щях черно, ама май пак такова ще е, зеленото много зелено, червеното много ярко....черното най- таман

# 6 304
По повод нея, в едно интервю Стефчо Вълдобрев казва така:

Въпреки заглавието си „Тази песен не е за любов“ е от най-силните любовни песни, които съм създавал. Тя е за двама души, които се разделят, а не трябва да го правят, защото е ясно, че са създадени един за друг.
Писах текста, докато бях в много труден период. Последните две години използвах всяка свободна минута да пътувам, за да полагам грижи за майка си. На всички концерти и представления тялото ми беше на сцената, но умът ми беше при нея. Тя си отиде през ноември и искам да й посветя тази песен. Майка и татко бяха заедно почти половин век.  
Любовта, описана тук, е била възможна при нашите родители. И при техните родители.  Търпелива и кармична. Нашето поколение е първото, неспособно на това елементарно усилие - да укротиш бесовете си, да обичаш дълго и да прощаваш...“

Право в сърцето ми...
Heart
Heart
Изтръпнах и ми се насълзиха очите. Даже не знам какво да кажа.

# 6 305
  • Ямбол
Моята карта не е разплащателна и съответно не мога да пазарувам от чужди сайтове, освен с посредник, но и там ми се струва сложно и ме е страх да не объркам нещо. Съответно пазарувам само от тукашни или такива, които внасят. Киндълът ми е много стар(3 с клавиатура), но още държи фронта и дано скоро не ме предаде. Но и аз като Тонка, ако му се случи нещо ще си взема нов още на следващия ден и няма да гледам много цената. Достатъчно ми е да има книги вътре, е, ако може и да има физически бутони за прелистване и естествено калъф. Друго не ме интересува.

# 6 306
  • Пазете Гор
... сега в къщата има наситена, свежа атмосфера на кебапчийница.
Оха! Врътни и едни кюфтенца, ще паснат на ароматното настроение у вас.

Нека мине постът, ще има и кюфтенца.
И аз имам  преживявания  - е, не толкова мили, като твоите - от лепкаво мръсна шкембеджийница до автогарата - вече я няма, продават обуща сред прясно освежените ѝ ламарини. В две години, всяка ранна утрин бачкатори, пияници, пройдохи се срещахме във вмирисания ѝ скут.  Шкембето беше уникално вкусно, съдържателят беше чорлав, развлечен и устат. Миризмата се е вбила вовеки в паметта ми, станала е условен рефлекс преди работа, и досега, ако надуша нещо подобно, се опипвам къде ми е теслата.

Страхотно преживяване си имала, Захир! Поздравявам те с членството ти в библиотеката! А къде е тоя списък с търсените книги. Имам барем 5 бананови кашона с книги за подаряване. И действай, не се мотай за четеца. На освободеното от него място вместо камарата талашит си остави въздух, или тури аквариум, или някаква красота. Мястото на книгите е в душата, а не на рафта. Казвам това като излекуван библиофил, дето едно време даже си бях направил печат с името си и пореден номер, че да дамгосвам книгите си с него. Но вече съм чист, както казват алкохолиците, когато са в ремисия.

# 6 307
  • Бургас
Куркума, и ние си имаме такъв печат! От мама ми е! Много ми е мил и скъп!
И тетрадка - азбучник(картотека) си имаме на книгите.
Имам някои липсващи книги, никой не ги знае къде са!
Във форума има тема за подаряване и размяна на книги, но и тук да се пуснат списъците пак е добре, за нас си!
На мен племенницата ми попиля много книги, най-вече детските!

# 6 308
Не мога се запиша днес, а нищо кой знае какво не съм свършила, просто някакъв много критичен ден – каквото подхвана и троша, къса се, чупи се, а дребните реват за щяло и нещяло...

Радвам се, Стейси, че се подобриха нещата при вас, чакаме добрите новини и от останалите.

Алечка, Алина и Хрис да си знаят, че днес не ги обичам...много Wink Какви са тези зимни пейзажи, поне гледайте да не са на фокус снимките! Алина я пиша двойно в списъка, щото и на театър ми се ходи, нищо че не съм софиянка и че няма да ми се случи скоро.  А, и Куркума със сармите, ме довърши, ще съм депресирана най-малко към 15 минути!

Киндъл нямам, но вероятно бих придобила с удоволствие.

# 6 309
Стиснати палци на всички!

Хартиени книги много обичах до един момент, изобщо не можех да си представя да чета книга на нещо електронно. После нещо ми прищрака в мозъка и си купих Киндъл. Оттогава сякаш не съм чела хартиена книга. Искам да разкарам книгите, които имам (не всички, някои бих запазила), задушаващо ми действа това затрупване с вещи, но няма къде. Детето чете на хартия. Ей сега от Холандия поиска две книги да купим, нищо друго.

Ние в офиса се опитваме да ставаме paperless и на мен определено ми е зор. Свикнала съм да си принтирам мейлите и да си ги държа на бюрото подредени по реда, по който трябва да ги свърша. Все още се лутам и не зная точно как да се организирам така, че да не принтирам. Държа непрочетени мейли и такива с червено флагче, и списъци пиша, но някак не е същото. Най-странното е, че като свърша нещо без да принтирам, без да си взема хартиения файл и пр., изобщо не помня после дали съм го свършила, не ми създава усещане за свършена работа. Докато ако направя нещата по старомодния начин, винаги знам какво точно съм свършила и кое ми е висящо.

Хора, така ме сви корема и кръста преди малко (като пред МЦ, два дни ми остават), че чак ми причерня пред очите.

Откъде да прослушам Стефан Вълдобрев? Ще видя в Spotify има ли нещо негово. Всъщност изслушах току-що тази песен, Захир дето я спомена - не е моето нещо.

Майка ми и баща ми имаха печат за книги също! Лична библиотека, сем. Х. При тях пък колко е затрупано с книги, не е истина. Цялата дълга стена в хола е в книги.

# 6 310
  • Бургас
Щях да питам Алечка, за коледното радио!
Ако може линк, много моля!

# 6 311
По отношение на книгите и аз до едно известно време трупах и купувах. Впоследствие се оказа, че нямам никакво място вече и покрай детето се записах  в библиотеката. Изненадах се колко много нови заглавия има в библиотеката  в иначе нашия неголям град. Сега дори мисля да даря книгите, които имам, но не знам приемат ли се по този начин. Трябва да разпитам. От известно време съм се замислила и аз за ел.четец, но не съм запозната в подробности какъв точно да си взема и все отлагам.
И  доколкото в един момент вече приех, че е по-удобно от различни гледни точки, книгите да се четат на електронен носител, по отношение на снимките съм една друга крайност - не мога без снимки на хартия и редовно си вадя снимки с мили спомени, които си трупам в албумчета вкъщи.Yellow Heart Е, имам ги и на електронни варианти, но лично за мен не е същото. От няколко години насам се превърна в традиция част от коледния подарък за свекърва ми да бъде малко албумче със спомени /наши общи или нейни/ от изминалата година.

Sugarfree Hug

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 11:40 от Анонимен

# 6 312
Куркума!! Heart

Метни някоя книга насам!! Само като чуя и като на абстинентна ми се растреперват ръчичките.
В същата спомената читалня тече канпания в момента, изискването им е книгите да са издадени в последните 15 години, да са художествена китература и да са на български. Събират ги и ги раздават на библиотеки в страната. Намирам го за прекрасно, защото наскоро слушах репортаж, дано не бъркам, но ми се върти нещо като около 200 лв субсидия на година, която се отпуска за закупуване на нови книги за библиотека. Аз, като купуваша редовно литература мога да кажа, че една книга е в порядъка на 15 до 20 лв. С 200 лв..сами се досещате колко книги могат да се вземат нови. Тъжно е! Така че който има желание и възможност, това е чудесен вариант.

Иначе, аз имам  обичам библиотеката си, не съм се заринала, гледам да ги подреждам, но вече все по-трудно ми се получава, имам и още  един шкаф, който не се вижда на снимките. Обичам книгите,  не само да ги чета, но и да ги гледам. Да ги мириша. Да са около мен. Не отричам удобството и практичността на Киндлъла и се надявам да се сдобия с такава джаджа, но .. искам си и книжните книги. Имам някои издания, толкова красиви, че ...

http://www.chitalnyata.bg/ Това е сайта на Читалнята, имат списък и глад за книги, издавани след 2007 год. Защото вероятно са получили дарения с доста класики и по-старички книги и сега търсят нещо ново. Ние дарихме последната на Виктор Пасков - "Анатомия на една любов" и на Мария Лалева- "Живот в скалите".
Щастлива съм, защото факта, че ходя там и атмосферата, която се усеща за мен е вълшебна:

При нас в офиса има бибклиокета, всеки оставя книги, можеш да си взимаш, да четеш там, да връщаш. Никой не го следи, на доброволен принцип е.

А Другарки и Куркума, песните на Стефан Вълдобрев за мен са свързани със санимент. Не че вероятно чисто музикално са нещо чак толкова уау, но аз ги свързвам с емоции.. Затова ги обичам толкова.

# 6 313
  • София
Аз си го пазя от мин година, много му се радвах след като го сподели Алечка Grinning

https://www.radiotunes.com/christmas

# 6 314
  • Варна
Откак имам киндъл разкарах хартиите и толкова място ми се освободи, а пък толкова по-малко има прахоляци за бърсане... Държа си само двайсетина книги, които ги нямам на файл, но скоро и с тях ще се сдобия. Единствено не догледах като избирах четеца, че няма подсветка, но и това ще поправя като взема следващия.

Общи условия

Активация на акаунт