Искам да кажа ... (152) през ноември 2018

• 217 738
  • 6 939
  •   1
Отговори
# 6 315
  • София
Стискам на Мари, Сбъдваща и Люси!
В онзи магазин от петък ще има намалени бонбони, едните ми напомнят на Фереро роше, но на много по-прилична цена и ще отида да си купя.

# 6 316
  • Пазете Гор
....

Ние в офиса се опитваме да ставаме paperless и на мен определено ми е зор. Свикнала съм да си принтирам мейлите и да си ги държа на бюрото подредени по реда, по който трябва да ги свърша. Все още се лутам и не зная точно как да се организирам така, че да не принтирам. Държа непрочетени мейли и такива с червено флагче, и списъци пиша, но някак не е същото....

Похвално начинание сте подкарали, това е бъдещето. Има начини за организация и по мейли. Проблемът е повече психологически, а не технически.
 Аз ти препоръчвам да си направиш стандартни тагове или етикети - в MS Outlook мисля, че има колонка category, или нещо подобно - десен клавиш на нея и слагаш етикет. Етикетите трябва да ти говорят на теб - може да са  име на клиенти, или тип дейности, ли етапи от някакъв процес (например "За НЕК", "За счетоводство", "За проверка изчисления").

Действай така: непрочетеният мейл идва и стои болднат. Това са нещата, които не си прегледала. Когато го прочетеш, ще избледнее, но да стои с празно флагче до момента, докато не  почнеш работа по него. Със започване на работата по мейла му сложи таг. Ако вършиш работата по групи мейли - наслагай им таговете и ги обработвай групово и последователно. Например, ако работиш с клиенти или обекти - името им е достатъчно да групира мейлите за даден обект. Щом обработиш съответния мейл, сложи му тикче вместо празното флагче и забрави за него, преминавайки нататък. Мейлите, които изискват реакция след някакво време - копирай в календара. Прегледът му сутрин ти подрежда деня, а освен това има автоматично припомняне.

Светът ще става все по-дигитален. Тая промяна троши кокалите на навиците ни. Не е приятно, но става  много по-трудно, ако се отдадем на вътрешна съпротива срещу промяната, вместо да ѝ съдействаме.

# 6 317
Гледам новините и се радвам, че се разминах само с неработещ стартер. Миналата година се метнах в канавката, така че можеше и по-зле да е.

# 6 318
  • постоянно
И аз чета от четец и от книги , но предпочитам второто. Точно заради тази атмосфера и този мирис на книга, явно имам фетиш към тях.
Абонирани сме в нашата библиотека , която е малка и уютна. Ходим със Сам понякога в събота да сменим книгите . Той знае , аз си вземам кафе от машината, избирам книга и сядам и чета, в това време той избира своите. Жените , които работят там са винаги много услужливи и мили . Отделно понякога има някакъв клас , и ако ни се стори интересен - оставаме да гледаме.

Мрачно и мокро е при нас.

Всички , за които стискаме днес да донесат добри новини. Heart

Намерих мушмули в близкия фарм шоп. В една малка касетка набрани и сложени най  в ъгъла. Веднага ги сложих всичките в един хартиен плик и занесох на касата. Жената ме гледа в потрес и пита знам ли какво е и как се ядят.  Казах  и , че това е плод , който свързвам с ваканциите си на село и моите баба и дядо, които имаха мушмули в градината си. Предния път така ме попита за дюлите Joy

С дядо имахме традицията да ме води на сладкарница веднъж седмично като бях на село. Баба ни пускаше и даваше парички. Само да знаеше горката , че дядо ми купуваше паста и лимонада , но ги ядах в хоремака- пивницата  , който е до сладкарницата , а дядо пийваше биричка и си бъбреше с другите мъже. Изпиваше само една бира и си тръгвахме по живо , по здраво. Безценни са ми тези спомени, досега ги "чувам " как си хортуват и обсъждат селските работи. Hug

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 12:15 от her_76

# 6 319
  • Варна
При нас обърна на някакъв мокър скреж ама се топи. Най-много да се наложи да почистя малко колата като си тръгвам. Таман докато загрее ще си намажа и уплътненията на вратите.

Свалих си двайсетина книги да захраня киндъла.

# 6 320
  • Ямбол
В този ред на мисли, с нетърпение очаквам да минем изцяло на електронни дневници и всички останали бумаги в образованието да станат електронни. За съжаление, колегите, които вече са въвели такава система, споделят, че платформата е тромава, бавна и неинтуитивна. Грешки не могат да се коригират лесно, но дано се изчистят тези неща и да се отърваме от тази бумащина, която вече ме задушава. Особено много искам да махнат личните дела и извинителните бележки, след като пуснат електронния дневник.

# 6 321
  • София
Охх, Куркума, люта завист ме обзе за сърмичките. Така ми се ядат... вкъщи никой не яде и мен ме мързи да правя само за себе си, не че имам зеле Sad
Коледното тържество на дъщеря ми ще е в училището срещу 18 лева на дете, ще дойде дядо Коледа и Снежанка и ще направят тържество за всички малки ученици - поредната пародия. Честно да кажа, предпочитам Капела плей като оферта, но никой не ни пита. Уведомяват ни за взетото от училищното ръководство решение и за срока, в който трябва да внесем сумата.

# 6 322
  • Euskal Herria
Слънце и 18 градуса за днес предвиждат синоптиците. Мушкатата се скъсват да цъфтят:

Утре официално запалват коледните светлини тук, от кметството са пуснали покана до всички за церемонията.

# 6 323
  • Пазете Гор
Дигитализацията не е само създаването на електронна среда за обмен на информация, но най-вече трансформация в начина на мислене. Разнасянето и писането бележки, удостверения, уверения, подшиването на хартийки и тям подобни трябва да идат в миналото. Няма смисъл от електронна система, ако тя не е в мрежа с други, ако не се подобрява ежедневно .

В тоя ред на мисли никакви извинителни бележки не бива да се разнасят. Ако се налага - системата сама проверява това в електронното здравно досие и толкова.

Охх, Куркума, люта завист ме обзе за сърмичките. Така ми се ядат... вкъщи никой не яде и мен ме мързи да правя само за себе си, не че имам зеле Sad...

Люта завист, викаш... Затова сигурно без малко да ги загоря, заплеснах се зад бюрото : пускам обяви, правя поръчки, дращя глупости тука. А защо нямаш зеле? Бързо сложи барем две-три зелчици, не е късно! Пробиотици, фибри, витамини, вкуснотии - закъде без зеле, а?

Хубави им покривите на твоите комшии, Яна, изпънати и нанизани, ама защо им се е изронила подмазката на капаците на маите? Нали при тебе не мръзне? Сигур слагат някоя постна вар, яд да те хване.

# 6 324
  • постоянно
И аз май сAрми ще правя този уикенд. Всички ги обичаме.

Янче , много ти е хубаво балкончето, и цветята. 18 градуса биха ми били ИдеАлни ! Завиждам благородно за хубавото време.

Флорче,
тук отдавна гледаме да пестим хартия. Аз какво правя , ако искам да принтирам , после използвам същата хартия да принтирам нещо другона обратната страна. После шредвам и даваме на един от фермерите, който гледа фазани. Използва ги за постелка на малките или нещо подобно. После прави компост. Изобщо сме много " Зелени " и състейнабЪл Sunglasses

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 12:37 от her_76

# 6 325
В този ред на мисли, с нетърпение очаквам да минем изцяло на електронни дневници и всички останали бумаги в образованието да станат електронни. За съжаление, колегите, които вече са въвели такава система, споделят, че платформата е тромава, бавна и неинтуитивна. Грешки не могат да се коригират лесно, но дано се изчистят тези неща и да се отърваме от тази бумащина, която вече ме задушава. Особено много искам да махнат личните дела и извинителните бележки, след като пуснат електронния дневник.
В училището на дъщеря ми са с електронен дневник, не знам как е от страна на учителите, но от страна на родител е много хубаво и удобно.  Ужасно се радвам, че отпаднаха бележниците и всичко минава през електронния дневник. Дори, това че мога да пиша на класната и на всеки друг учител там, за мен е удобство, не че съм им писала, но го смятам за хубава опция.

# 6 326
И в на ММ училището са с онлайн дневници. В началото бая мрънкаше ама сега казва, че е по-удобно.

# 6 327
  • Пазете Гор
...
Коледното тържество на дъщеря ми ще е в училището срещу 18 лева на дете, ще дойде дядо Коледа и Снежанка и ще направят тържество за всички малки ученици - поредната пародия....

Тежка досада и разгул на кича са тия дядоколедовци, снежанки и прочие скука. Нямам против хората да изкарат по някой лев, ама са толкова много, присъстват толкова нагъсто, че аз лично се уморявам още в края на ноември. При вида на червен костюм и брада не ме обхваща никаква празничност, а желание да ритна по задника нахлузилиия досадната сбруя.

Не ща да звуча прекалено почвенически, но и аз, и децата ми, с по-голямо удоволствие бихме присъствали на свинско погребение с всичките му мурафети, нежели на пластмасово, банално до втръсване дядоколедене. Нали веднъж идва тоя досадник, в нощта срещу Рождество. Стига му, какво е плъпнал по магазини, пазарища, даскала и къде ли не.

САрми, бре Хър, САрми. С "А" се пише. СЪрма е остаряло име за копринена тъкан.

Ако ползвате за печат офсет хартия- тия фазани лежат в златни, айде да не са златни, но поне месингови гнезденца. В пункта край нас тая хартия я купуват по 65 ст килото. За сравнение ламарината е по 27. Ама де да знам, може по ваше село стърготините да са по-скъпи, та сметката да излиза.Както и да е,  много е хубаво, че ползвате всичко до откат, така трябва, а и просто няма друг начин.

# 6 328
  • ту тук, ту там
И аз искам 18 градуса! 😭

Електронен дневник и виртуална класна стая едно и също ли е? Embarassed

# 6 329
И аз искам 18 градуса! 😭

Електронен дневник и виртуална класна стая едно и също ли е? Embarassed
Електронен дневник си е дневник, но онлайн, а виртуална класна стая е все едно видео чат, но с много хора. Преподавателят говори и всички ученици могат да се включат.

Електронен дневник има и в на Деян градината.

Общи условия

Активация на акаунт