Искам да кажа ... (152) през ноември 2018

• 217 626
  • 6 939
  •   1
Отговори
# 6 630
  • гр.София
Добър вечер!
Лято, да ти е жива и здрава прекрасницата Heart
Радвам се за хубавите новини от всички отчели се Hug
Мен днес ме викнаха от училището на Маги, че и било лошо, свят и се виело! Ами според мен нищо и няма, въртях я на шиш дали не лъже, не си признава! Тръгнах си в 2 ч. От работа, правихме меденки с болната мома Sunglasses
Сбъдваща, много ми хареса украсата Heart Eyes
Хърче, а Сам го прегръщам силно и теб също, много ви се радвам Heart Eyes
Върнах часовника от фешъна, мъжът ми не го хареса, бил огромен и цигански Joy
А синът ми си го избира, сега да се оправя и да му търси друг!
Бърди, аз не устоях на мириса на меденки те, смотах 2-3 Blush много ми е слаб ангела!
А онова в тавата няма да му простя Joy
Али, дойде моментът а Heart Eyes лека завист ме обзема като знам къде отиваш!  Да си изкарате страхотно Hug
Белинда, посмях се с Козуначко, голям сладур е Grinning

# 6 631
  • Варна
Оф бе, ма#ка му, пак смърди хола на изгорял кабел, а изключих всичко от проблемния контакт още снощи! И проветрих! Явно е от нещо друго, по дяволите...

# 6 632
  • Пазете Гор
Пластмасите имат такова свойство - да посмръдват и след нагарянето.
Кабел в стена много рядко се нагрява (обикновено при тежко късо), и дори да нагрее - бая трудно замирисва, Проблемните места са кутии, конзоли и уреди, и особено удължители. Най-вероятно е някое от тях. Твърдиш, че имаш добро табло (дано да си права) - предполагам, че бушоните ти са по проект и са читави, дефектнотокови. Щом не изключват, значи нямаш утечка или късо. А, впрочем дву- или трипроводна е инсталацията ти? Ако е двупроводна с обикновени бушони, има много варианти как да стане беля. Ако е трипроводна с добри предпазители, по-скоро иде реч за някоя хлабава връзка в контакт, щепсел, кутия...
Подуши внимателно (без допир) кутии,  конзоли, удължители, бойлерни табла и уреди. Ще си каже къде има хлабава връзка. И си намери майстор. Нещо по-хрупкаво така, 92-ти набор, примерно.

Жичкаджиите са аристокрацията по строежите. Често обитават отделни фургони, по-грамотни и по-добре платени са. Пият по-умерено. Цапат се по-малко. Мръзнат по-дозирано. Хубаво псуват. Обичат да се изразяват с притчи. Притчите им са обикновено мноого нецензурни. Повечето жичкаджии, с които сме осмърдявали заедно фургоните, разбират белота и футболните залагания.

# 6 633
Селесте, видях че си питала за щолена. Имам го записах в тефтер, но е рецепта от форма. Утре ще ти я пусна.
Много още щях да пиша, но пера, уча, подреждам, простирам....след малко влизам в банята. Добре, че няма да готвя.

# 6 634
  • София
Алечка много добре да релаксираш.

При нас с тия тоци да не къртим вдичко е на един кръг.

# 6 635
  • Пазете Гор
...При нас с тия тоци да не къртим вдичко е на един кръг.

Е то разделянето по кръгове се прави по много причини, но сред тях е именно и за да не се кърти всичко...

Забелязал съм , че хората твърде често влагат повече усилия, пари и мисъл в това да си намерят фризьор или породист хелер, но не и за проектант за инсталации и конструкции. В състояние са да избират плочки, плазми, екскурзии и батерии с месеци, и за тия неща не се пестят пари, но дойде ли реч за сериозно проектиране - почти всички са с особено виждане! Чичо ми е майстор, вуйчо ми е теглил шлаух в Либия, комшията разбира - и я карат така, по усет, без оглед на наредби и изисквания.

# 6 636
  • София
Майсторите така го вързаха.Като къртиха касата за  вратата прецакаха кабелите и в кухнята нямаше ток.Няма да бутна цялата баня в това време.На пролет.

# 6 637
При нас пък,само кухнята е на два кръга Sunglasses .Хубаво е мъжа ти да е спец Bowtie .Нищо,че за един двоен контакт чакам две години Joy .Повечето инсталации се правят с гофре в стените,та не винаги се налага цялостно къртене.

# 6 638
  • Бургас
Въобще не знам каква ни е ел.инсталацията у нас. Мъжа ми я оправя, за това е учил. Аз сменям крушка, ако него го няма Simple Smile
Ям салатка с риба тон и мятам багажите.
Много студено при нас. Вятъра е убийствен

# 6 639
  • постоянно
За рибара  тон от консерва да кажа , избягвайте да ядете повече от една консерви ка на седмица . За деца -четвърт . Причината са тежки метали в рибата .
Научих го от фит клуба .
Само за консервираната е това ограничение , ако е прясна е ОК . Няква реакция при преработката и консервирането се получава .

# 6 640
Успях най-накрая да избягам за един час на народни танци. Голяма физическа умора, но и голям релакс и зареждане психически.

# 6 641
  • Canada
Метала и лепилото на консервата са проблема, всичко предпочитам в стъкло вече.

Хър, разкошен е СамKissing Heart

Лято, честита рожденика! Здрава и щастлива да е!

Флорче, опитай с екселски таблици за всяка седмица Hug

Моята работа предполага много принтиране и колегите масово го правят. Действам с два монитора и принтирам само в краен случай, сърце не ми дава да пускам редовно по 100-150 страници.

# 6 642
Честита и много здрава да е прекрасната Лятна госпожица! Нека дните и да са безкрайна приказка!
Мид, честити ви крачета! Да я водят на прекрасни места!
Алечко, приятно да си изкарате и много да си починете!
Сбъдваща, машина си ти ! Много ви се кефя аз на цялата фамилия!
Къде е Жаки, багажи ли събира?

# 6 643
  • Пазете Гор
...Повечето инсталации се правят с гофре в стените,та не винаги се налага цялостно къртене.

При новоизграждащите се - може би са повечето. Категорично не са обаче повече от половината съществуващи -  ако броим всичкия сграден фонд - но има и достатъчно и такива. Гофрето върши работа при някои типове конструкции и при част от инсталациите, но понякога се прави с прост мостов проводник в мазилките или зад облицовките. То не е лошо, има си предимства. Аз така си правя моите. В много случаи ни е било по-лесно да погребем старата инсталация, па макар и теглена в тръби, и да си пуснем новата, с всичкото и копане и замазване след това.

Сега - "къртене" при елинсталациите е малко силно казано. При преправата им най-много да се изкопаят канали и тук-там дупки за кутии, конзолки, табло. Да, има чукане, тропане и прахоляк, но това не е къртене в строгия смисъл на термина.

Уф, заприказвах се за това - благоверната остана много доволна от ремонта, дето се гърчих предния месец. Аз разчитах, че това ще я подтикне да ме остави на мира - но настоява за нова спалня и коридор. Аз се съпротивлявам, естествено, но се страхувам, че отбраната ми относно коридора се е пропукала, и току-виж съм се заровил след някой ден в него. То не е много работа  - към 3,5 квадрата е, и нищо особено: едно ново таванче с вата, боя, малко преработка инсталация и осветление, нови мебели. Ще сврем и сушилня някъде там, обвита с преполезни рафтове за джунджурии. Мда, ето -  в събота трябва да купим машинката.

# 6 644
  • на Мелмак
ММ има такова някакво образование за Ел. Неща 🤔. Но за вкъщи и за работа е викал фирми. За в къщи хлъцнахме като ни казаха цената, но той не обича да се пазари и се съгласи 😉. Иначе сменя контакти, някакви кабели там, зад тях. Та, Хайче, викни си човек квалифициран, да не стане някоя беля 🤗.
Белинда, ТМ доволен ли е от покупките ти?
Куркума, доволна е жена ти от ремонта, затуй иска още 😜. Днес точно помага на приятелка да си избере сушилня, голяма благина е!
Алечка, приятно изкарване!

Общи условия

Активация на акаунт