Отговори
# 15
  • Мнения: 14 085
Хрупкави пържени тиквички


Салата от авокадо, печени чушки, варено яйце, червен лук и сирене.

# 16
  • Мнения: 452
Ябълково-тиквен пай

За тестото:
1 яйце
80 г краве масло
80 г захар
50 мл студено прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
За плънката:
500 г тиква
2 ябълки
2 ч.л. канела
100 г захар
50 г орехи
50 мл олио

начин на приготвяне
Приготвя се тестото: В купа се смесват кравето масло, яйцето, захарта, брашното и се добавя студеното прясно мляко. Получава се меко маслено тесто (ако трябва добавете още малко брашно). Загъва се с домакинско фолио и се слага в хладилника за около час.
Приготвяне на плънката: Тиквата се обелва, почиства и нарязва на малки кубчета (може да се настърже). В дълбок тиган се загрява олиото и се добавя тиквата. Разбърква се и се добавя захарта. Готви се около 15 мин (да се изпари течността). Към тиквата се добавят ябълките, нарязани на кубчета (или настъргани) и канелата. От тестото се отделя малка топка и се разточва. Можете да я нарежете на ленти или да изрежите фигурки с формичка. Останалото тесто се разточва и се слага в тава, като се оформя борд. Разпределя се плънката от тиква и ябълки и се поръсва с орехи. Отгоре се слагат фигурките от тесто или лентите Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност.
По желание към ябълката и тиквата може да добавите и дюля, или пък да замените някой от плодовете.

# 17
  • В дън горите тилилейски
  • Мнения: 478
Моята любима зеленчукова рецепта е пълнени чушки с яйца и сирене на фурна, гарнирани със салата от домати и краставици.
От плодове мога да предложа плодова салата от нарязани любими плодове, гарнирани с мед и орехи.

# 18
  • БГ
  • Мнения: 1 162
Мус с авокадо и босилек
1бр. добре узряло авокадо, 1 шепа листа от пресен босилек, 1-2 скилидки чесън, белени бадеми/кашу, сока от 1 лимон, зехтин и сол. Всички продукти се слагат в блендер. Готовият мус си хапваме с начос!

# 19
  • Мнения: 8 476
Печена тиква с локум, плодове и ядки
Една кръгла тиква
Една ябълка
Една дюля
Едно пакетче локум
100 гр орехи смляно на едро
Мед
2 чаши сушени плодове
Канела
Отрязва се горната част на тиквата, изчиства се отвътре от семките и се пълни с всички продукти. Капачето се омотава в фолио, за да не изгори отгоре и с него се затваря тиквата. Пече се на силна фурна около 2 часа, в тавичката налива малко вода.



Палачинки с банани
2 банана
2 яйца
1/2 овесени ядки
1/2 бакпулвер
Смила се всичко в блендер много добре. В тавичка намазана с масло с помощта на лъжица се оформят палачинките си се пържат. Могат да се сервират с плодове, шоколад или мед!


Панирани патладжани
2-3 патладжана
2 яйца
Галета
Брашно

Нарязваме патладжаните на кръгчета. Овалваме ги в брашното, после ги потапяме в разбитото яйце и след това ги овалваме в галетата. Пържем ги в добре нагорещена мазнина около два пръста, така патладжаните не се напояват с мазнина, а стават хрупкави.
 

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 15:42 от *Виви*

# 20
  • Пазарджик
  • Мнения: 1 409
Рецептата за любимият ни плодов десерт

-плодове по избор-(според сезона )-аз предпочитам пъпеш
1кофичка прясно мляко
1кофичка кисело мляко
1чаша зарар
1 пакетче желатин
Нарязваме плодовете и добавяме киселото , прясното мляко и захарта.Правим желатина и добавяме към всички продукти.Исипваме в купички и оставяме за няколко часа в хладилник.

# 21
  • Мнения: X
Салата витамина с картофи:
Продукти : картофи /варени/, цвекло, моркови, зеле, сварени яйца.
Намачквам картофите овкусени с подправки и започвам да редя в долбока прозрачна купа. Картофи, зеле, цвекло, яйца, моркови. Повтаря се до запълване на купата. Отгоре заливам с дресинг по желание. Става уникално красиво и страшно вкусно, особено ако преседи поне 4-5 часа сока на цвеклото допълнително украсява купата !

# 22
  • софия
  • Мнения: 2 913
Любима рецепта ни е:
1кг картофи,
300 гр грах,
Моркови и лук. Овкусява с олио, сол и черен пипер. Пече се 40 минути под фолио. Може да се добави и месец.

# 23
  • Мнения: 1 932
Вкъщи много обичаме да си хапваме салати ( плодови и зеленчукови ).
Любима ни е: Шарена салата с краставици, домати, варена царевица, салата Айсберг, сол, зехтин и малко ябълков оцет.

# 24
  • Перник
  • Мнения: 2 265
В къщи обикновено плодовете ги консумираме в суров вид. Имам две малки деца, които обожават зеленчукова супа. Правя я с картоф, моркови, чушки, тиквички, лук, гъби и понякога броколи.

# 25
  • Мнения: 1 809
Печена тиква.

# 26
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424
Кореноплодни на фурна

Количеството на продуктите е за около 4 порции:

    морков - 4 бр.
    пащърнак - 4 бр.
    глава целина - 1/4 сладки
    картофи - 500 гр
    зехтин
    черен пипер
    розмарин
    мед
    сол

Зеленчуците се измиват и се почистват. Нарязват се на тънки пръчици.
Приготвя се заливка от зехтин, черен пипер, сол, мед и розмарин на вкус, с която се заливат. Разбъркват се добре, за да може заливката да достигне до всяко едно парченце.
Зеленчуците се пекат във фурна на 180-200 градуса, като първоначално се поставя алуминиево фолио, за да могат да се задушат, тъй като няма добавена вода. 15 минути преди да се извадят фолиото се маха, за да могат зеленчуците да се запекат.

Може да се използват като гарнитура или като самостоятелно безмесно ястие.

# 27
  • Мнения: 145
У нас салатите са за предпочитане. Най-често приготвям салата Цезар. Натъквам айсберг и маруля, сос Цезар, балсамико и е готово!

# 28
  • Пловдив
  • Мнения: 2 796
Печени ябълки с ванилов сос

Избират се еднакви по големина ябълки, обелват се и се издълбават внимателно. Разбива се пудра захар с малсо (на 3/4 чаша захар 50 г. масло) и канела. Слага се във всяка ябълка по 1 чаена лъжичка от масления крем. Нареждат се ябълките в тавичка, намазана с малсо, в която се наливат 2-3 супени лъжици вода, и се пекат в умерено силна фурна. Поднасят се студени, полети с ванилов сос.

# 29
  • Мнения: 799
Любима рецепта на мен и моите деца е Запеканка със зеленчуци

Необходимите продукти са:
Половин килограм броколи
един морков
една глава лук
200 грама сирене
200 грама кашкавал
три яйца
червен пипер и щипка сол

Начин на приготвяне:
Бланшираме зеленчуците и ги изсипваме в тавичка, натрошаваме сиренето и го добавяме. Поръсваме с червен пипер и сол, разбъркваме и заглаждаме. Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем около 20 минути в предварително загрята фурна на максимум. Настъргваме кашкавала и го смесваме с разбитите яйца. С тях заливаме ястието и връщаме във фурната. Печем до готовност или до златиста коричка на кашкавала.

Общи условия

Активация на акаунт