Отговори
# 180
  • Мнения: 76
Любимите плодове на моите момчета са круши и ягоди. Обожават гимназия

# 181
  • Мнения: 1 009
Предложили сте някои толкова оригинални и интересни рецепти! Определено има много вдъхновение за кулинарни експерименти в темата.
А бихте ли ни споделили да вашите деца си имат любим плод или зеленчук? Нещо, което харесват наистина много и винаги хапват с удоволствие?


Като плодове вкъщи най-много се ядат ябълки, круши и банани. При зеленчуците - категорично домати.

# 182
  • Sofia
  • Мнения: 21 747
Аз не мога да изброя какви плодове и зеленчуци обича щерката, защото тя яде всичко с удоволствие.

# 183
  • Пазарджик
  • Мнения: 1 411
Любим плод на дъщеря ми е банан.Любим зеленчук-краставица.

# 184
  • София
  • Мнения: 11 082
У нас на почит са бананът, гроздето и краставицата.

# 185
  • Перник
  • Мнения: 2 265
Любим плод на малкия е банан, а на баткото мандарина и ягода.
От зеленчуците и двамата обичат най много моркови.

# 186
  • Мнения: 61
Любимия плод е ябълка, а зеленчук - доматче.

# 187
  • Мнения: 409
Грозде е плодът който се яде почти целогодишно у нас, а от зеленчуците - краставица. И от двете неща се купуват промишлени количества.

# 188
  • Мнения: 28
Здравейте,
Обичам есента заради изобилието от плодове и зеленчуци, които предлага. Безценната тиква, ароматният праз.
В забързаното ежедневие си имам бързи ястия. Разбира се, искам приготвената вкъщи храна да е полезна и вкусна. Моята стихия са крем супите. В подсолена вода сварявам картофи, тиква, моркови и праз. Добавям масло. Когато зеленчуците се сварят, ги пасирам и добавям прясно мляко и черен пипер. След това всеки сам доувкусява супата си - с натрошено сирене или със сметана.

# 189
  • Мнения: 39 767
Децата ми не могат да живеят без картофи.

# 190
  • Мнения: 2 840
У дома най - често се похапват от плодовете :банани и ябълки , а от зеленчуците - домати и картофи.
Обожаваме да си правим сок : ябълка + морков , шейк : банан + ягода+ киви +-мляко+ мед
От зеленчуците - картофи под всякаква форма: варени картофи пасирани на пюре, пържени картофи и картофена крем супа с морков . С доматки обичаме да си правим вкъщи салати - шопска, капрезе ,овчарска и др. 👌

# 191
  • Мнения: 15
Лятото отмина и е време за кисело зеле и по- тежки ястия, но ние си падаме още по смути, рано сутрин. Едно от любимите ни е:
2бр. Банани
Спанак
100/150мл сок от зелени ябълки (прясно изцеден)
2бр. Киви
По желание, и ако намерим, свежи ягоди.

# 192
  • Мнения: 10 214
Сурова зеленчукова крем супа с кълнове и ядки
 
300 гр. домати, сока на 1 лимон, 100 гр. тиквички, 1 морков, 2-3 стръка пресен лук, стиска магданоз, стиска дивесил, щипка кимион, щипка бахар, щипка черен пипер, по 1 супена лъжица белен слънчоглед, белени тиквени семки, небелен сусам, 2 супени лъжици смлени пшенични кълнове.

Семената се смилат на прах. Зеленчуците се нарязват и заедно с лимоновия сок, подправките, зелените подправки се пасират в блендер. Към тях се добавят смлените семена и кълнове и отново се пасира до крем супа.

# 193
  • Мнения: 556
Любим плод - грозде, любим зеленчук - домати.

# 194
  • София
  • Мнения: 11 082
Картофена фокача без месене

50 г Вечна закваска за тесто
90 мл вода
100 г брашно
За доомесване:
80 мл вода
250 г брашно
1 и 1/2 ч.л. сол
5-6 с.л. зехтин
1 бр. картоф (около 100-120 г)
1 скилидка чесън
Допълнително:
1-2 бр. домати
сирене по избор
риган
босилек

Закваската се смесва в купа с брашното и водата. Покрива се с домакинско фолио и се оставя на топло за няколко часа, докато се надигне и се образуват мехурчета.

Картофът се сварява, обелва и намачква със зехтина. Добавят се счуканият със солта чесън, водата, брашното и закваската. Всичко се разбърква с миксер на висока скорост около 15 минути. След това съдът с тестото се покрива с домакинско фолио и се оставя на топло за 2-3 часа.

Леко отпусналото се тесто се изсипва с помощта на шпатула върху тава, покрита с хартия за печене, върху която е наръсено брашно. С ръка или с точилка се разстила тестото, докато стане с дебелина 1.5-2 см. Намазва се с мазнина и се покрива с домакинско фолио, което също е намазнено. Оставя се на топло за още няколко часа. Тестото няма да увеличи много обема си, но на повърхността му ще се образуват мехурчета. Маха се фолиото и тестото се намазва със зехтин. На няколко места с пръст се правят вдлъбнатини. Отгоре се подреждат кръгчета домати, като се притискат внимателно в тестото. Поръсва се с настърганото сирене и подправките. Пече се в предварително загрята на 200С градуса фурна около 25 минути, като предварително е сложена купичка с вода на дъното.
След като се извади от фурната, фокачата е увеличила значително обема си. Тестото се получава пухкаво и въздушно. Преди да се поднесе, се оставя леко да изстине.





Общи условия

Активация на акаунт