Фермата 4 - Съединение - тема 9 (05.11. - 11.11.)

• 30 231
  • 710
  •   1
Отговори
# 495
Дааа,и ни в клин,ни в ръкав-"Абе ние тук се смеем,ама и навън е така,в реалния живот...бля-бля"
   Честно,не мисля,че беше предаването,мястото и времето за тази тема.Виж,ако някак си спонтанно  започне разговор,разменят се мнения-да.А така малко,като по задължение се изказаха все едно.Мое мнение.
Ами да де, спонтанно стана разговора. От това по-спонтанно, здраве му кажи.

# 496
Аз казах, че работата в млекарницата не е лесна и си държа на мнението.Не е работа за 5 минути.Работила съм в лаборатория на млечно предприятие и поназнайвам някои неща. Иска се време, чисти съдове, добра закваска и ...време. Във фермата доят 2 пъти мляко и не успяват да преработят вечерното, както стана ясно. В един епизод Роси питаше Милена "как се получава това" за изварата и тя и обясни,че като престои вчерашното мляко само се пресича. Изненада ме, че Роси не знае как се получава извара, никога ли не и се е случвало мляко да се "отвари"?
Подхванали сте здравата Милена с хейтене, но тя с това пушене никакъв дуел няма да издържи. Така, че не я бройте за финалист. Виж, Сашка и Роси са със сигурност там. Ами ако Хриса вземе, че победи някоя от тях?
И Милена и Росица са "остри"  характери. Милена като тръгне да обяснява кое как се прави от мъжките работи все назидателно го прави.Вчера Хриса пита Роси какво прави (с подтекст да се включи ако и изнася:mask:), а тя като почнА - аз това всеки ден го правя, толкова мъже ръководя.... Абе жени, не може ли по-кротко , по-лежерно да си наложите егото ? Така и да сте прави, мъжете 'настръхват", че им влизат в територията и скандала почва.
Твърдо съм за Дидо, той единствен не е "на живот и смърт" в играта и я приема като игра.
Вчера се загледах в Гошо, който тука има много врагини Mask Ами съвсем обикновен млад мъж, работлив, с чудесно чуство за хумор и задължителните по нашите ширини вулгарни закачки...малко предозира с патриотизма и е хомофобче, ама кой не е около нас. Много силно му намекват , че е дебел, май наистина се е "тръснал" Mask Е, пълномаслено мляко, сирене, моцарели... до там водят.

# 497
  • София
Гошо каза само,че извън фермата, където е като шега, това си се случва. И защо да не го каже? Каквото и да каже той, все се тълкува,разнищва, все грешен. Се Павлина и той е човек. Има право на мнение, понякога ок, понякога не популярно. Вчера болшинството там го споделяха,други не. И това също е ок.
Разбира се, че има право на мнение, както и да повдига каквито си реши теми. Просто неговите са все популистки, а най-често не са и намясто. Но стана хубаво така - да разберем ограниченото мнение на някои индивиди.

Тари, аз не съм работила нищо, свързано с млечната промишленост, но пък съм си квасила и мляко, и сирене съм правила, и извара, че и крема сирене, и маскарпоне. Съдовете не си ги мие Милена, мият ги ратаите. Добрата закваска или я има, или я няма, не се нагажда специално при всяко квасене. И колко му е да я разбъркаш в прясното мляко? Същото важи и за маята за сирене. Единственото времеемко е чакането млякото да достигне точната температура за различните предназначения и да не се извади киселото мляко по-рано или да се предържи.

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 14:11 от Reinа

# 498
Амиии, значи както гледам, огромния процент е индивиди с ограничено мислене

# 499
  • Sunshine state
Милена дори и да добута до финал, и аз съм на мнение,че няма да спечели. Обсъждаме я, понеже е много дразнеща и е вирнала носа до небесата. Искаше ми се преди да й видим гърба, някой да я смъкне на земята. Не ми се нрави мисълта да добута и да е финалист при положение, че не е допринесла с почти нищо. Тая млекарница не знам точно какво произвежда, понеже освен извара май друго сносно не е изкарала оттам. Маслото й казаха как да го бие, а киселото мляко сума време не й се получаваше. Дори не ми стана ясно от къде го взеха това кисело мляко, че да бият масло от него със Симо и имам подозрения, че им го дадоха от продукцията. Само дето зеноса мравките. Симо за ден успя и овче сирене да направи. Евала. Отделно миналия ден я гледам в обора с цигарата тръгнала да дои.. Направо нямам думи. То бива да си пристрастен,бива, ама това нейното е гадна история. Тя и за това изглежда толкова състарена.

# 500
Не ми е спонтанен на мен разговорът,търсен ефект има.Хихо-хахо,и изведнъж сменя физиономията,драматично сваля грима и говори с друг тон.Като изключим патриотичните му изблици и величаенето на шурата,аз се забавлявам с него.Не ми е фаворит,обаче.

# 501
  • London
Да де тя цигарен наркоман обаче намила на Росица, че се напила два пъти, ще кажеш, че е битов алкохолик. Пиенето, та пиенето....то не е по-различно от цигарите, даже в умерена доза има и лечебни свойства за сметка на цигарите, там не знам реална полза да има освен да смърдиш на околните.

# 502
  • Другата България
 newsm78
Би ли пояснила къде са тези индивиди - тук, в темата, или в предаването?
Подхванали сте здравата Милена с хейтене, но тя с това пушене никакъв дуел няма да издържи. Така, че не я бройте за финалист.
Именно затова сме я "подхванали с хейтене". Защото на финал може да се стигне и без дуел, което поне аз прогнозирам да се случи с Милена.

# 503
Към цигарите пристрастяването може да е същото, но не действат като алкохола, нищо общо нямат като въздействие, тютюнът не опиянява.
Няма лечебни свойства алкохолът, в никакви дози.

# 504
newsm78
Би ли пояснила къде са тези индивиди - тук, в темата, или в предаването?
Подхванали сте здравата Милена с хейтене, но тя с това пушене никакъв дуел няма да издържи. Така, че не я бройте за финалист.
Именно затова сме я "подхванали с хейтене". Защото на финал може да се стигне и без дуел, което поне аз прогнозирам да се случи с Милена.
И на двете места

# 505
  • Другата България
Тоест, тук има индивиди с ограничено мислене?
Не смяташ ли, че е малко грубо и некоректно?

# 506
Мери, ти пък какво се учудваш... Навсякъде е пълно с ограничени индивиди. Това винаги са другите. Онези, които не са на същото мнение като нашето Simple Smile))

Те от РЕТА да я видят кака ви Миленка как дои кравите с фас в уста, като едното нищо ще я заклеймят като тормозителка на животните.  Малко от малко някакво уважение се иска. Може да не му е приятно на добичето да го опушват. Няма да се учудя ако и по време на секс пуши тая жена.

# 507
Reinа не ми се спори баш за Милена. И млякото което обработват там не са литър-два, аз  бих се замотала с марли, докарване до температура, завиване.....може да отнеме половин ден да кажем. Това ,че вечно свива цигарки и вечно пуши и мен ме озадачава. Както и Митко не съм видяла в обора или нещо сам да прави. Щом останалите фермери не ги обвиняват в мързел, кои сме ние да им държим сметка. Ние сме за забавлението, ако хейта ви е забавление - хейтвайте си. Приемам различните от мен мнооого спокойно.Satisfied
 Merri_An досега май само Калоян стигна до финал без дуел. Но той мина други препятствия ,май  одобрение на стари фермери...имаше нещо тогава, а сега само И+А знаят правилата Mask
Споко, няма да стигне финала , ако стигне ще отпадне. Нея и Лили ще я бие с това пушене и слаби китки Mask
La Catrala пиенето на вино на обяд и пращането на "надзорника" ратай , заедно със сценките на надигаща бири и чашки Христина направо си говори за зависимост. И за всеобщо разочарование, дори мое :" Изследване на "Оксфорд" и University College London, проведено в последните 30 години обаче, опроверга всякакви надежди за здравни ползи от пиенето, като доказа, че дори една чаша на ден или през ден, оставя следа върху структурата и функциите на мозъка." Взеха ни последната радост маскарите !

# 508
  • Другата България
Хейтваме....просто си казваме мнението.
Понякога се използват доста силни думи в теми, които уж са за развлечение и забавление.
Гледаме едно и също, виждаме го по различен начин. Когато обаче доста хора са видели едно и също, то това не означава автоматично, че е хейт, а реалност.
Изобщо, на мен лично са ми странни хората, които не приемат чуждото мнение само защото е различно от тяхното и са склонни да го характеризират като хейт, ограничено мислене и с всякакви подобни епитети.
Относно Милена и стигането ѝ до финал - да, досега само Калата не беше минавал през дуели, но поне аз като гледам тук как правила се измислят и приемат в движение не бих се изненадала ако благодарение на това се стигне до същото и с Милена. И не само с нея, разбира се.

# 509
  • London
За мен Тари няма разлика между алкохолик и заклет пушач.....да Христина не е за пример, но и Милена не е. Аз имам например алергия от цигарен дим....само да ми седи на масата и да ми пуши вече започвам да се задушавам и да получавам астматични кризи. Христина колкото и да си пие, не може да ми повлияе на комфорта, най-много себе си да изложи. Обаче цигареният дим, тая смрад на никотин....жълти нокти, омирисани дрехи, който си пуши се усеща от такива като мен брутално и искам не искам страня от такива хора, защото просто ми става лошо от уханието покрай тях. Та за мен лично Христина наоколо би била по-малкото зло....поне няма да се задушавам хах.

В този ред на мисли аз веднага бих я изпратила ратай и нея и всьо пушачи там, ако съм фермер. MaskNerd

Ензим, как че да няма? Ти сериозно ли? Ми, ако те боли гърло всеки знае гаргара с ракия, разтривка с ракия, промивка на рана, при зъбобол да жабуриш, действа и като упойка, червеното вино качва кръвно, бялото сваля....съдоразширяващо е. Как пък няма да се съглася, че нямал алкохола в малки дози лечебни свойства. Тинтири минтири…. хайде спрете й на Милена цигарите да видите треперещи ръце и хипер нервност, защото ако алкохола може да се пие с мярка.....примерно човек пийне 1-2 чаши вино уикенда на маса, то едва ли много пушачи могат да се похвалят с такава употреба, обичайно сме на или изобщо или по кутия на ден.

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 15:07 от La Catrala

Общи условия

Активация на акаунт