МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия. - 44 тема

• 60 481
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Много благодаря.

# 211
А каква е цената на директната доставка? Чудя се на едни четки от доста време.

# 212
  • Sofia
От Beauty Bay ли? Безплатна е над определена стойност. Peace

# 213
А така, това много ми харесва. Благодаря! 🌷

# 214
От Бютибей съм поръчвала само веднъж, чакам втора в момента.
Еми, не беше идеално. Първо, идея си нямаш къде ще дойде, бави се адски много, спира да има информация по тракинга поне седмица преди да се получи от някакво инфо от пощата, ако не и повече. Звъня на пощенски клонове и EMS, коментарът е "нее, няма да дойде при нас". Накрая дойде пощальонка, каза ми да мина да го освободя от митница (само звучи страшно, елементарно е и не знам защо всички опищяват света, като се наложи). Тъпото е, че не го дават директно, само се "освобождава", отнема им 2-3 дни да го докарат в пощенски клон, откъдето вече се взима.
С втората поръчка въобще няма да се втелясвам, когато - тогава.

Едит, защото вятър ме вее на бял кон: Говоря за поръчка от colourpop, там е цялата сага с митница и недаване на информация и прехвърляне на топката.
Бютибей си дойдоха където им е мястото, без проблеми.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 11:08 от bambinnah

# 215
  • София
От днес The New Nude на Худа е вече налична в Sephora (поне в Парадайз).

И коледната Shiny Pretty Things на MAC също е в продажба.

# 216
Bambinnah, това със задържането на пратката от Бютибей на митница е абсолютно невъзможно, неправилно и не знам още как да го нарека, защото стоката пристига от ЕС. Не се плаща нито ДДС, нито мито, нито нищо, идва си директно в пощата. Не знам на некадърна пощальонка или митничар си попаднала, но ако са те накарали да платиш нещо, е било напълно незаконно.

# 217
Не знам как ще е незаконно - нещата изглеждаха напълно наред. Дойде си пощальонка, даде си ми бележката, на която е обяснено какви документи се носят на митница, каза ми точната сума, която ще платя.
Минах през митница, всичко съвпадна.
А самото плащане беше в пощенския клон при взимане на пратката. Никой за нищо не се усъмни, никой не е бил изненадан, сумата съвпадаше. Говорим все пак за една разлика от 3-4 дни и за точна сума, която ми беше казана от трима различни служители, надали пощальонката е играла на тото коя служителка ще е на смяна в пощата, когато аз си взимам пратката и са се наговорили. Не виждам как би се направила такава схема просто.

ЕДИТ, ЕДИТ:
Много съм загубена. Обърках се - за пратката от colourpop говоря! Ще си едитна и предния коментар!

Иначе по темата за бютибей - пуснала съм поръчка на 23-ти, още не е шипната. В кълт пуснах на 22-ри, дава ми, че днес ще я доставят.

# 218
Не знам как ще е незаконно - нещата изглеждаха напълно наред. Дойде си пощальонка, даде си ми бележката, на която е обяснено какви документи се носят на митница, каза ми точната сума, която ще платя.
Минах през митница, всичко съвпадна.
А самото плащане беше в пощенския клон при взимане на пратката. Никой за нищо не се усъмни, никой не е бил изненадан, сумата съвпадаше. Говорим все пак за една разлика от 3-4 дни и за точна сума, която ми беше казана от трима различни служители, надали пощальонката е играла на тото коя служителка ще е на смяна в пощата, когато аз си взимам пратката и са се наговорили. Не виждам как би се направила такава схема просто.

Тоя път обаче ще попитам наистина, и аз не виждам защо да плащам за нещо от Англия.
Пуснала съм поръчка на 23-ти, днес още не е пратена. В cult beauty пуснах на 22-ри, дава ми, че днес ще ми я доставят.

Незаконно е, защото и продавачът, и ти, сте в Европейския съюз. Как си платила мито, при положение, че мита няма?

# 219
  • София
Не знам как ще е незаконно - нещата изглеждаха напълно наред.

Въпросът е, че нещата идват от ЕУ за ЕУ и не трябва да бъдат обмитявани.

# 220
Да, за поръчки от Colourpop се плаща ДДС, защото идват от САЩ.

# 221
Ох, тамън се чудех как да си издирвам поръчката от BeautyBay. Диспачната е преди 10 дни, ако се съди по мейла. Поръчах си я с доставка до адрес, телефон съм им дала също. Нямам идея пощальон ли трябва да дойде или от някоя куриерска фирма.

# 222
  • София
И коледната Shiny Pretty Things на MAC също е в продажба.
Наистина ли? Simple Smile
Закупих си червилата още преди месец от Щатите. Още не съм ги пробвала даже. Crazy

# 223
  • Sofia
Ох, тамън се чудех как да си издирвам поръчката от BeautyBay. Диспачната е преди 10 дни, ако се съди по мейла. Поръчах си я с доставка до адрес, телефон съм им дала също. Нямам идея пощальон ли трябва да дойде или от някоя куриерска фирма.

Точно на предната страница съм отговорила на една друга потребителка, че поръчките от Beauty Bay идват по пощата, не чрез куриер. Peace
10 дни са малко – моята последна поръчка оттам пътува цели 3 седмици, а сега, предвид наскоро проведения Черен Петък, допускам, че може да почакаме по-дълго дори и от това. Crazy

# 224
Прочетох поста ти. Изразила съм се неправилно - мисълта ми беше, че от написаното в сайта не разбрах как точно се случват доставките. Ще проверявам в клона по адреса, който съм дала.
Поръчката ти наистина се е забавила много - аз сигурно бих откачила за 3 седмици. Grinning

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 15:43 от Г-жа Вейдър

Общи условия

Активация на акаунт