Частни училища - информативна тема 22

• 54 536
  • 804
  •   1
Отговори
# 540
В случая не става въпрос за учител неиздържал на пробен период. От доста години е зам. директор. И доколкото схващам раздялата е посред учебната година.

# 541
  • София
Не пускайте такива слухове, Райчева я няма не от вчера. И въобще какво значение има това, не мога да разбера.
Фран, на мен ми е много симпатичен този младеж, да, дано се задържи, защото си личи че се старае.

# 542
Райчева я няма от началото на учебната година.

# 543
Райчева преподаваше по история в девети и десети клас на настоящия единадесети, но миналата година отсъства доста дълго по здравословни причини. Възможно е да има връзка. Иначе децата много я харесваха. Желая и здраве и късмет!

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 01:22 от eli_toni

# 544
  • в страната на чудесата
Банкер е малко, бутиково училище. Даже май нямат паралелка във всеки випуск. Може би просто е избрала по-спокойно място. Питагор/пчмг е обект на мат. лудница, завладяла ни в последните години. Това със сигурност се отразява на хората, които работят там.

# 545
  • София
От няколко години срещам публикации, че се интересуват да правят училище в България, но явно не успяват
https://www.manager.bg/biznes/novost-v-chastniya-obrazovatelen-s … tpva-v-blgariya-s

Скрит текст:
Цитат
Може би просто е избрала по-спокойно място. Питагор/пчмг е обект на мат. лудница, завладяла ни в последните години. Това със сигурност се отразява на хората, които работят там.
Питам се, дали не сме стигнали твърде далеч с "математическата лудница", щом и на учителите започва да им се отразява?

# 546
  • Sofiq
По принцип мога да се включа към критиката към училището и книга да издам по въпроса с тригодишни впечатления от престоя на хлапето там.
Но не ми допада поста на гърба на болни и слаби хора. Каквито и минуси да е имала госпожата, фактът че се е разболяла сериозно и вероятно оттеглила заради това, трябва да събуди елементарно съчувствие.  Нека спрем да я обсъждаме и да й пожелаем здраве, където и да е.

# 547
Коментарите са по-скоро дали е напуснала по собствено желание или е махната.
А практиката да се преподписва всяка година договор, е крайно гнусна спрямо учителите. Не знам с какво желание се очаква да работят, ако постоянно живеят в страх ще ги уволнят ли преди лятото.

# 548
А практиката да се преподписва всяка година договор, е крайно гнусна спрямо учителите. Не знам с какво желание се очаква да работят, ако постоянно живеят в страх ще ги уволнят ли преди лятото.
От моя опит с учителите в няколко ЧУ, те наистина бяха третирани като слуги и бяха наплашени и стресирани. Нямам оплаквания от учители, хората въпреки това си вършеха добре работата, но бях погнусена от отношението на някои директори/собственици  към тях. Всякакви безумни и смешни претенции на родители бяха прехвърляни на учителите, защото никой родител не може да греши, след като си плаща.

# 549
Предполагам, че и на директорите не им е лесно да балансират между родители, учители, деца и целите на училището, но трябва да намират някаква златна среда. Не е в интерес на никой служителите да са под постоянен стрес.

# 550
  • София
Елица, и преди съм отправяла молба към теб да напишеш вашия негативен опит. Не пиши цяла книга, но кажи поне 15-20 неща, които не са ви харесали. За мен вече инфото не би представлявало голям интерес, но ще бъде в огромна полза за бъдещите кандидатстващи.
Не зная за Питагор, но в пчмг един от големите плюсове е спокойната среда. Освен новите учители всички останали са дългогодишни служители, свидетел съм на привилегиите, които имат за това.

# 551

Именно! Никой не е коментирал в контекста на това, че се е разболяла. Напротив. От кога я няма също не е публично достъпен факт. Но на сайта фигурираше до късна есен. Сигурна съм, защото просто ми се наложи да ровя за информация на него.

Тази година имаше размествания в учителския персонал навсякъде. Вкл. И в ПЧМГ. Без да ме касае и съвсем случайно разбрах за една дългогодишна учителка по математика. И дори си спомням, че и тук се коментираше.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 11:37 от Анонимен

# 552
И аз със същата молба към Елица.
Никога не се страхувам да изтъкна негативи. Освен това на всички е ясно, че минусите за един може да са плюсове за друг, както и обратното.
Това дори важи за собстените ми деца. Не сме минали през много училища, но например някои от плюсовете на АК за дъщеря ми, биха били минуси за сина ми.
А за ПЧМГ...трети месец очаквам да се появи някой минус, но не. За сега няма такъв. Ако се появи, непременно ще го споделя.

# 553
От няколко години срещам публикации, че се интересуват да правят училище в България, но явно не успяват
https://www.manager.bg/biznes/novost-v-chastniya-obrazovatelen-s … tpva-v-blgariya-s
Може и да има раждвижване, сега се разтърсих и прочетох "Maple Bear Global Schools President Rodney Briggs and James Briggs, Director of Finance and Business Development, travelled to Sofia, Bulgaria in May to sign the new Master Franchise agreement." Предполагам ще успеят, но важният въпрос за мен е кога, защото хлапето расте и няма кой да ги чака ... Sad

# 554
  • Sofiq
Честно, не ми се занимава, училището отдавна е зад гърба ни. Може да са се променили нещата междувременно. Има само доволни тук, явно нещата сега са ок.
Аз съм си подала навремето жалбата към отговорните институции, проблемът се разреши и отговорните си поеха вината.
Подразни ме факта, че се коментира госпожата-болна ли била, защо отишла другаде. Ами нейна си работа, тя си знае, бива ли ние да приписваме веднага вина на училището и да коментираме личния й живот.

Общи условия

Активация на акаунт