Кралски работи и клюки-20

• 58 321
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за информацията!
А нещо повече за тези брошки с лица, които носят дамите?
Не са брошки, а ордени.
Нарича се Кралски семеен орден.
Дава се от монарха на жените,членове на кралското семейство.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Royal_family_order

# 31
  • София
Много са ми симпатични шведите! Изглеждат ми едно нормално и земно семейство. Радика, благодаря!

Хаакон ми харесва без брада, Фелипе с брада. Андреа Казираги  e направо страшен без брада!

# 32
Благодаря за темата на Радика.
Шведското семейство е много интересно.

# 33
Благодаря на Радика, рядко са така хубаво оформени темите! Включвам се с кеф!

# 34
  • ENGLAND
Шведското кралско семейство са ми любимци, изглеждат толкова земни и непринудени. Виктория не е супер красавица, но има много чаровна усмивка, а сестра ѝ наистина е красавица.

# 35
  • София
Виктория ми е различна, като млада. По-хубава...брадичката и не е така едра и устата, като черта.
Скрит текст:

# 36
Харесват ми швеЦите и на мен.
Баба на кон на тия години - евала.

# 37
Много интересен първи пост! Мерсиии! Flowers Hibiscus
Бях чела за шведското семейство и наскоро разбрах, че Виктория ще наследи трона, а не брат й. Баща им нещо бил против... Много красиви са и трите семейства! Относно откраднатите корони бях дочула малко, но не ги свързах с тях изобщо. От тиарите ми допадат Браганската, Аметистовата и  С деветте зъбеца! Докато тази с Камеите ми е най-странна. Sad Ааа и кралица Силвия не можах да я позная на младени...

# 38
  • До сърцето...
Още малко "шведски" тиари...

Connaught Diamond Tiara/Конаутска тиара

Подарък на принцеса Маргарет Конаут по случай сватбата й с Густав Адолф от родителите й -херцог и херцогиня Конаут. След смъртта й, тиарата се наследява от синът й, който я подарява на съпругата си - принцеса Сибила Сакс-Кобург-Готска за сватбата им през 1932 г. Това са бащата и майката на сегашният крал - Карл Густаф.
Скрит текст:
Кралица Сибила

Сестрата на Карл - Кристина - се омъжва с тази тиара

Кралица Силвия

Маделин

Сапфировата тиара на Жозефина (част от комплект бижута)
Подарена от Наполеон като сватбен подарък на принцеса Амалия-Августа Баварска, когато се жени за доведеният му син.Изработена от 11 изумителни сапфира и диаманти във формата на цветя и листчета.
Необичайното в тази тиара е това, че се състои от сегменти, които и позволяват да се разгъне напълно и да се "сгъне" във нужната форма.
Кралица Силвия я носи най-често при върчването на Нобеловите награди.
Към нея има като комплект още колие, обици, брошка и две фиби за коса.
Скрит текст:

Лаврово венче
Сватбен подарък на принцеса Маргарет от Кралица София. След смъртта й е наследена от четвъртият и син - 8 годишният Бертил. Тази тиара става символ на любовта и първата Пепеляшка в семейството - Лилиан.
Тяхната любовна история е една от романтичните от миналият век.
Лилиан е била омъжена за британския актьор Айвън Крейг, когато през 1943 г. се запознава с принц Бертил в Лондон. Влюбените дълго са принудени да крият връзката си, тъй като Бертил не може да се възкачи на престола, ако сключи брак с разведена жена с неаристократичен произход. Едва 30 години след началото на бурната връзка, през 1976 година, Лилиан и Бертил сключват брак с благословията на бащата на принца, на крал Густав VI Адолф. По онова време булката е на 61 години, а принцът на 64. Flushed Преди това двамата живеят 30 години заедно. Двойката няма деца. След смъртта на принц Бертил през 1997 година Лилиан продължава да представлява шведската монархия на официални мероприятия. Лошото е обаче, че от 2010 година тя страда от болестта на Алцхаймер.

За първи път тиарата е носена от Лилиан през 1972 г. при тържествата в чест на 90-годишнината на крал Густав VI Адолф. Това е билпървият признак, че Лилиан е била приета в семейството, защото те все още не са имали разрешение за брак.
Скрит текст:

Като лична собственост на Лилиан, а тя е нямала деца, нейното изрично желание е било да я носи кронпринцеса Виктория

Модерн фриндж тиара
Подарък на Силвия послучай 10-та годишнина от сватбата от съпруга й. Може да се носи и като колие.

Скрит текст:

Тя е сватбената тиара на Маделин

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 08:29 от Радика

# 39
Радика, благодаря!
Много красиви тиари имат шведите. Сбъдна ли са ми всички детски фантазии, породени от четене на приказки.

# 40
А на тези брошки каква им е историята? Защо ги носят?
Скрит текст:

Допълвам се
Чак сега видях, че ми е отговорено още по- рано на този въпрос. Благодаря. Губят ми се постове....

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 22:28 от mariat

# 41
  • Истински се вижда само със сърцето.
Благодаря за тема  bouquet Радика благодаря за интересния пост за шведското кралско семейство  Hug Тиарите са прекрасни!

# 42
Благодаря, Радика, чудесно оформена тема, както винаги!

# 43
  • До морето
Вие представяте ли си какви проблеми имат тези хора 😂😂😂
-Скъпи, ще си изпия чая и после отивам да избера коя от короните да нося довечера...... Не ме търси следващите 4 часа,  много ще ми е натоварено!

# 44
Вие представяте ли си какви проблеми имат тези хора 😂😂😂
-Скъпи, ще си изпия чая и после отивам да избера коя от короните да нося довечера...... Не ме търси следващите 4 часа,  много ще ми е натоварено!
Joy Joy Joy

Аз съм впечатлена от дворците. С 1400 стаи няма да ми е скучно. Ама никога!!!

Общи условия

Активация на акаунт