Как да постъпя

• 7 167
  • 107
  •   1
Отговори
# 90
Иронията ти е излишна. Едва ли Герито или някой друг ще хвърли боб за да се даде категорично мнение дали/или да се обади на господина с предложението, но в чужбина се случват чудеса от рода на това непознат да те измъкне от кофти ситуация срещу ...... нищо. И не е нужно да живееш или да си живял в апартамент с още 6 човека. Колкото и да не е за вярване не е задължително да си затънал в мизерия щом живееш в чужбина.

# 91
  • София
Ужас  , колко обиди и нападки над една жена която е направила грешка и я сподели тук . Но не , за да  изливаме цялата си злоба върху нея , а просто да дадем съвет от тук натам какво да прави !
Спрете се бе хора !!! Шест страници изписахме с какви ли не идиотщини и обиди ! Единици са тези , който не я обидиха и я посъветваха ( според мен от сърце ) . Всички тук сме жени и не проявяваме капка съчувствие към самотна майка с дете в чужда държава ! Да , сгрешила е и то най много към детето си , но иска съвет от нас ( чуждите хора ) , което значи ,че няма на кого да разчита. А ние ако знаем къде живее от злоба ще отидем и ще  я линчуваме !
Крайно време е да се засрамим !

# 92
Да, очаквах такава реакция към предложението ми за помощ и определено разбирам скептицизма Ви, bgtatko. Не дължа обяснение на никого, but there you go. Преди няколко години в труден за мен период, аз получих помощ от човек, живеещ в Англия, който изобщо не ме познаваше, но все пак се довери на мой роднина и ми помогна да се устроя. Сега аз имам възможност да направя същото, та вярвате или не, предлагам помощ защото мога!

# 93
Сега аз имам възможност да направя същото, та вярвате или не, предлагам помощ защото мога!
Излишно е да влизаш в обяснителен режим. Скептично настроените не вярват и не разбират такова поведение.

# 94
Да, очаквах такава реакция към предложението ми за помощ и определено разбирам скептицизма Ви, bgtatko. Не дължа обяснение на никого, but there you go. Преди няколко години в труден за мен период, аз получих помощ от човек, живеещ в Англия, който изобщо не ме познаваше, но все пак се довери на мой роднина и ми помогна да се устроя. Сега аз имам възможност да направя същото, та вярвате или не, предлагам помощ защото мога!
И следите 1 година бг-мамма, но без да пишете нищо, в очакване да се появи някоя, на която да "предадете нататък"? ОК.

Темата за мен се изчерпа, спирам да дразня гастарбайтерите във форума Simple Smile Надявам се всичко да бъде наред с детенцето на авторката, а на самата нея да ѝ дойде малко акълът в главата.

# 95
Всъщност следя бг-мамма от 6 години, на толкова е синът ми. И в интерес на истината съм голям привърженик на концепцията "предай нататък" и бих казъл, че вече съм изпълнил моята част.

# 96
  • София
Отговарям директно на първия пост

1. Взимай си детето и се връщай в България. Каквото и да е положението тук все имаш родители, при които да живеете и да ти помогнат да се съвземеш, да си стъпиш на краката и да започнеш живота си на чисто. Детето записваш на училище и започваш стъпка по стъпка да си оправяш живота.

2. Прекъсваш всякаква връзка с този "мъж" и не му даваш никакъв 88 втори шанс. Имай малко повече самочувствие. Ако ти се приемаш за подлога и той ще те третира, като такава. Имаш дете да гледаш - гледай си го и се спасявай. Живота тепърва ще ти предостави други възможности с други мъже, които със сигурност ще си заслужават повече.

Успех ти желая и дано да съм била полезна

# 97
  • София

О, от бгтаткото можеш да очакваш всичко- злоба, завист, размахване на пръст, начукване на канчето, разположени върху чаршафи от логорея.
Не се впечатлявай, не всички сме изгубили човешкото си лице и същност. Hug

Lady Cassiopeia Duval, в България авторката има баща- алкохолик.

# 98
  • София

Ако има дом, в който да се върне, смятам, че това е най-малкия й проблем.

Сега прегледах, обаче, че е в Англия на хубава работа. Ако заплатата й наистина е добра нека си стои там. Просто да го разкара този паразит и това е. Аз, обаче си казвам съвсем честно, че щях да се върна тук. Е, на първо място изобщо нямаше да замина за Англия с детето си, за да живея с някакъв мъж, който съм срещнала в нета де, но то това е друга тема

Интересно, обаче ми е следното - преди 2 години се запознава с този мъж в интернет. Значи за 2 години е успяла да се запознае с него, да се влюби в него, да вземе сериозното решение да замине при него в Англия, че даже и детето си да вземе /което значи, че е променила изцяло начина му на живот - приятели, среда, роднини, език, училище и т.н./, да си намери много добре платена работа, с която да се издържа, да се изпокарат безброй много пъти и да реши да си тръгне. Нещо много набързо са станали нещата май май. Интересното тук е, че има хора, които с години стоят в чужда държава и не могат да си оправят положението, а тя за две години толкова много неща е успяла да направи. Нещо хич не ми се връзват нещата тук

# 99
  • ES
Бг татко, аз лично от този форум съм видяла само добрини, като информация, приятели. Помощ съм получавала не толкова от близки и роднини, колкото от случайни хора. Когато си коректен, работлив и добър, няма как да не срещнеш същото. Това е моя опит.
Аз моят мъж също го намерих по Интернет и оставих кариера в България за да дойда при него и той живееше със семейството. Човек на 24-29 г с кой да живее. И смея да кажа, че съм улучила на човек. Вече 15 г сме заедно и сме минали заедно много трудни моменти от "гастербайтерския" ни живот. Но пък се изградихме и съхранихме като двойка, напаснахме се и се сплотихме. Далеч от тъщи, свекърви, етърви и т.н.
Така,че не генерализирайте с изводи.
Случая на авторката не е съвсем идентичен с моя, защото тя има дете, тя е човек с повече отговорности и мъжът до нея трябва да изпитва повече чувства от любов. После явно и човека не е читав, защото хазарт и алкохол(наркотици) са пороци до гроб и загробват и хората покрай зависимия.

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 22:50 от gery_to

# 100
Здравейте! Ако живеете в Лондон, бих могъл да помогна с каквото имате нужда.

Аз също бих ти предложила помощ, с каквото мога, ако ти е нужна. А пък сигурно и много други хора.

# 101
  • Милано

Ако има дом, в който да се върне, смятам, че това е най-малкия й проблем.

Сега прегледах, обаче, че е в Англия на хубава работа. Ако заплатата й наистина е добра нека си стои там. Просто да го разкара този паразит и това е. Аз, обаче си казвам съвсем честно, че щях да се върна тук. Е, на първо място изобщо нямаше да замина за Англия с детето си, за да живея с някакъв мъж, който съм срещнала в нета де, но то това е друга тема

Интересно, обаче ми е следното - преди 2 години се запознава с този мъж в интернет. Значи за 2 години е успяла да се запознае с него, да се влюби в него, да вземе сериозното решение да замине при него в Англия, че даже и детето си да вземе /което значи, че е променила изцяло начина му на живот - приятели, среда, роднини, език, училище и т.н./, да си намери много добре платена работа, с която да се издържа, да се изпокарат безброй много пъти и да реши да си тръгне. Нещо много набързо са станали нещата май май. Интересното тук е, че има хора, които с години стоят в чужда държава и не могат да си оправят положението, а тя за две години толкова много неща е успяла да направи. Нещо хич не ми се връзват нещата тук
Понякога нещата се случват и бързо!Няма стандартни ситуации и хора...Аз също се запознах със съпруга ми в интернет и след 4 месеца се оженихме. Вече 9 години сме щастливи!И да смених държава,далеч съм от семейството и приятелите ми,но те са добре дошли в нашия дом винаги когато пожелаят.Пожелавам успех на авторката на темата и малко повече късмет!

# 102
Няма ли някакъв вариант авторката де се обърне за помощ към някаква благотворителна организация, аз не съм излизала в чужбина, не знам как са нещата, но щом не е нелегална, съвсем законно си е в страната, би трябвало да може да потърси помощ, ако ще просто за намиране на подходяща работа, жилище, или обгрижване на детето докато си стъпи на краката...
Може би знаете някакви координати на подобни организации.

# 103
Може да се обърне към социалните.
Но ако я настанят в тяхно жилище ще е съседка с разни негри, пакистанци и подобни боклуци.
Най-добре ще е да спре да плаща дълговете на "Играча" и с парите да си наеме стая на друго място.
Така заплатата и ще стига за издръжка на двамата с детето.
Но пък ще изгуби златния - - -

# 104
  • France
rosy_bosy Това е много добър съвет. По-добър и сигурен от варианта да се доверява на случйно срещнати хора

Общи условия

Активация на акаунт