Бримките броим, за зимата се готвим. Плетаческа тема № 97

• 60 121
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
Имам черна плетена шапка със заешка козина ... Много меко на пипане, много нежно, шапката изглежда рошава ... но как боцка на кожата ... няма да ви разправям . Ужас!
Не препоръчвам .

# 241
# 242
хихи много са сладки. ако искаш си купи един гел, с който се прави на ступалото отдолу точки или фигурки ... които остават и чорапите не се плъзгат като ходиш с тях по паркета.

# 243
хихи много са сладки. ако искаш си купи един гел, с който се прави на ступалото отдолу точки или фигурки ... които остават и чорапите не се плъзгат като ходиш с тях по паркета.
Страхотна идея, никога нямаше да се сетя. Идеи къде се продава и колко горе-долу струва?

# 244
# 245
Запалих се и аз по плетивата,но от дете не съм плела. Нищичко не помня,но искам да си плета чорапки,шапки,жилетчици за детето и мен. Та има ли някъде клипове за супер супер начинаещи,да е показано всичко най-елементарно? Вие тук сте на високо ниво,видях страхотни неща,но на мен ще ми трябват години да ви стигна. 😃 Ще съм много благодарна ако ме насочите къде да търся-канали в ютуб или някъде из пинтерест,инстаграм. Само във фейса не,защото нямам. 😃

# 246
  • на малък остров в океана
Аз се учих точно от YouTube. Пишеш в търсачката knitting for beginners  и ще излезнат много видеа - от започването, лицева и опака плетка и т.н.
Една подробност - като почвах не знаех, че има няколко вида плетене и се научих по английския начин вместо континенталния и досега така си плета.

# 247
Anyyyone,  това са уроци за начинаещи https://www.youtube.com/watch?v=i-9bpezdbD0&list=PLDzN2-sApC … kfOHXlij9h0H1q1ER . Започни от най-долния клип - https://www.youtube.com/watch?v=J7IVozckJCo&list=PLDzN2-sApC … &pbjreload=10 Също има много добри клипове с уроци и съвети във видеоклиповете от тази авторка.

И аз така се учих - от клипове. И дори и клипът да е за друго, като видя нещо практично, го запомням и прилагам.
Много ми помогнаха и хората в тази тема, за което им благодаря!

Като си припомниш, опитай чорапите от 3-те клипа за скъсените редове от пост # 234( предната страница).
Също авторката на клиповете за немската пета има много добри съвети и уроци във видеоклипове.
Успех! И питай Joy

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 17:08 от Diorela

# 248
https://www.garnstudio.com/video.php?action=search&show=head … ;uc=0&lang=en
Тук има интересни неща, съветвам те да потърсиш континенталния вариант на плетене, а най-добре, ако има кой да ти покаже с конец около врата или на спомагателна игла.

# 249
Запалих се и аз по плетивата,но от дете не съм плела. Нищичко не помня,но искам да си плета чорапки,шапки,жилетчици за детето и мен. Та има ли някъде клипове за супер супер начинаещи,да е показано всичко най-елементарно? Вие тук сте на високо ниво,видях страхотни неща,но на мен ще ми трябват години да ви стигна. 😃 Ще съм много благодарна ако ме насочите къде да търся-канали в ютуб или някъде из пинтерест,инстаграм. Само във фейса не,защото нямам. 😃
Моя съвет за плетене, ако знаете лицеви и опакови бримки, това е вече много. След това научете  се да плетете нещо като шал, защото плетете  право и така работите  над качеството на плетката. Научете  основни  термини: видове  плетки и ластици. И важно да се научите логиката в плетене, защото когато плетете по бримки , трудно да стигнете  до хубав резултат,  защото плътност  на плетене всички имат различна. Само не се страхувайте, защото като ще видите отличен резултат, ще имате желание да правите по-сложни неща.  Успех.

# 250
Сега да започна едни и за другото дете, пак от пръстите, ще пробвам пета бумеранг, като най-харесваща ми и да са шаренки от горе с плетка малинки, която също току що изгледах, пък каквото стане. В клиповете за бумеранга дават все плетени от горе към пръстите, но смятам, че петата все пак изпада еднаква....огледален образ и няма да е проблем.

# 251
Много ви благодаря за полезната информация! 💐
Утре сядам пред лаптопа и започвам. Дано си припомня,защото наистина като дете можех,но ще видя като хвана иглите и преждата. Със сигурност ще имам въпроси по-нататък,надявам се да не се отегчите от мен. 🙈😂
Лека вечер! 💐

# 252
Сега да започна едни и за другото дете, пак от пръстите, ще пробвам пета бумеранг, като най-харесваща ми и да са шаренки от горе с плетка малинки, която също току що изгледах, пък каквото стане. В клиповете за бумеранга дават все плетени от горе към пръстите, но смятам, че петата все пак изпада еднаква....огледален образ и няма да е проблем.

Да, огледална е, няма значение от къде е заплетен чорапът. Но малко хлътват диагоналните извивки. На този клип се вижда добре това хлътване - https://www.youtube.com/watch?v=up_qiJihqHk.

А това е един интересен и лесен начин за плетене на чорап с машинска пета на 2 куки:

# 253
Започнах, малиновия  бод нещо не ми се получи както очаквах, та разплетох и само ще е комбинация лицев и опъков.
А за бумеранг петата намерих още един клип, мисля, че се вижда по- добре
https://youtu.be/Bu7zRaA0vhQ

# 254
  • Norge
.....Как свързвате 2 кълбета прежда[/b] така, че максимално да не си личи?.....

Аз правя възел, който обаче не стягам.
След като съм готова с плетивото, развързвам всички възли и на мястото на съединението промушвам краищата на преждата в съответните посоки.

Общи условия

Активация на акаунт