За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 28 804
  • 774
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Нормално. Ще се усъвършенства.
Моята пълзеше така. Дърпаше се с ръце и събираше всичко по пътя си. Пролази хубаво едвам след като проходи.

# 91
  • Плевен
И моя се влачеше така, беше много смешен. Сега си пълзи нормално. Просто му трябва време да го отработи.

# 92
И наборче на синът ми така пълзеше.

# 93
Дори и котетата "прохождат" първо само с предни лапи - задните са влачат и само отблъскват, като някакви тюленчета.

# 94
8 месеца навършва скоро.

# 95
Бебето ми е на 2 месеца и до преди седмица беше мега ревливо, будуваше по 10 часа на денонощие, но от седмица стана кротко и спи през повечето време и се притеснявам дали е добре, иначе си яде нормално. Възможно ли е , защото трябва да расте и минаха коликите? Бяхме на лекар за ваксините и я прегледаха и нищо не казаха да има притеснителнк.

# 96
От няколко дни забелязвам, че понякога бебето се закашля докато спи. Днес бяхме на ваксина, педи я преслуша, гърлото гледа... Каза, че си е здрава. Възможно ли е да се задавя със слюнка... Или не знам...

# 97
Здравейте, от известно време насам забелязвам акото на бебето че има и зеленакъв цвят освен нормалния жълт, на Адапте сме, ако знаете на какво може да се дължи 🙄

Последна редакция: сб, 10 ное 2018, 01:14 от Не се сърди, човече

# 98
Според мен е възможно, моята така се дави със слюнка понякога.
След 10 дни става на 6 месеца, а едва днес се завъртя сама от гръб на коремче Grinning

# 99
Social girl, ама слагай в скрит текст тези красоти. От телефон пишеш ръчно [ spoiler ] [ /spoiler ] без интервалите в скобите.
Ако АМ не ти е обогатено допълнително с желязо, може да се наложи смяна на формулата с друго АМ -хипоалергенно или дори такова за деца с АБКМ. Но трябва да говориш с педиатъра си. Може и просто детето да бори инфекция, ето полезна статия https://www.thebump.com/a/what-causes-green-poop, а тук за видовете цветове при акото https://www.thebump.com/a/newborn-baby-poop/amp

# 100
Благодаря за инфото 🙂 а да попитам и друго днеска си слушахме песнички на телефона с бебо и изведнъж нещо се чу много силно навън и аз подскочих обаче от това дето се стреснах ми се изплъзне телефона от ръцете и падна върху едната част на лицето на бебето, като следователно аз много се уплаших, но то проплака съвсем за кратко и след това се успокоихме и заспа а мястото даже не е и зачервено. Дали е възможно нещо да съм  предизвикала на тази крехка душица, много много мъчно ми стана и се вайках до кое време. Моля ви кажете...

# 101
Тепърва се почва . Въпросът е да не реагираш много рязко, защото занапред ще се води по твоята реакция за нещата. Може тя да не се стресне , но види ли , че ти се стряскащ да се разплаче. Аз много си налагаха отначало да не реагирам на удари, на падания. Едва ли има нещо фатално днес, но гледай да се контролираш за напред

# 102
За задаването от слюнка и при нас често се е случвало и се случва.
Акото да е зеленикаво също, знам че е притеснително ако има кръв, ако е черно, има слуз.
За бебето, което е спряло да плаче, вероятно докато е плакало нещо го е мъчи ли, най-вероятно колики и вече по отминава. Щом се храни добре и спи спокойно, значи е добре,а и преглед сте минали.
За падналия телефон едва ли го е ударил с голяма сила, по-силно е заплака ли от вашата реакция се е стреснало. 😊

# 103
Имам проблем с помпата за кърма и съм много отчаяна Sad Ние сме само на изцедена кърма, ползвам Медела мини електрик. По принцип имам много кърма и цедях без проблем по 100 гр. От всяка гърда за 10-15 мин. Сега обаче, от два дни има някакъв проблем и вакуумът не е толкова силен -трябва ми по един час , за да събера за едно хранене. Уж работи като преди , но просто не прави вакуум. Усещам го и по гърдите, защото дори на най-силната степен няма никакво усещане зс болка или дискомфорт. Така не мога, защото гърдите ми са адски болезнени ин твърди вече, цяла нощ съм с помпата, а през деня оставям детето само да се съдира от рев докато аз цедя:(
Сега вариантите ми се или да взема някакви хапчета за спиране на кърмата или да купувам нова помпа, но не знам коя е добра. За съжаление, не намирам за даване под наем.
Дайте някакъв съвет какво да правя..бебето е вече на 2 м и ми се струва абсурдно да почне да суче.

# 104
  • Варна
Сетих се, че съм чела за подобен проблем с тази помпа, слагам в скрит текст:
Скрит текст:
Аз имам помпата Медела Мини електрик, но днес докато се цедих и изведнъж спря вакума и нищо не дърпа. Искам да попитам някой знае ли кой сервиз ги поддържа, гаранцията ми е изтекла, но все пак мисля, че  ще може да се ремонтира

Напълно спря да дърпа или само всмукването е по - слабо ?

ако само всмукването е по - слабо, то тогава просто трябва да почистите моторчето на помпата.
Това което е нужно е чист медицински спирт и пипета

почистването става по следния начин:

отделяте моторчето, включвате го в адаптора, пускате го да работи
 от страната на моторчето която се завива към пластмасовия накрайник има една дупчица, капвате в нея 5-7 капки спирт (помпата променя звука си) изчаквате. Повтаряте процедурата 2-3 пъти.
Ако се притеснявате, че ще се справите, най - добре отидете в магазина в който сте я закупили.
Това е темата:
http://m.bg-mamma.com/?topic=432385.30
 Но защо и не опитваш, дано пък засуче малкото човече, може да питаш момичетата в темата за кърменето.
http://m.bg-mamma.com/?topic=1073346

Общи условия

Активация на акаунт