За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 71

• 28 797
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
В тази връзка с какво може да се прави инхалация? До сега съм ползвала само с ФР на Pic, но дори и за ФР пише, че не всички може да се ползват.

# 676
Аз съм правила по предписание на лекар с пулмокорт  и с вентолин. С физиологичен разтвор е по- често. Проспан само ако почне да се прокашля.
Ама той тоя Проспан е много гаден... И аз бих ревала от него.. ако е зор работата- пускаш клипче на телефона или телевизора и така правиш инхалации. Аз до сега само с играчка съм го залъгвала . Но аз като цяло съм против залъгване на дете за каквото и да е, освен когато реве при удар или падане. Не обичам да залъгвам , за да яде, за да му сменям памперс или други ежедневни неща. Имам предвид, че не ползвам клипчета за залъгване. Само играчки , книжки и то в краен случай

# 677
Не е лошо да се внимава с инхалациите. Знам, че са супер модерни, но те са за конкретни заболявания, не просто така. Когато заболяванията не са на лице, инхалацията освен да доведе до бронхити и пневмонии, друго няма да направи.

# 678
В нашия случай инхалациите бяха за задна хрема, която водеше до кашлица. В интерес на истината доста помогна. Иначе и аз не давам на детето каквото и да е, освен ако не е наложително. За колики съм давала еспумизан общо 3 пъти, малко ми е съвестно, че пробиотици не давам, но май за сега няма нужда и в общи линии каквото мога му спестявам. Иначе го залъгвах с клипчета, но без тях е постоянна борба и нерви. По-съгласна съм да гледа нещо 4-5 мин., от колкото на края да сме изнервени и двамата, да не сме свършили нищо и да киселее следващите часове. Но моят е още малък и гледам освен за неща, за които не мога да направя компромис (столче за кола, обличане, шапка при -3), да не водя битки.

# 679
Ами и за задната хрема не съм съгласна, защото течност ФЗ или друга, върши работа, дори една промивка, ако е по-голямо детето, без да се налага да ВДИШВА вода. С какво помага на задната хрема "поливането" на трахеята и дробовете?

Когато са капки или течност - те си вървят по правилния път нос-гъло, когато е инхалация директно се обработват и дробовете без причина.

# 680
  • София
Аз съм правила само инхалации с физ. р-р и Вентолин.
Второто беше по схема.

Ама той тоя Проспан е много гаден... И аз бих ревала от него.. ако е зор работата- пускаш клипче на телефона или телевизора и така правиш инхалации.
А, пробвах... очите ми щяха да изскочат Simple Smile Ама не смея си призная. Мисля че само една издържа.
Иначе инхалация... с телефон в ръка (или пред лаптопа).

# 681
Ами 4 месеца с почивки, че ми омръзваше, капах ФР, аспирирах, мазах, секрети пусках, капки няколко модела и все не може да диша като хората. След 4 инхалации си диша идеално и се надявам да е за дълго.

Но аз съм пристрастна и много мразя ФР и морска вода. През съзнателния ми живот 5 пъти съм имала хрема и 2 от тях бях бременна. Живях си с хремата и с 20 лв. по-малко дни наред.

# 682
  • София
Как правите с Проспан инхалции?По колко слагате?

# 683
Момичета,аз съм в двоумене....малкият направи скоро 1 годинка и в детската кухня ме попитаха дали не искам да мина на меню 2ра група,което е за над 1г,защото до сега беше на това за 10-12 мес. Разликата е,че го приготвят с прясно мляко и мисля,че слагат яйца(за тях не съм сигурна). Та мисълта ми е трябва ли някакво специално въвеждане на прясното мляко или мога да използвам кухнята,за да го въведа? Опитвах се да си спомня с каката как беше,но...беше отдавна и спомен не излезе😁
За безконтактните термометри-аз ползвам такъв вече 2 години и съм супер доволна. Не е нужно да будя детето,за да му измеря Т. Прочетете си обаче хубаво ръководството за ползване....на нашия изрично е упоменато,дори нарисувано на кутийката,че Т се измерва с прекарване на термометъра от средата на челото към едното слепоочие за времето на измерване ,точно защото Т не е еднаква и той отчита средната. Както някой беше споменал,за деца Т до 37.5 се приема за допустима,затова и термометъра до нея не ми свети в червено. ДА,нормално е Т под мишницата да е по-ниска,отколкото на челото,защото под мишницата има доста повече подкожна мазнина,която е изолатор,но това не значи,че термометъра не мери правилно. Всяка зона си има своите особености и ако се спазват при измерване,не би трябвало да има проблем. Другото,на което исках да обърна внимание,е ректалната Т....ние стандартно си знаем да махаме 0.5,да,но нормалната разлика е от 0.5 до 1.5 градуса и всеки производител си упоменава допустимата разлика,затова...четете си упътванията,дори и стикерите върху кутийките😀

# 684
  • Монтана

Не знам до колко се вижда, ситни червени пъпчици, без бяло връхче са. Това претопляне ли е? Има ги само по корема и по вратлето.

# 685
SweetAngel, аз постъпих така- взех купони за първа и а втора група. Редувах ги. Един ден първа, един ден втора. Когато има банан в менюто на някоя о групите, вземах от другата, защото моят син не яде панан.
Аз лично не съм въвеждала прясното мляко у дома. Въведох го чрез кухнята.
За мен показаните пъпчици са от претоляне.

# 686
Според мен този обрив е от претопляне.. Още повече, че е по коремчето и вратлето...

# 687
Претопляне е! На моето бебе излизат такива по бузите. Вече държа в нас по- студено около 23 градуса. Момичета снощи приспах в 2 часа бебето. Пак е напредък. По-добре от 4:30. Дано лека полека го намаля до 00:00/1:00

# 688
Претопляне е! На моето бебе излизат такива по бузите. Вече държа в нас по- студено около 23 градуса. Момичета снощи приспах в 2 часа бебето. Пак е напредък. По-добре от 4:30. Дано лека полека го намаля до 00:00/1:00
Ще влязат нещата в ред.. Да мине поне и третия месец и ще се нормализират.. На моята дъщеря буквално и трябваха няколко дни след като й спряха коликите и си направи режим поне за нощното спане.. И с още малко време си изгради и дневния режим, който горе долу си поддържа.. Освен почивните дни, когато има повече хора покрай нея и през деня се попревъзбужда, но през седмицата пак влиза в ритъма..

# 689
Да така е. Тя още 3 месеца няма.
Ще влязат нещата в ред.. Да мине поне и третия месец и ще се нормализират.. На моята дъщеря буквално и трябваха няколко дни след като й спряха коликите и си направи режим поне за нощното спане.. И с още малко време си изгради и дневния режим, който горе долу си поддържа.. Освен почивните дни, когато има повече хора покрай нея и през деня се попревъзбужда, но през седмицата пак влиза в ритъма..

Общи условия

Активация на акаунт