🤙🏻 Ибрахим Челиккол - "Великолепният тандем" и преди това - №66

• 77 566
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Привет!  Hug

Едно забавно гифче от Пети в памет на добрите стари времена:

Нова фотосесия и интервю с великолепната четворка. Хубавички са, да ги сложа да красят темата:

И весели празници на всички!  Hug

# 196
Мили момичета, честита Коледа! Бъдете здрави и нека светлина да бъде в душите ви! Hug

Много хубав този Ибо, много! Прекрасна Бирдже! Ох!

# 197
Кмаро, Луиза  Hug и всички минаващи оттук!  Hug

Хубав Ибо, нали!  Wink

И сега още една красота, която не е за изпускане и трябва да краси темата. Нова фотосесия на Бирдже. И тя няма много късмет с новия си сериал, тази неделя ще е последната му серия - финализират го на 13 епизод, но все пак приличен брой серии на фона на толкова затрити продукции на 4-ти или 6-ти епизод.

# 198
Весело посрещане на новата година, момичета.  Hug

# 199
Оооо, Дданни, една от най-хубавите сцени си постнала. Докосването, хващането на ръка , израженията на двамата...

Желая Ви една здрава и незабравима Нова година!
Желая ви много сериали и нека всеки намери подходящия за него! Благодаря Ви, че ме изслушвате, уча се от Вас да приемам и друга гледна точка, благодаря!

Пожелавам си нови превъплъщения на Ибрахим и Бирдже, ясно е че съм пристрастена и не мога да ги забравя  Laughing

Hug Hug Hug Hug

# 200
Привет! Hug

Снежна красота с Ибо и Михре.

# 201
Дами, добра вечер!
Изгледах първа серия на Сливане/Vuslat. Има подобна сюжетна линия като ЧБЛ  #Crazy
Младо, бедно момиче става свидетелка на убийство. Убиецът май хлътна по нея галиба.
Серията ми беше интересна и мистична...Гледайте го!

# 202
Луиза, и аз изгледах първи епизод на Вуслат и много ми хареса! Явно този тип сюжетни линии ми харесват , но си на 100 % права, че си заслужава гледането!  Само ми липсва малко магнетичният поглед на Ферхат Аслан...но май няма да се повтори усещнето ми от ЧБЛ и започвам да откривам и други, които ме грабнат...

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 23:16 от Poli_Mircheva

# 203
Привет!  Hug

Луиза, Поли, и аз гледах първа серия на сериала. "Сливане" е малко неизразителен превод за мен. Идеята на думата vuslat е "върховно единение", "среща". Сигурно бих го превела "Съдбовна среща" или нещо такова. Сливат се компании, не знам какво ще се слее в сериала. Grinning Нямаме равностойна дума на български, която да предава идеята. Може би "единение" е най-близо. Затова сигурно единият преводачески екип е оставил оригиналното заглавие на сериала без превод.

И на мен ми допадна историята и присъствието на актьорите. Ще му дам шанс и на този сериал.

Аз гледам няколко вълнуващи сериала, но все още си живея с чара на Ферхат и Аслъ. И затова един усмихнат Ибо зад кадър. Този човек толкова усмихнат като зад кадър на ЧБЛ не съм го виждала другаде. Grinning

И една сладуранка, която след финала на сериала си "Не плачи, майко" почива в Кападокия.

И един Ибо отпреди минути, който разхожда кучето си Джози. От историята му в Инстаграм.
https://twitter.com/vickyd_2308/status/1083820486948208641

Позволявам си да цитирам един пост от една съседна тема, в цитата се вижда кой е авторът на коментара и коя е темата. Мнението на потребителката дава хубав отговор кой с кого се "слива" в сериала Вуслат/Сливане, въпреки че продължавам да считам, че за заглавие е нужен по-художествен превод от "сливане":

Скрит текст:
Темата:Re: Fatih Harbiye~всичко за актьорския състав-настоящи и бъдещи проекти~114~ тема
Здравейте момичета,

Отдавна следя групата, но не съм се включвала до сега. Фенка съм на Кадир и Неслихан и следя както проектите им, така и медийните им изяви.

По-долу пиша моето виждане за филма „Вуслат“, въпреки че това по-скоро са мои подозрения и се надявам да не подведа някого.
Вчера попаднах в Инстаграм на много развален превод на английски от интервю на Кадир и това ме провокира да се включа в групата с моето тълкуване на филма. В интервюто за първи път се споменава думата „суфи“, а Кадир казва, че от доста време се интересува от суфизъм. Суфите са мистиците на исляма, езотерично философско-религиозно учение. В основата на тяхното учение е, че душата на човека е Божествена, а тялото е материя, която носиш по време на това си съществуване и в края на живота материалното остава да гние в земята, а душата напуска тялото и се връща при Бог. Човешкият живот е път,който трябва да изминеш, за да се слееш с божественото. Суфизмът е религия на Любовта, пътят към Бог е Любов, трябва да се откажеш от собственото си его, да го загърбиш напълно, за да можеш да тръгнеш по този път. В поезията си Руми, който е най-известния суфи поет, през цялото време говори за Бог като за Възлюбения, а пътят към него е любовта. Целта на пътя е още приживе душата на човека да се слее с божественото, но да изминат този път са способни малцина- това са пророците, светците, учителите. Не знам турски, но Вуслат вероятно е този момент на сливането, към който се стремят просветените. Някъде прочетох, че Азиз означава „светец“ на турски, така че и името на героя на Кадир не е избрано случайно. И ако се върнем към филма, тъй като суфите са мистици, няма нищо странно, че започва със странния сън на Азиз и едновременното спиране на всички часовници. Явно антикварят, г-н Абдуллах и собственикът на чайната са част от суфи общество, което очаква появата на следващия пътешественик, който ще измине пътя. А доколкото разбирам единствения работещ часовник е принадлежал на дядото на Азиз, който вероятно е бил просветен.
Пак в свое интервю , Кадир беше споменал името на известен суфи от 12-13 век, който е създал играта, по която е написан сценария. Ясно е, че това е сериал предназначен за масовата аудитория, а се гледа и в много страни по света, така че надали ще задълбаят в религиозния аспект на учението. По-скоро ще наблегнат на философския: преобразяването на Азиз, който видяхме в първа серия, в съвсем друг човек. Интересно е как ще измине пътя си Азиз, явно ще открива малко по-малко, клетка по клетка добротата, милосърдието, състраданието, любовта. Не знам какви ще са рейтингите на сериала и доколко ще бъде разбран, но много се радвам за Кадир, защото това е невероятен шанс за него да участва в проект, където да покаже не само актьорските си способности, които са безспорни, но и философските си и духовни прозрения.

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 10:21 от Дданни

# 204
Дданни, благодаря за споделеното Hug! Сега още с по-голямо вълнение ще чакам следващата серия. Какво ли ще провокира духовното пречистване освен любовта?
ПолиHug и на мен ми липсват Аслъ и Ферхат!

# 205
  • София
Фраг

https://m.vk.com/video-129463937_456240522?list=4fe1da6206d27e44 … -129463937_336069

-Знаешь, как в прошлом называли тех, кто не мстил за кровь своего напарника?
-Смотри на меня, береги себя!
-МКДж! МКДж! МКДж...
-Когда герои падают, они помогают друг другу подниматься. А где брат Барджа? Почему он не поднимает тебя?
-Отныне не оставляй меня наедине с Кааном, хорошо? Я не хочу, чтобы он видел меня таким.
-Папа! Папа! Мама, мой папа...
-Что бы ты не сделал, ты не сможешь воспрепятствовать тому, чтобы я помогла ему! Если есть надежда, я даже в ад готова отправиться!
-Пусть отныне у тебя не будет другого дома, МКДж...
-В этом мире есть всего 3 человека, о которых я думаю! Барджа! Этот человека рано или поздно сделает так, что его убьют! И ты останешься в одиночестве со слезами на глазах!

Отныне наш сериал будет выходить по вторникам в 20:00 на канале D

Последна редакция: ср, 16 яну 2019, 20:20 от Svetlasim

# 206
Охо, имаме си фрагманче. Супер.  Светла, благодаря и добре дошла! Hug

Аз не съм гледала 8 и 9 епизод, чакам бг превода, но се радвам, че сериалчето ни продължава и че са му сложили нов ден. Не знам какво още дават във вторник, но четвъртъкът беше месомелачка. Grinning

Двама зевзеци от сета да пусна:

И малко носталгични снимки от епохата на ЧБЛ да пусна. Не ми минава.

# 207
Здравейте момичета,
Голяма тишина! Аз наминавам да кажа, че още съм влюбена в Аслъ и Ферхат. Гледам си великолепните и се кефя, че в последната серия сякаш ми изплува образа на Ферхат - облекло, походка, поглед.

Пожелавам ви една хубава вечер с един черно-бял танц !
https://www.youtube.com/watch?v=q0eWmSI8204

# 208
Стрелбата, стрелбата...Но не е същия съспенс. Малкият е уникален. Актрисата, в която трябва да е влюбен Ибрахим не ми стои. Ама по-става за гледане от нещо, което загледах- "Халката"- разликата е в класи. Там пък главен герой е гаджето на актрисата от нашия филм- Вишнев сезон. И една уж много сексапилна актриса, която преди това провали филм на Толгахан- нещо а перла беше, не съм го гледала. Хубава вечер.

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 10:12 от victoria vassileva

# 209
Привет, момичета!  Hug

Тихичка е темата. Аз си мълча, защото иначе постовете ми трябва да са един след друг, а правилата не го позволяват. Прилича на говорене сам.  Grinning

Една хубавица, която отново е активна в благотворителни каузи. Не знам точно повода, но е от тези дни и е в помощ на фондацията, която лекува деца, болни от рак.

Един хубавец и Джози:

И фрага за 11 епизод. Доста е интензивно всичко в него. Появи се един психопат с мегаломански идеи, та сериалчето малко се превърна сякаш в американски трилър, в който злодеят е с мащабни амбиции да унищожи света и само избрани единици ще могат да му противостоят. Да видим нашите "избрани" как ще се измъкнат от сложната ситуация, в която ги вкараха сценаристите. МКДж припада, Барджа в ръцете на маниак, който следва допотопно правораздаване.

https://www.youtube.com/watch?v=aQ3jmxI7Uig
Може да активирате английски и турски субки под фрага.

Ето превода:

Скрит текст:
Мъжки глас: Вие най-добре сте познавали Барджа.
Ако го държат жив, то е с някаква цел.
За да разберат дали има някой по-високопоставен от него по следите им.

МКДж: Той няма да предаде никого.

Професора: Барджа е просто една пионка. Него го смачкахме, трябва ни царят. Царят.

Феридун Барджа: Знаете ли защо досега не са ви притеснили? Защото синът ми не е дал името ви.
Но ако предприемат действия срещу вас, трупът на сина ми ще се появи след това, защото няма да имат повече работа с него.

Професора: Да, слушам ви, г-жо Ахсен.

МКДж: Защо не дойде да ми кажеш? Щях да говоря с човека и Барджа можеше да е сред нас сега.

Нилю: Не говори така.

МКДж: Какво да не говоря? Ако не го кажа, няма да стане така ли?

Волкан: Бате!

Професора: Изпълнете екзекуцията на Барджа. В килията му. С един куршум в главата.

Барджа: Ясно е, че те заплашват да ме убият. В никакъв случай не им давай име!

Вики, и на мен актрисата до Ибо не ми стои. По ми стои с тази, дето дойде да им отмъщава. Ама няма да го влюбят в нея.

Луиза, напълно съм съгласна, че се появи леко Ферхат-Барджа в новата серия. От новата серия има нов режисьор. А също използваха стреса от раняването на МКДж, за да придадат на Барджа малко по-суров вид. И в Туитър фенове казаха, че в Барджа са видели Ферхат. Жалко, че няма да видим в някого Аслъ. Grinning С девойчето до него Ибро трудно развива някаква химия (лично мнение). То  девойчето примигва и премлясва като ученичка до този красив мъж.

Хубав ден и от мен!  Hug

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 10:12 от Дданни

Общи условия

Активация на акаунт