Бързи здравословни въпроси и отговори – 17

• 37 763
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Нали каза че имаш рефлукс от жлъчката. Предполгама от нея ти горчи. Гадничък е джинджифила, но на чай по се притиква. А с мед и лимони пък абсурд да го ям аз. На чай не е лош. Но както казах чая е лют..Аз не го подслаждах, само лимони слагах като имах. Иначе и без лимони. Ако ти е гаден топъл, изстуди го и пробвай студен.

# 451
Нали каза че имаш рефлукс от жлъчката. Предполгама от нея ти горчи. Гадничък е джинджифила, но на чай по се притиква. А с мед и лимони пък абсурд да го ям аз. На чай не е лош. Но както казах чая е лют..Аз не го подслаждах, само лимони слагах като имах. Иначе и без лимони. Ако ти е гаден топъл, изстуди го и пробвай студен.

Ох само като ми говориш за него и ми се гади ,но ще трябва да пробвам.Да жлъчен е рефлукса не е езофагеален.Незнам какво да направя да контролирам нещата лекарката ми каза тези хапчета които съм ти изписала като ти стане така ще ги пиеш ама то трябва почти постоянно значи а не става аз ги пих септември и ето пак ми е така а тогава ми ги изписа за месец ,в интерес на истината ги пих по малко,но едва ли е от това.И един въпрос сега се чудя да продължавам ли с антидепресантите след като ми е толкова зле стомаха

# 452
Продължавай!

# 453
Добро утро,
след оргаметрил за киста, цикъла ми дойде много обилен и сега вече 5-ти ден е намалял но все още имам болки и тече както вчера....
А по принцип ми  е 6 дни. Някой да му се  случвало и какво мога да пия за да намалява ?
И още нещо, взела съм си след него да започвам да пия Ало с витамин А и Е, дали ще навреди ? Нещо не ми е ясно от какво е това кръвотечение което не намалява...В смисъл механизма на действие на лекарството и евентуалната причина..

# 454
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Пробвай с витамин Ц, ако не помогне, тогава Децинон и на лекар.

# 455
Взех си Калций фосфо С, ще изчакам до утре...дано намалее...

# 456
Има ли тема за цистита? Втори ден не мога да стигна до лекар, утре ще пробвам с връзки нещо...

# 457
# 458
  • Пловдив
Здравейте.
Може ли за съвет и споделен опит?
Пия респивакс по стандартната схема. В момента съм на третия месец, на 7мия ден. До 20 дек трябва да го пия.
Днес усещам, че се разболявам. Дали да спра приема или да си го изкарам докрая?

# 459
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Не го спирай, довърши си приема.

# 460
 Мъча се от 5 дена да събера на бебето си стерилна урина ( момиче) какво ли опитах - колектори, контейнери и сега успях с колектор и тя се изпишка и в същия момент си навря крака с чорапа вътре и паднаха някви влакна Sad ама ще я занеса така. Нали няма как да отчете ешерихия коли от замърсяване?

# 461
Добро утро,
след оргаметрил за киста, цикъла ми дойде много обилен и сега вече 5-ти ден е намалял но все още имам болки и тече както вчера....
А по принцип ми  е 6 дни. Някой да му се  случвало и какво мога да пия за да намалява ?
И още нещо, взела съм си след него да започвам да пия Ало с витамин А и Е, дали ще навреди ? Нещо не ми е ясно от какво е това кръвотечение което не намалява...В смисъл механизма на действие на лекарството и евентуалната причина..
Моя приятелка също го пи за киста.Тя направо кръвоизлив получила и ми звъни,какво да прави.Посъветвах я веднага да изпие една ампула витамин С. После каза,че това и е помогнало много.

# 462
Като чета как ви изписват противозачатъчни за кисти в БГ, чак се чудя кое е правилно. На мен (извън БГ) никога не са ми изписвали за функционални кисти. Май месец се оказа че съм с такава, жестоки болки то в кръст, то в бедро, та чак до петата имах чувството че ми достигаше болката. Цялата дясна страна. Гинеколожката само ми каза 800мг ибопруфен за седмица. И верно след седмица ми мина. После като ходих юли на преглед в БГ нямаше никаква киста на видозона. Явно се е спукала. Специално я питах докторицата да огледа внимателно. Та едва ли не е довидяла.

# 463
Като чета как ви изписват противозачатъчни за кисти в БГ, чак се чудя кое е правилно. На мен (извън БГ) никога не са ми изписвали за функционални кисти. Май месец се оказа че съм с такава, жестоки болки то в кръст, то в бедро, та чак до петата имах чувството че ми достигаше болката. Цялата дясна страна. Гинеколожката само ми каза 800мг ибопруфен за седмица. И верно след седмица ми мина. После като ходих юли на преглед в БГ нямаше никаква киста на видозона. Явно се е спукала. Специално я питах докторицата да огледа внимателно. Та едва ли не е довидяла.

Преди години и на мен ми изписваха хормонални терапии с противозачатъчни. Пиех ги точно година и се спрях. Сметнах, че няма никакъв смисъл все да пия и да ми идва на 28 ден. И все пак си идва всеки месец. Може да е на 31 , но си идва. Предпочитам да не се тровя вече с ти хормони, че водят до много проблеми

# 464
Оргаметрил не е противозачатъчно.
И аз съм пила за 3 месеца.
И иначе кистите могат и само да се спукат, но с хормон е по-сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт