Бързи здравословни въпроси и отговори – 17

• 37 668
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! От скоро имам бяло кремаво течение без мирис и без сърбеж. Ходих на гинеколог, който ми пусна изследване на генитален секрет. Бяха ми се обадили преди 2 дни, че изследванията ми са готови и ми съобщиха, че не виждат никакви изолирани микроогранизми. Все пак чакам гинеколога да ми звънне и да коментира резултатите, но това ще стане утре явно, защото чак тогава е на работа. Но аз съм нетърпелива и реших да се поразровя относно този казус. Чели ли сте някъде или случвало ли ви се е да имате бяло течение без някаква инфекция? Единственото, което предполагам сега е, че може да се дължи на хормонален дисбаланс тъй като съм на противозачатъчни.

# 616
  • софия
Ох, объркала съм се - и на мен 2 пъти седмично по 10 капки, но и аз мисля, че са малко. Предполагам няма начин да предозирам? А на гладно ли ги взимате? Поздрави! 🌸
вигантол се взема с храна - аз реших да ги вземам след вечеря, за да не забравям.
вигантол едва ли може да се предозира - все пак се дава  на новородени против рахит. помня, че давах всеки ден по 1-2 капки на сина ми до 1 година. а за себе си определих 6 месеца по 10 к, после продължавам по 3-4 капки няколко месеца /от м.април 2018 почнах - до април 2019 ще пия и ще изследвам/.

# 617
Здравейте , имам поставена диагноза вестибулопатия на десния вестибуларен апарат , след всичко прочетено в гугъл за нея , останах с впечатлението че тя възниква заради проблем в шийните прешлени , ако някой е по-запознат моля да ми помогне , какви мерки да предприема.

# 618
Здравейте! Бихте ли дали съвет: повишено ниво на креатинин- 170 при мъж, нормата е до 130. Има ли начин да се нормализира този креатинин? Разбира се, посетен е специалист нефролог, нзначени са още изследвания и лекарства. Каква диета е необходима в случая? Това, което чета, е доста противоречиво и плашещо на моменти. Моля да споделите мнения и съвети! Благодаря!

# 619
  • София
Хвана ме някакъв вирус. Колегите са болни с повръщане и явно съм хванала от тях. Сутринта вчера ме боля корема и бях с разтройство, пих ентерол и спря, но следобяд каквото пиех или хапвах и започнах да повръщам всичко. Почти не бях яла. Вдигнах и темп до 38.3. Сега станах и е 37.2. Имам пак някакво неразположение на стомаха. Какво ще ми препоръчате да хапвам за този вирус, ще си стоя вкъщи и днес, взимам пробиотик и дуспаталин.
Отиди в апетеката и си купи активен въглен 1 кутия струва около 2 лв и има 20 таблетки и не е вредно. Страхотно действие има от лекар го зная убива всички микроорганизми, бактерии и някои вируси, веднага спира пивръщането и растройство. Първо изпии 3 таблетки ударно сутринта, вечерта 2 таблетки и на другата сутрин само 1 и си готова. Няма да съжаляваш в къщи без него не оставам.

# 620
Здравейте, бях ви споменала, че имам проблем с големия пръст на крака. Подуване,болки и т.н. Пих АБ както ми каза личната лекарка. Поуспокоиха се нещата за няколко дни, но сега от пръсна изтича много гной. Като натисна нокътя и изтича...Започва и да ме боли...Сега са почвни дни и празници, не знам какво да правя...Какво мислите вие? Някой имал ли е подобен проблем? Много се притеснявам!!!

# 621
Бани със смрадлика, да мажеш с ихтиол(за да изтече гнойта) и някакъв антибиотичен крем, за да предотвратиш инфекция.... Обаче, само мога да гадя.

# 622
  • София
Иди на лекар. Ако трябва си плати прегледа. Може би на хирург направо. Гнойни неща не са за подценяване. Това мисля аз.

# 623
  • София
Здравейте! От скоро имам бяло кремаво течение без мирис и без сърбеж. Ходих на гинеколог, който ми пусна изследване на генитален секрет. Бяха ми се обадили преди 2 дни, че изследванията ми са готови и ми съобщиха, че не виждат никакви изолирани микроогранизми. Все пак чакам гинеколога да ми звънне и да коментира резултатите, но това ще стане утре явно, защото чак тогава е на работа. Но аз съм нетърпелива и реших да се поразровя относно този казус. Чели ли сте някъде или случвало ли ви се е да имате бяло течение без някаква инфекция? Единственото, което предполагам сега е, че може да се дължи на хормонален дисбаланс тъй като съм на противозачатъчни.
Вземи 1 купа с хладка вода и сипи 1суп. лъжица с връх сода за хляб бъркай повечко докато се разтвори содата, клекни върху нея и си плискай половия орган, бръкни малко и във влагалището. От нея изчезват сърбежи, парене, мравучкане, бактерии и течението спира. Три пъти да го направиш е достатъчно за да изчезне всичко, направи го сутринта, вечерта и на другата сутрин и ще видиш резултата.

Последна редакция: сб, 22 дек 2018, 10:19 от pepita5

# 624
Иди на лекар. Ако трябва си плати прегледа. Може би на хирург направо. Гнойни неща не са за подценяване. Това мисля аз.
Бях при личния лекар и ми изписа АБ, Ихтиол, Витамини и още неща. Изпих ги, обаче нещо пак стана, звъннах й и ми каза пак да започна АБ. Правя постоянно бани със смрадлика. Където съм сега няма болница и лекари, а и сега са празници... Ако знам, че ще ми се оправи ще се натъпча  с  АБ, но няма гаранция явно щом веднъж пих и не ми се оправи.

# 625
Здравейте, бях ви споменала, че имам проблем с големия пръст на крака. Подуване,болки и т.н. Пих АБ както ми каза личната лекарка. Поуспокоиха се нещата за няколко дни, но сега от пръсна изтича много гной. Като натисна нокътя и изтича...Започва и да ме боли...Сега са почвни дни и празници, не знам какво да правя...Какво мислите вие? Някой имал ли е подобен проблем? Много се притеснявам!!!

Дали не става дума за врастнал нокът?  На баща ми му се появяваше този проблем периодично и често течеше гной от там. Лекуваше се само с риванол. Доста голямо количество памук, напоен обилно с риванол и цял ден сменя компреса. Това правеше чудеса. И аз самата се уверих в невероятното му действие, след като и на на мен се случи един път. И аз слагах риванол и...нямам думи. Има страхотно действие! Ако можеш пробвай, поне няма да навреди.

# 626
  • София
Бях при личния лекар и ми изписа АБ, Ихтиол, Витамини и още неща. Изпих ги, обаче нещо пак стана, звъннах й и ми каза пак да започна АБ. Правя постоянно бани със смрадлика. Където съм сега няма болница и лекари, а и сега са празници... Ако знам, че ще ми се оправи ще се натъпча  с  АБ, но няма гаранция явно щом веднъж пих и не ми се оправи.

Разбирам те. Но личните лекари не са специалисти по всичко. Ето казваш нямаш достъп, но голямо количество гной (за каквото споделяш) може да доведе до сериозни проблеми.
Според мен при първа възможност трябва да идеш на хирург.
А до тогава риванол е добър съвет, за антибиотика вече не знам, това са сериозни медикаменти. Но най-добре обърни сериозно внимание. Може и нокът да е, може и друго, но не е за подценяване. Така мисля. Успех.

# 627
И това правя, и какво ли не...Не мисля, че е впит нокътя или поне не е връхчето, както на някои хора им се забива. Всичко е под плочката на нокътя.Личната ми каза панарициум, получавало се от влизане на чуждо тяло или нещо такова.

Знам, че не е за подценяване и не го подценявам. Просто тук няма къде да отида на какъвто и да е лекар...

# 628
  • София
И това правя, и какво ли не...Не мисля, че е впит нокътя или поне не е връхчето, както на някои хора им се забива. Всичко е под плочката на нокътя.Личната ми каза панарициум, получавало се от влизане на чуждо тяло или нещо такова.

Само хирург може да прецени. Според мен. Няма да навлизам в повече разсъждения, за да не те стресирам нещо. Дано е малък проблем и скоро намериш решение.

# 629
Само в исул ли днес има очен лекар?

Общи условия

Активация на акаунт