Бързи здравословни въпроси и отговори – 17

• 37 753
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И аз бях така със стомаха - къркорене, подуване, болки, често ходене до тоалетна. Даже ви питах за пробиотик. Но намерих у дома бебешки капки еспумизан от децата и реших да пия от тях (така и така са отворени). Мина ми много бързо, чак не повярвах.

# 151
Аз пих сутринта Синкуанон, също изписан на детето и пише, че е за АБ, но нали си е все пак пробиотик. Дано помогне, че ми е много дискомфортно.
Някой ползвал ли  е Визин ? В неделя ходих да си купя изкуствени сълзи, защото напоследък много са ми раздразнени очите, но нямаше и фармацевта ми даде Визин. Обаче в листовката пише да не се използва дълго време- по спомен по-малко от 72 часа. Та сега да го хвърлям ли? Шишето е пълно- 10 капки да съм изкапала от цялото количество. Мисълта ми е мога ли да го използвам отново след няколко дни или не е за предпочитане?

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 16:01 от Marsia_K

# 152
  • София
След отваряне на капките за очи могат да се използват до 30 дни.

# 153
Това да, но питам , ако на някой са му изписвани и ги е ползвал , удачно ли е в рамките на този месец да слагам от капките, като почувствам отново дискомфорт, дразнене и т.н. Защото фармацевта не уточни , а аз исках препарат за по-дълга употреба т.е. да ми успокоява очите, когато се уморят или раздразнят. В листовката не е написано разбираемо за мен.

# 154
Пак съм аз моето кръвно е по принцип ниско сега е 120/90 и ми е високо веднага се почувствах зле ,стягане на главата отзад.Уж нямам проблем със сърцето а кръвното се вдига и ускорения пулс не спира ,въпреки,че пия лекарства за него ,незнам какво да правя вече така съм се притеснила,колкото и да искам да не обръщам внимание не става,просто никак не се чувствам ок.Може ли да ми кажете кое може друго да влияе на сърцето къде да търся проблема за ускорения пулс?(без психиатър ,защото не вярвам,че е там проблема,но въпреки това ако оцелея до утре ще ида и там да докажа на майка ми,че не е там проблема)

# 155
Здравейте , извинявам се ако въпросите ми са...глупави, само че истински се оплетох от мненията в интернет и понеже никога не съм прибягвала до употребата на хормонални препарати , искам от вас малко инфо.
Накратко : имах много болезнен цикъл и след него остана някаква тежест. Усещах я при сядане и притискане на долната част на корема. Сякаш вссеки момен нещо ще спука...Започна и силна болка в гърдите като от ляво повече. Получиха се удебелени и болезнени участъци по дължината странично на гърдата.
Дойде овулцията, която съще беше доста болезнена и с много обилен секрет....Едната вечер на салфетката при забърсване имах мноооооого бледо розово зацапване. Еднократно и минимално. Два дни след овулацията тоест днес - посетих мамолог и гинеколог. Мамолога писа в листа - удебелен участък, на ехото - каза абсолютно без изменения структура. Гинеколога каза - задържан фоликул. Показа ми го.
Аз четох че зацапване се получава, когато по време на овулация се пукне фоликула и в коремната кухина изтича минимално количество кръв, което дразни и предизвиква болка. А той каза че ми е цапнало защото фоликула не е спукан. Изписа ми 10 дни оргаметрил по схема.
Сега незнам дали да го пия.....
Иска след като ми свърши пак да ида. И се притеснявам много.....
Някой има ли подобни проблеми. Незнам какво да очаквам от оргаметрила - странични ефекти и ще повлияе ли следващите кръвотечения. Да не ми наруши баланса...
От друга страна ако не го пия дали ще се спука фоликула...?
Каза че и гърдите ще ми успокои...
Ако някой има мнение да ми пише , много Благодаря !!!

# 156
Преди няколко години гинеколога  ми при всеки преглед споменаваше,че се вижда фоликул.Така и не обърна внимание на оплакванията ми ,че чувствам известна болка ниско долу.След това две,три години не бях ходила на прегледи и този фоликул се бе оформил като един добре отгледан 2 см.  полип.Тъй като имах и лошия късмет да се объркат нещата при мен по време на хистероскопията,сега пак съм си с полип и нямам намерение да го махам.За болките след хистерото няма да разказвам,родилни е меко казано.Та да кажа какво на мен ми помага.Хвоща ми премахна прокървяванията  между циклите.Царичето ми ликвидира напълно болката и възпалението .В момента пия и отвара от лук,вече няколко курса.Казват,че полип няма как да се премахне с билки,но моят е намалял до 8 ММ.,ако лекаря го е засякал правилно разбира се.

# 157
niama_me, аз на 2 пъти съм пила "Оргаметрил" - никакви странични ефекти нямах, даже ми се отрази добре. Peace

# 158
  • София
За по-дълготрайна употреба , за очи , може да се вземат “сълзи” с хиалуронова к-на.
Доста помогнаха на мен и не са пълни с химия .

# 159
niama_me, аз на 2 пъти съм пила "Оргаметрил" - никакви странични ефекти нямах, даже ми се отрази добре. Peace
Притеснявам се защото е прогестерон . А в момента имам болезнени гърди...
Другото за което съм в неведение как се получава зацапвате при овулация след като фоликула не е спукан а си седи...и аджеба наистина ли трябва да пия хормон или има вероятност да се спука при цикъла?
Как подяволите се образуват тези неща.....
Sad

# 160
Добро утро,някой пил ли е за ангина клацид?

# 161
Да, детето ми го пи миналата седмица. Какво те притеснява?

# 162
Ами не бях сигурна дали става за ангина ,мислех,че е за бронхит и пневмония

# 163
Да,пила съм го ама файда от него не видях .

# 164
Да,пила съм го ама файда от него не видях .
Защо ?По зле ли станаха нещата

Общи условия

Активация на акаунт