С малко МАЙско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 32 608
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И едно кофеиново няма да ти навреди по никакъв начин. Аз в началото не пиех също, защото много ми миришеше, обаче от две три седмици ми е добре и си пийвам по едно сутрин. Много добре ми се отразява и на кръвното, защото ми е ниско попринцип.
https://bremennost.bg/bremennost-i-kafe.html

# 646
Аз съм +3,5кг в 16г.с, но тях успях да кача в първите седмици, когато не можех да хапна друго освен филийки, пици, баници и всевъзмлжни тестени храни. От тогава до сега не съм мръднала, но се надявам и занапред да не качвам рязко и много кг.

За ФМ аз бях при Иванов в Медлайн, но аз при него си се следя така или иначе. Велик лекар 👌

# 647
И аз пия по 1 кафе на ден и понякога по 1 три в едно следобед. На мен даже лекарката ми беше казала да пия поне по 1 кафе, защото кръвното ми е много ниско, но аз в началото хич не можех да пия. Иначе за килограмите, днес влизам в 17г.с. и съм +4кг и 800гр. 😁 но аз и не спирам да ям по цял ден. Даже в последно време забелязах, че нямам чувство за насита... ям, ям, ям и мога още да ям 🙄😁

# 648
И аз пия по 1 кафе сутрин и най-много някое капучино следобед, но не е редовно. Питала съм, няма проблем, стига да не е нес кафе, незнам защо, може би е по-силно.

# 649
  • София
Трябва да се поинтересувам за нес кафето. Аз пия голяма чаша мляко с половин чаена лъжичка нес. Но другото все още ми мирише гадно. С миналата бременност също пих така, не съм имала проблеми, но кой знае...ще се поинтересувам.

# 650
И аз си пия по 1 кафе сутрин, понякога и по едно капучино от разтворимите следобяд😊

# 651
  • София
Това, което намерих като информация за сега е , че чаша нес съдържа малко по-малко кофеин, но разликата е незначителна. Основно разликата е във вкуса. Намерих и статия, че безкофеиновото трябва да се избягва, защото кофеина се извлича с химия и всъщност става по-вредно от кофеиновото.

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 11:08 от ditmade

# 652
Привет и от мен. И аз нищо не съм качила все още - 16гс+, но и по принцип не съм склонна да качвам (дано така да си остана). Ще видим занапред как ще финишираме, важното е да сме добре и бебчовците да са здрави!

# 653
Аз пия сутрин 1 късо чисто еспресо. По някога след обяд пия 2-ро, но само ако ми се мотае главата. Немисля, че 1-2 кафета биха навредили. Относно килограмите качила съм само 2 което много ме радва,защото през 1-вата си бременност по това време бях 7кг.+и до края не искам да Ви казвам с още колко килца се сдобих. Сега съм в 14седмица и 3дни. Дано не качвам много този път. 😂

# 654
Аз също в началото не можех да пия кафе, дори не ми се и пиеше и не ми беше вкусно, но от няколко седмици си позволявам по 1 късо с топло мляко, но не всяка сутрин (и аз съм с ниско кръвно).
Купих си и безкофеиново, за което прочетох, че кофеина се извлича посредством въглероден диоксид - натурален метод без употребата на химикали, но него го смесвам 50/50 с нормално кофеиново. Ако пия 2ро, тогава ще е 100% безкофеиново. 

# 655
  • София
Попринцип и безкофеиновото съдържа кофеин, но в различен процент, не знам дали е описан точния процент на опаковките.

# 656
Еее, миналата седмица да го беше казала преди да дам 11 лв за един безкофеинов буркан Нес. SatisfiedSatisfiedSatisfied
Съни*, да, съгласна съм, че не е показвателно, че не сме качили. Защото на края нещата излизат извън контрол. Помня, че както си качвах по да кажем 2 кг на месец и хоп започнах по 2 на седмица без промяна в храната FlushedFlushed Уплаших се, защото имах около 6-7 седмици до края. Не ми хареса прогнозната цифра. Но си преструктурирах хранителния режим и спрях тази тенденция, че иначе щях да финиширам с 25 кг, вместо с 13 кг.
В крайна сметка, момичета, килограми се свалят. Макар и трудно. Не бива да се вманиачаваме. Една приятелка беше суха вейка преди да забременее, качи 25 кг поне (Абе повече ще са, че ми беше казала на 80 кг спрях да се тегля JoyJoy.) Сега пак си отново суха вейка. Майка ми милата с мен била качила общо 6 кг. Като ходела на консултация й казали, че не е бременна,защото нямала корем,  и тя се разплакала милата. То едно време имало един ехограф в града и трябвало да си много специален случай да стигнеш до него.
Та случки всякакви. Килограмите нищо не значат. Нека си бременеем спокойно всички дружно. Purple HeartYellow HeartBlue Heart

Това, което намерих като информация за сега е , че чаша нес съдържа малко по-малко кофеин, но разликата е незначителна. Основно разликата е във вкуса. Намерих и статия, че безкофеиновото трябва да се избягва, защото кофеина се извлича с химия и всъщност става по-вредно от кофеиновото.

# 657
geryito моля прати ми на лично линк към профила си във фб, понеже са ти забранени личните немога да ти пиша!
Да разбира се, всичко се сваля и аз ги махнах кг, но е много относително качването, това ми е мисълта. Определено без сладко и тестено нещата може да са доста добри накрая Grinning

# 658
Миналата бременност бях качила само 6 килограма,но се хранех само с месо и зеленчуци.След раждането ги свалих веднага,една седмица след раждането си бях първоначалните килограми,след месец бях 1-2 надолу.Сега съм с друг лекар,който ми разреши да ям всичко,което предишния забраняваше,само да се съобразявам да е в умерено количество.Хич не се съобразявам,още повръщам...та нямам голям избор сред храните,но този път усещам,че ще стана мечок.Ужким миналия месец бях един килограм надолу,а като минавам през някоя витрина и си погледна отражението виждам един тежкотоварен мечок.Ще ги сваляме някак след раждането,бебоците да са добре,пък килограмите са поправими.

# 659
  • София
oт няколко седмици не се бях мерила и си живеех щастливо и спокойно Grin Защо ви послушах и се качих на кантара тази сутрин? В 18с5д съм и с +3 кг. Да, не изглежда много, но преди 1 седмица бях на ФМ и бебо беше 280 грама. Тоест с него, плацента и матка, мога да оправдая 1 килограм. Ама другите 2 къде са - на задника ми Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт