Свекървата иска да живее с нас.

• 28 296
  • 346
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Дори не мога да си представя, че всичко това е реално.
Нищо не трябва да правиш, ако повдигне въпроса - казваш не и не позволяваш обсъждане, продължаваш да говориш по друга тема.
Също не обсъждаш въпросите за отглеждането и възпитанието на детето, освен с мъжа ти.
Обсъдете с него, че вече се справяте сами и може да се прибира, благодарете ѝ сърдечно, купете ѝ нещо за подарък за помощта и ѝ съобщете, че сте големи хора, които искат да са самостоятелни.
Най-важното е да не се поддаваш на убеждаване, пресичаш още със започването.

newsm10 newsm10

Впрочем, намекни, че лохиите намаляват... ииии... имаш определени мераци, несъвместими със съвместяването на спалнята с трети човек ...  Party Blush

# 76
  • София
Стига с тоя секс. Човек, който ти се кара, щото мама се разревала манипулаторски, и не ѝ отрязва мераците, е голям turn off.
А и за такива като него жената като роди, става и тяхна мама, щото са спрели в развитието си.
Кой нормален мъж иначе не би скръцнал със зъби на наглата си майка, а вместо това се кара на жена си.
И кой нормален мъж се поддава на емоционално изнудване и манипулиране. Нормалните са видяли що за стока е родителката и са осъзнали, че няма как да ги обича, за да прави така.

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 23:27 от The Catcher in the Rye

# 77
В едностаен апартамент мъж и дете заедно не отглеждам. А още по малко и свекърва ми или майка ми заедно с нас.

# 78
  • Варна
Кажи на мъжа си в прав текст, че една от двете ви си отива - тя сама или ти с бебето. Тия игрички със секс и дребни манипулацийки са отнемащи време и нерви, както и с неизвестен край.

# 79
Аз на бившия му казах така: Или майка ти си отива, или си тръгвате и двамата!
Никога не бих позволила някой да ми се налага как да си гледам децата!

# 80
В деня на изписването ми с малката от болницата свеки каза, че е говорила с шефа си да си вземе 2 седмици отпуск и ще идва всеки ден от сутрин до вечер да ми помага с бебето. В този момент ММ й каза, че е голям мъж и може сам да помага на жена си за децата. Благодари й и й каза, че ако имаме нужда от нея ще й се обадим да дойде да помогне с детето. Но, ако дойде вкъщи без да сме я молили, просто няма да й отвори вратата. И понеже тя знае, че той ще го направи, така и не дойде без да сме я помолили.

Държа да подчертая дебело, че съм в прекрасни отношения с тази жена, идвала е да гледа малката винаги, когато сме я помолили, малката ходи всеки уикенд при нея от както стана на 4 месеца и никога не е имало проблеми. Но в такива ситуации, като вашата смятам, че е работа на мъжа ти да сложи ограниченията спрямо майка си. А не да заема нейната позиция и да защитава нея пред теб.

Съветвам те да поговориш с него за тази ситуация, да му обясниш какво мислиш и да оправите нещата още в началото. Защото по-късно нещата ще станат доста по-трудни.
Успех!

# 81
  • София
Не,че не мога да си гледам бебето. Така да ви кажа дойде да я види и сега не си отива. Не ми е нужна

Искам да питам.
Вие, в момента, в една стая ли спите със свекървата, или тя спи в кухнята?
И ако дойде свекъра, ще спите всичките в една стая ли? newsm78

# 82
А най-вероятно свекърва ти държи тя да прави всичко покрай бебето и ти казва,че ти не знаеш как,нали?
Тези са ми до болка познати(въпреки,че бебе нямам),защото живея със свекърва за момента.
С нея се разбирам добре,но когато дойде нейната свекърва на гости става страшно.
Тя винаги знае как,ти не знаеш,прави каквото реши,когато реши,както реши и седи до когато реши.
Веднъж бяхме заминали за уикенда на почивка и тя беше останала вкъщи да гледа кучето.Беше разместила мебелите в 2 стаи,едната свещена на всяка жена-кухнята!
Та,от такава наглост отърване няма.Ако им позволиш да се пренесат при теб,големи ядове ще береш.
Просто казваш,че НЕ желаеш други хора в семейното жилище и точка.
Да се сърди който иска.

# 83
Моята свекърва вече живее с нас всеки ден се караме с мъжа ми вчера даже ми вдигна ръка 3 месеца вече не отивам на гости у майка заради свекървата

# 84
Аз на бившия му казах така: Или майка ти си отива, или си тръгвате и двамата!
Никога не бих позволила някой да ми се налага как да си гледам децата!

Въпреки че темата ми се вижда малко фейк, това е. Кратко, точно и ясно. Да намеквала, да се обяснявала - глупости! Нейната къща, нейните правила. Това е. А щом мъжа не може да сложи майка си на мястото ѝ, явно жена му трябва да го направи. Егасиму и мъжете. Пфу.

# 85
  • София

Въпреки че темата ми се вижда малко фейк, това е. Кратко, точно и ясно. Да намеквала, да се обяснявала - глупости! Нейната къща, нейните правила. Това е. А щом мъжа не може да сложи майка си на мястото ѝ, явно жена му трябва да го направи. Егасиму и мъжете. Пфу.

Кога ще разберете, че ако един мъж може да постави майка си на място по предложения от вас начин, то той ще поставя и вас точно по същия начин на място, когато нещо не му изнася!?
Що за първосигнално мислене е, че заради вас ще го хване шизофренията и в него ще живеят минимум две напълно противоположни личности? newsm78
Във вашите семейства всички проблеми ли са решавани с крясъци и ултиматуми, та не са ви научили да контактувате с поне малко дипломация, дори когато виждате, че с лошо хвърляте камъните по вашите глави?

# 86
  • София
Няма аналогия, има си приоритети, след като поемеш отговорността да станеш родител.
Семейство>мама. От там идва поставянето на място и ролите за нормалните мъже не се сменят чат- пат, както им изнася.

# 87
  • France
Не е необходимо да има крясъци и ултиматуми. Когато двама души са достатъчно зрели, нямат нужда от техните родители по дефолт.
Проблемът идва когато един от тях е още инфантилен. Тогава другият трябва да каже високо и ясно, че присъствието на чуждо родителско тяло НЕ Е възможен компромис. Точка.

# 88

Кога ще разберете, че ако един мъж може да постави майка си на място по предложения от вас начин, то той ще поставя и вас точно по същия начин на място, когато нещо не му изнася!?
Що за първосигнално мислене е, че заради вас ще го хване шизофренията и в него ще живеят минимум две напълно противоположни личности? newsm78
Във вашите семейства всички проблеми ли са решавани с крясъци и ултиматуми, та не са ви научили да контактувате с поне малко дипломация, дори когато виждате, че с лошо хвърляте камъните по вашите глави?

Мъжът ми се държи по един начин с мен, и по друг с майка си. И е съвсем естествено. С мен е много по-освободен, с нея е напрегнат, защото е консервативна католичка, за която дори двойка да се целунат по бузите не е окей.
И това да сложи майка си на мястото, не означава да й крещи. Ако ти го разбираш така поначало, това си е твой проблем. А когато майка МУ не се усеща, че не е желана и не се досеща, че мястото ѝ не е в леглото между маминото златно синче и снахата, това е огромен проблем, който трябва да бъде решен и изкоренен веднага. С времето иначе ще се задълбава, на снахата няма да ѝ стигнат силите и нервите и нещата ще приключат. Между тях двамата обаче.

# 89
  • Варна
Абсурт, права си принципно, но има и някои умни жени, които не смятат, че начинът е непременно да я изгони с грандиозен скандал и заплахи да не стъпва повече. Начинът обикновено е с разговор. За съжаление, малко мъже имат наистина топки да кажат в прав текст на родител, че се бърка там, където не му е работата. Повечето предпочитат да се скатават, надявайки се двете жени да решат проблема помежду си. Пък да не засягаме и крайните случаи, в които дори разговор не действа, защото насреща си имаш дебелоглаво добиче, което отказва да те разбере. Тогава дори и мъжът да говори, никой не чува и понякога се стига до гореспоменатите разправии и заплахи.

Общи условия

Активация на акаунт