Свекървата иска да живее с нас.

• 28 342
  • 346
  •   1
Отговори
# 135
Виждам два варианта, да наемат двустайно жилище за да приберат и свекърите, а дотогава ще спят на смени.Sweat Smile  Скоро не бях чела такова безумие.

# 136
  • София
Добре де, към авторката. Какво ще я чакаш да идва , когато и скимне? Нали сте под наем, тя ли го плаща? Казваш с най любезният тон "Благодаря за помощта, ако имаме нужда ще ти се обадим, предпочитаме да сме сами!" , няма какво да го чакаш мъжа ти да се светне, те повечето са бавно сгряващи,  направо я разкарваш ти с английското лицемерие и така..

# 137
  • Най-красивата страна
Авторке,ти си майката на бебето. Ти ще решаваш как да си го гледаш. Съвети може да ти дава педиатъра,не свеки..Не позволявай на свеки да ти се бърка .
Вече си позволила да се нанесе в къщата ви,но все още не е късно да заявиш на мъжа си,че не желаеш да живееш заедно с родителите му.
Не само защото няма място,а защото искате да сте самостоятелни и сте способни да се справите сами.
Но първо трябва да застанеш на мястото си като майка и да си поемеш изцяло грижите за детето без да позволяваш абсолютно никаква намеса от страна на свекървата.Независимо дали ще има скандал или не.Няма да отстъпваш.
Отстъпиш ли,положението ще стане още по-лошо.

# 138
  • София
Mimi1603 не ми отговори:
Като изключим факта, че бабето се е настървила как да осоли бебето и да го намже с мас... тъй де , да помагала, авторката попита ли мъжа си как смятат в една стая да спят 4 възрастни и едно бебе? Или едните ще са в кухнята /ако пространството позволява/ другите в спалнята и ще се прескачат? Манипуланията със секса за момента няма да работи, т.к. 10 дена след раждане едва ли са започнали да го правят. Вероятно авторката още е с лохии. По-добре да го попита къде смята да спят и стоят по цял ден и най-вече да ги пита той нея ли смята тъпа, малоумна и некадърна, че да не може да си гледа бебето или него самия смята за такъв, та им трябават 2 бавачки още за бебето?
Пита ли го?
И защо я чакате да се върнела? Дошла, видяла бебето, порадвала се, ще има мат'рял да се фука пред бабите на село, за какво ви е да идва пак? Ти уста нямаш ли си?

# 139
Добре де, към авторката. Какво ще я чакаш да идва , когато и скимне? Нали сте под наем, тя ли го плаща? Казваш с най любезният тон "Благодаря за помощта, ако имаме нужда ще ти се обадим, предпочитаме да сме сами!" , няма какво да го чакаш мъжа ти да се светне, те повечето са бавно сгряващи,  направо я разкарваш ти с английското лицемерие и така..

И ти никога не си попадала на човек,който просто би подминал тези думи?
Аз познавам такива ,дето в тази ситуация биха казали -"ти не знаеш ,аз ще решавам " ДОРИ в чуждото жилище и живот.
Аз съм доста рязка ,понякога прекалено и не си го представям как биха ми го казали и аз да мълча , но това не означава ,че има много такива хора.
Наскоро свекървата на свекървата ми прави забележка как се прави чай от липа и кисело зеле.Аз се занимавам с това или помагам от 5 годишна ,НО ,ТЯ знае по-добре.Разбирам да даде съвет ,ама тя се хвърля да критикува ,не да съветва ...
Толкова ми трябваше -първата забележка изтърпях ,втората не можах.
Но,светът е шарен,хора всякакви.

# 140
Ох мила това е много неприятно в едностаен да се блъскате, чувала съм такива истории за хора които отиват в града и така се блъскат.. защо си го причинявате.. Ако наистина се разбирате и нямате сериозни проблеми е по-добра идея да намерите компромисен вариант и да си намерите я къщичка я по голям апартамент възможно най скоро ако ще под наем. Ние сме в къща със свекъра и свекървата но не си пречим изобщо защото ние сме на втория етаж а те са на първия и като цяло сме в добри отношения и дори смея да твърдя, че си ставаме приятели.

# 141
Лелееее Мими, закъсала си го момиче. Кажи мъжа ти на какво мнение е? Съгласен ли е неговите родители да дойдат у вас и да спят с вас и с бебето? Как точно си представя ситуацията? Нека той да си се разбере с тях. Но добре е и да присъстваш на разговора. Имай в предвид, че ако не е на твоето мнение мъжете трудно "увират" за някои неща и биха се скътавали вечно. Независимо дали сте под наем или сте във ваше жилище. Действай, защото положението ще се влошава с всеки изминал ден.

# 142
Все едно гледам сериал "Снаха/свекърва".    Mr. Green    Ей тъй се съкращава животът.

# 143
  • на брега на морето
Първото ми бебе е родено през 1991 г. - точно в кризата. В детския филтър на I-ва Градска болница получаваха помощи млека за бебета и ги раздаваха, козметика за бебета също.

# 144
  • София
Още си спомням камионите със сухо мляко и разни подаяния, зад които тичаха озверели хора и сваляха каквото могат.
А, в малките градчета и селата, дали пък са доставяли нещо?

Както и да е, темата е друга, а да се върви подир съфорумка от тема в тема, за да се демонстрира гражданката, е и смешно , и грозно.

# 145
Едва ли върви някой след нея пък точно, тя има 5 поста на кръст, в две теми. То и хората, които пишат са едни и същи, което не значи, че някой вървял след друг.

# 146
  • София
Авторке, викни сега майка ти сега за 10 дни на гости у вас да ти помага да види мъжа ти колко ще е некомфортно. После говорите с мъжа ти, че си ви е най-добре сами и спирате с драмите.

# 147
  • на брега на морето
Скрит текст:
Странно, не съм виждала камиони с помощи и озверели хора да тичат след тях, но аз живея в центъра. И за периферията на града не съм чувала да има такива изпълнения.

# 148
Здравейте, нова съм тук, въпреки че чета различни теми в Bg-mama.
Не успях да се сдържа за тази със свекървата,защото и аз имам проблем с моята.
Така, с приятелят ми сме заедно от 3 и половина, от 2 живеем в чужбина и от 3 месеца майка му дойде при нас. Съжалихме я, идеята беше да дойде и да работи по лека работа и да заработи по добра пенсия.
Оказа се, че обича много да си налага мнението, което преди в Бг не ми е правило впечатление. Аз съм много търпелива, но днес вече ми дойде в повече.
Преди няколко седмици дойде пратката от Бг с разни черги т.н Казах й че не съм съгласна да разместваме сегашните ни килими и черги т.н. Днес обаче, тя не беше на работа, а аз излезнах за малко да си свърша нещо. Когато се прибрах, тя беше започнала с разнестването, попитаме втори път за един килим в кухнята. Бях категорична, че не искам да се маха, влезнах си в стаята и  след 30 мин като излезнах,Та да, килимът от кухнята беше махнат. Попитах, защо го е преместила при положение, че съм казала Не? Отговорът беше: "е така не е ли по добре" Побеснях, веднага писах на приятелят си, да й направи забележка когато се прибере. За съжаление забележката беше, да пита преди да прави промени, а не там беше проблемът, а в незачитането на моята дума в собствения ми дом.
Oпита да се наложи мнението и за НАШАТА стая.

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 16:31 от Puppies1001

# 149
Развий мистериозна алергия от чергите. Кашляй драматично и не позволявай на симптомите да изчезнат, преди да са изчезнали чергите.

Общи условия

Активация на акаунт