Свекървата иска да живее с нас.

• 28 333
  • 346
  •   1
Отговори
# 150

Не успях да се сдържа за тази със свекървата,защото и аз имам проблем с моята.

Всеки има проблем със свекървата, но не всички си го признават. За добро или лошо, моята не живее при нас. А понякога ми се иска. Само за да мога да и лазя по нервите.

Махай всички черги и слагай пак килимите. Все някога ще се откаже - ти си по-млада и по-силна. Остави чергите пред вратата, да ги опишка някой котарак или лисица - няма отмирисване. Може и свекърва си да заключиш някоя вечер навън, пък ако имаш късмет и нея ще я "маркира" котарака или лисугера. Котките излизат към 12-1, лисиците към 3. Ти си избери, кога да я изнесеш.

На твое място бих започнала да и задавам всякакви въпроси - искаш ли вода, искаш ли да те среша, топло ли ти е и т.н. И като каже - не, правиш точно обратното - наливаш и вода, почваш да и правиш прически и отваряш всички врати и прозорци.

Не се предавай, след първата битка за чергите! Продължаваме напред! Smiling Imp

# 151
Развий мистериозна алергия от чергите. Кашляй драматично и не позволявай на симптомите да изчезнат, преди да са изчезнали чергите.

Ха Ха, интересна идея.
Аз просто не съм такъв човек, да играя игрички. Все ми е едно за чергите, нещата са принципни, не може да ми дойде в къщата и да започне да ми казва къде и как какво да сложа. Аз докато прекарвах повече време в нейната къща отколко тя, да не би да я бях пренаредила.
Още съм ядосана и съжалявам, че се съгласих да дойде да живее с нас.

# 152
Ами навий ги и ги прати с куриер в България пак. Това е абс. неприемливо. И моята първа свекърва се опита да ми пробутва нафталинени черги, ама аз съм на принципа нула килимчета и черджета. Иначе беше приготвила цял чеиз от депресивни черги и не-пасващи си килими, купени и пазени като дефицитна стока с десетилетия.

# 153
  • София
 Puppies100, аз бих събрала около масата майка и син.
И бих казала, че както свекървата в нейния дом е подреждала по неин вкус, така и аз в семейния ни дом, ще подреждам по мой.
Разбира се- в нейната стая няма да се бъркам, така че, както иска да си я подреди.
Що се отнася до останалите помещения, обаче, нека ме остави да си ги подреждам както аз реша, защото сега е моето време да създавам уют.
И каквито и доводи да ми извади, все на това ще връщам- на моите години тя е подреждала нейния семеен дом, а сега е мой ред.
Разбира се, ще се наложи да изтърпиш спомени как нейната свекърва се е месила и не ѝ е давала да направи каквото иска, на което ухилена до уши ще заявиш, как се радваш, че тя не е като свекърва си..... Mr. Green

# 154
  • France
Ох, точно щях да ви се накарам и на двете, как не може да тропнете с крак и да заявите вашата позиция и лимити. И после се сетих какво добро и срамежливо пате бях и аз преди време. Освен да ви пожелая по-бързо да се научите... нищо друго не ми идва на ум. Nerd

# 155
Puppies100, аз бих събрала около масата майка и син.
И бих казала, че както свекървата в нейния дом е подреждала по неин вкус, така и аз в семейния ни дом, ще подреждам по мой.
Разбира се- в нейната стая няма да се бъркам, така че, както иска да си я подреди.
Що се отнася до останалите помещения, обаче, нека ме остави да си ги подреждам както аз реша, защото сега е моето време да създавам уют.
И каквито и доводи да ми извади, все на това ще връщам- на моите години тя е подреждала нейния семеен дом, а сега е мой ред.
Разбира се, ще се наложи да изтърпиш спомени как нейната свекърва се е месила и не ѝ е давала да направи каквото иска, на което ухилена до уши ще заявиш, как се радваш, че тя не е като свекърва си..... Mr. Green
Тя нейната стая си я пренареди, съответно аз не съм и помисляла да й се бъркам. Явно ще трябва да спра да съм толкова добродушна иначе ще ми се качи на главата.

# 156
  • Варна
Тя се е качила вече, ама ти не усещаш.

# 157
Развий мистериозна алергия от чергите. Кашляй драматично и не позволявай на симптомите да изчезнат, преди да са изчезнали чергите.

Лично аз бих развила незабавно алергия към гаджето, което не смее да каже "гък" на мама си.

# 158
И аз към гаджето ...

# 159
Той й направи забележка! Но както казах, тя ме попита два пъти за това разместване и аз казах Не, въпреки това тя го направи, а той й направи забележка да пита преди да прави каквото и да е било. Аз после пак му казах, защо съм ядосана.  Лошото е, че той понякога е много груб с нея, друг път е по-мек, съжалява я, майка му е все пак.
Когато се съгласих да дойде при нас, не вярвах, че ще имам такива проблеми, за някакви си черги Joy

# 160
Аз направо бих си казала, че нещо толкова архаично като ЧЕРГА, няма място в дома ми. Но това съм аз.

Предлагам така, както чергите са се озовали у вас (докато те е  нямало), така и да изчезнат (докато нея я няма).

# 161
Но както казах, тя ме попита два пъти за това разместване и аз казах Не, въпреки това тя го направи, а той й направи забележка да пита преди да прави каквото и да е било.
Очевидно не ѝ е направил забележка за това, че си е позволила да пренебрегва казаното от теб в твоя дом, а се е опитал да мине метър с "Друг път питай преди да правиш промени."

# 162
Значи на твое място правя така:
1. Карам сина й незабавно да махне чергите.
2. Обявявам, че в тази къща се нарежда според моя и на мъжа ми вкуса.
3. Ако сина й нещо недоволства го изпращам барабар с чергите в стаята на мама.
Или пристъпвам направо към стъпка 4 - изливам нещо мазно без да искам върху чергите и ги пращам на химическо чистене. След което, за да не ги съсипя ги давам на свеки да си ги прибере и пази. Ако си позволи пак да ги сложи, пак ще ги залея. Какво съм виновна, че съм спъната.

# 163
  • Най-красивата страна
Голяма грешка е,че си се съгласила свеки да дойде да живее при вас.
Сега тя явно не смята ,че е на гости ами е в къщата на сина си,тоест си е вкъщи.Защото ти си му приятелка,а не съпруга.И съответно жената си прави каквото си иска.Самата ти го наричаш,,приятеля ми,,.а свеки предполагам е със стари разбирания.
Според мен приятеля ти трябва да обясни на майка си как седят нещата и да уточните ти ли си на гости или тя.
И тази,която е на гости да си намери отделна квартира.
Иначе няма оправия.

# 164
  • над кукувичето гнездо
„Мило, не искам да ми се обиждаш, но ще се чувствам по-спокойна и по-добре, ако си живеем само ние си. Иначе ще ми е притеснено и само ще се изнервяме. Аз си ги имам като гости и все трябва да съм на ниво, пък някой път ми се иска да се отпусна спокойно и да си правя нещата, без да се налага да се съобразявам с някой друг, дори и да е майка ми. На теб не ти ли се иска да сме си само ние?” Казано с мил тон, мила усмивка и големи очи.

На нея „Благодаря за помощта! Ще се справим вече. Не е нужно да си зарязваш къщата, ние тук ще се справим и сами. Ако пък има необходимост, ще се обадим. Знам, че можем да разчитаме на вас.”

Общи условия

Активация на акаунт