Свекървата иска да живее с нас.

• 28 312
  • 346
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Да си готви сам като е такава претенция. Как го издържаш?

# 226
Свикнала съм му Grinning

# 227
Няма да спа да хваля майката на втория ми мъж. Готвеше ни и ни пращаше по 4-5 големи кутии, гледаше ми детето от първия брак и винаги мърмореше на сина си в моя полза. Само ако ставаше сина и много щяхме са се разбираме.

# 228
Свикнала съм му Grinning
Ау! Много лоши навици! Много!

# 229
  • София
Това "и при мен понякога не иска да яде" ми звучи като реплика за разглезено недоносче, вместо за мъж.

# 230
  • София /Абсурдистан
В подобен случай да се счита за свободен сам да си сготви, или да си седи гладен, по негов избор. Защото аз не бих седнала да му угаждам. Не е малко дете. Ай сиктир.

# 231
След второто оплакване, как нещо не му харесва, трето няма да има, защото ще е с челюстна фрактура и тогава и да иска, няма как да яде.

# 232
  • Paris, France
Здравейте, моля ви за помощ!😥😥😥Родих преди 10 дена. Живеем в едностаен апартамент. С мъжа ми имаме много добри взаимоотношения. Но откакакто родих. Свекърва ми от село дойде при нас, уж да ми помага за бебето. Но днес я чух като каза на свекъра, да дойдат да живеят с нас. Като знае, че трябва да спим всички в една стая и ми гледа дедето по бабешки. Не допуска да си я гледам както аз искам. Като кажа нещо  се сърди и мъжа ми си съпди на мен. Аз не искам да имам проблеми с мъжаа ми. Какво да направя? Моля ни да помощ

Затова кой, докога, как и къде ще гледа детето се решава преди то да се роди. Докато бебето е малко и не прохожда нужда от помощ няма никаква.

Ние живеехме в едностаен, собственост на свекърите, с първото дете като се роди второто. Майка ми дойде веднага след раждането и седя 3 месеца, после свекърва ми седя 10 дена, но се премести в апартамента на мъжа ми и остана там 6 месеца. Спяхме в хола с бебето, а майка спеше в спалнята със сина ни. После всичките дружно в спалнята, а свеки в хола. И за майка ми, и за свекърва ми това беше възможност на научат новости за гледане на бебета, да практикуват езици и да ни се радват. Не ми е пречело и даже ме устройваше, защото малкият боледуваше и поне имаше друг човек с мене през деня, когато мъжа ми го нямаше. Радвам се, че дойдоха. Преместихме се в жилище с три спални, ама нито свекърите, нито майка идват често.

Може би се радват на бебето и искат да са наблизо. Бабите доста глезят внуците.

Забелязах, че в живота все ни се пада това, дето не го искаме. Ние с часове уговаряме нашите да дойдат, а те не щат. И двамата с кеф бихме живяли с родители, но и в двете семейства не е прието и старите не искат. Доста познати се оплакват от обратното.

# 233
След второто оплакване, как нещо не му харесва, трето няма да има, защото ще е с челюстна фрактура и тогава и да иска, няма как да яде.
Върна ме четвърт век назад. Не е нещо, с което се гордея и бих давала за светъл пример, но...Уишмастърова, 20-годишна прясна булка, направила омлети за вечеря. Уишмастъров Първи поглежда омлета и неблагоразумно казва "Уф! Омлет. Не искам." "ОК"- отговаря Уишмастърова, отваря прозореца и мята омлета навън. Забележете, дори в тези луди години не съм треснала съпружието с тигана по главата.

# 234
Върна ме четвърт век назад. Не е нещо, с което се гордея и бих давала за светъл пример, но...Уишмастърова, 20-годишна прясна булка, направила омлети за вечеря. Уишмастъров Първи поглежда омлета и неблагоразумно казва "Уф! Омлет. Не искам." "ОК"- отговаря Уишмастърова, отваря прозореца и мята омлета навън. Забележете, дори в тези луди години не съм треснала съпружието с тигана по главата.

Това върши идеална работа! Аз хвърлих едно зеле, защото еди как си го бил обичал...Вече си дъвче без да мрънка Satisfied !

# 235
В тая връзка с яденето и тиганите Grinning да споделя и аз една история от последните дни.
Нали живеем със свекър и свекърва ....та,въпросните бяха на почивка за 2 дена.
Аз оставам вкъщи с девера и мъжа и аз съм Домакинята.
Поглеждам хладилника,пълно с ядене и манджи и реших да не готвя.
Мрънкаха малко,че ново ядене няма ,но им заявих,че ще направя такова веднага,щом изядат старото и млъкнаха.
В деня,когато се прибираха свекърите имахме работа с тях извън града и заедно си дойдохме с колата.При което се провежда следния разговор:
-Хайде да вземете пица за ядене довечера(мъжът ми)
-Защо,няма ли вкъщи нищо?Няма пари сега за пици(свекървата)
-Не,еми,добре,тогава ще ядем хляб и сол!(мъжът)
При което лоши погледи към мен,че едва ли не съм ги оставила гладни.

А в хладилника има-цяла тенджера спагети със заквасена сметана и пушено филе,тенджера с кюфтета с доматен сос(манджа),5 пилешки бутчета печени на фурна,малко супа със свинско,отделно си има кашкавал,салам,яйца,маргарин....
И всичките тези манджи са на по 2-3-4-5 дена,не са от преди 2 седмици...
Колко ги е разглезила тази жена просто не е истина!
Изключително много се радвам,че на мен мъжът не се налага така,но това е точно заради отговорите в духа:"ако няма да ядеш,изхвърча през прозореца и си търси сам ядене" Stuck Out Tongue

# 236
Аз ще съм ужасна свекърва, за мен това не е "има за ядене", а "има гнусен хладилник за разчистване от залежали манджи". Особено претоплени спагети, стояли с дни...манджа на пет дни няма как да е годна.

# 237
Аз ще съм ужасна свекърва, за мен това не е "има за ядене", а "има гнусен хладилник за разчистване от залежали манджи". Особено претоплени спагети, стояли с дни...манджа на пет дни няма как да е годна.

О,да,така е.Ама тая гняс я прави пак тя.
Готви като за цяла рота и после се изхвърля безобразно количество храна.
Това,което изброих е СЛЕД почистването на хладилника Simple Smile
Имаше и някакви манджи от преди седмица,които жената си дояждаше , но аз изхвърлих поради посочените от теб причини.
Всъщност,спагетите бяха от преди 1 ден и бяха ок.Супата също се претопля ,манджите и те.
Ама при това положение да кажеш,че ще ядеш хляб и сол...извинявай.

# 238
Ми разглезени са наистина. Само едни по-легендарно разглезени съм чувала, при които жената наготвя прясна манджа и я оставя във фурната. Мъжете се прибират, не поглеждат какво има, решават, че няма нищо за ядене и отиват на ресторант.

# 239
Ами и у нас никой не ще да яде манджите от вчера. Гледам да готвим колкото за вечерта, а останалото отива за кучетата навън. Те са много доволни.

Единствено ако сме правили повечко скара, може на другия ден кюфтетата да се направят с доматен сос. Но само това върви, защото е "маскирано". Никога не готвя "за утре и вдругиден", никога.

Общи условия

Активация на акаунт