Свекървата иска да живее с нас.

• 28 293
  • 346
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Нормално една сготвена от мен манджа се изяжда за два дни, т.е. две хранения, понеже сме си вкъщи само вечер. Ама да ми се тръшне някой, че няма да яде манджата щото била от вчера, ела и виж как ще си легне гладен или ще върви навън да си купува и яде сам.

# 241
_Bianka__
явно имаш тази възможност.
Ако излизаш в 7 за работа ,обаче вкъщи има хора,които трябва да обядват,какво ще ядат те?Или ще станеш в 4 да сготвиш и след това да се оправиш за работа?
Аз по начало не обичам да готвя,но за мое нещастие когато го правя е перфектно и много вкусно(явно,по думите на мрънкачите)
и го правя.
Със сигурност не бих готвила всеки ден,няма как да си го причиня това.
За момента именно свекървата се оправя с манджите,защото ,ако трябва аз да готвя,всички ще ядат в 9 вечерта.А мъжете искат да хапнат,когато се приберат от работа(което е преди мен).
Но и да имах време,пак не бих готвила всеки ден Simple Smile

The Siren of Titan  това по-скоро е недоглеждане.

# 242
Еее, така е, аз нямам голямо домакинство за деня. Само малко дете, то си яде каквото има из къщи или гледачката й приготвя нещо. Ние само вечеряме у дома през седмицата.

Уикенда е друго - там се готви и яде нон стоп едва ли не.

Ако живея с големи хора, изобщо няма да готвя аз. Готвя всеки ден, понеже си имам малки деца Simple Smile  Готвенето го свързвам и съобразявам най-много с децата. Ако сме сами с мъжа ми, никога не готвим, само салата и мезета и това е.

# 243
  • France
Вервам, стана ми зле от написаното. Не мога да понасям да се хвърля храна. Болна съм на тема разхищение. Вие фризер нямате ли?

# 244

Ако живея с големи хора, изобщо няма да готвя аз. Готвя всеки ден, понеже си имам малки деца Simple Smile  Готвенето го свързвам и съобразявам най-много с децата.

Така, а сега си представи, че имаш 11 год. дъщеря, която cе прибира нa обяд вкъщи и трябва да яде. А ти  излизаш всеки ден в 6.45 сутринта и се прибираш 17.00 ч. Кога точно ще и сготвиш обяда? Детегледачка нямам.

# 245
Разбира се, че ако е така, ще я чака нещо сготвено от предния ден в хладилника. Ако не го иска - на 11 години може да си опържи яйца, да си направи сандвич или сама да си опече пресни кексчета. Поне моята от тази възраст го може. 11 години са си съвсем съзнателна възраст и детето ако не ще яденето, което има, ще си направи само.

# 246
Вервам, стана ми зле от написаното. Не мога да понасям да се хвърля храна. Болна съм на тема разхищение. Вие фризер нямате ли?

Няма смисъл да се слага във фризер,там ще си остане.
Последно изхвърлих от него някаква замразена салата от варен фасул и праз лук от миналата Коледа.Колкото и да го пазим,няма да се изяде.
Всяка седмица се хвърля по една голяма торба с храна и още толкова с хляб.И аз се ядосвам,но това не е моето домакинство все пак.Като се преместим с мъжа,тогава ще си правя сметка и ще мога да контролирам всичко.
Преди 2 седмици проведохме уж разговор защо така се получава(поредния) и се стигна до извода,че няма как иначе,жената обича да готви по много.Е....какво да направя,неин дом-нейна воля.
Поне решихме храната да я дава на един познат,гей,дето семейството му го е отритнало,нещастен е в любовта и живее сам в мизерия(пропи се покрай всичко това).
Човека се радва на манджи от преди 4 дена,хич и не мисли ,че са Ужасни Stuck Out Tongue
За това казвам ,че това е глезотия.

# 247
А защо я хвърляте,  няма ли улични животни покрай вас?

# 248
  • Варна
Точно това щях да кажа, намерете някой бездомник, на когото да я давате. Но вие сте намерили начин.

# 249
А защо я хвърляте,  няма ли улични животни покрай вас?

Само котки,които вече приличат на прасета,целия блок ги храни.
Гълъбите имат толкова хляб за ядене,че хвърлям филии и така си остават ,докато дъжда не ги разкисне и не попият в земята...
Аз говоря за наистина големи количества храна-цял плик на Фантастико да речем с манджи и още толкова с хляб.Това си е ядене за още едно домакинство.
Хвърляме вече само най-старото от което е застояло по чиния примерно ,а другото даваме на човека .
Болна тема ми е това с яденето ,за това се ядосвам като не желаят да хапнат нещо приготвено предния ден.

# 250
  • Варна
Те големи гевезета бе, я изкарай една гьостерица.

# 251
Такова нещо не знам как го събирате Simple Smile У нас остава по 1 малка пластмасова кутия на ден примерно и си имам 2 кучета, които я чакат навън и това е. Всичко се оползотворява Simple Smile

# 252
Така и трябва.
То и ние имаме голямо куче вкъщи,хъската от снимката ми...Тя също не си яде храната.И от нея хвърляме още Grinning
Абе,в тая къща са много злояди като цяло.Не са ми били в ръцете Grinning
Единственото живо същество,което зависи от мен е заека и той яде всичко на поразия,там няма празно Stuck Out Tongue

# 253
Аз гледам и две котки в затворено помещение, но не са у нас. Те са големи претенции и само паучове искат. Сега съм ги оставила няколко дена на суха храна да се сетят какво беше това Simple Smile На тях също им давам чисто месце ако остане.

# 254
Да се яде храна на повече от един ден не е препоръчително.Досадно е да се готви,но няма как.Може да се редува със скара,аламинути,риба,според вкусовете.

Общи условия

Активация на акаунт