На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 118 079
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
За намирането на улица Османие има пояснения на предната страница... за пореден път. Постове 152 и 153.

Камея, пудингът от снимката скоро ли е купуван?
Преди време взимах техен с шамфъстък, макар и не шоколадов, но сега за пореден път в Мигрос нямаше. Дори и на Carte D'Or нямаше, та взехме на Pakmaya. (Не сме го пробвали още и не мога да споделя дали е (по-)добър.
Та, ако е купуван скоро, може да се наложи да включим и Карфур в маршрута (ако правилно разбирам, че е взет от там).

И да кажа нещо, което пропуснах... Те бяха две, ама...
Скрит текст:
Нали знаете за втория охлюв?... ШмугнА се в храстите...

На тръгване, след доволно хапване на дюнерите, които похвалих и след като се въздържах от покупка на спален комплект от Инглиш хоум, имАхме неблагоразумието да минем покрай единия от магазините на Kececizade на главната. Съвсем близо до него бе и вторият и аз бих подминала и двата, ако пред първия нямаше дегустация... Та, забърсахме и от там две големи кутии бадемови курабии... Няма да обяснявам, само ще кажа, че аз, по принцип, не съм по сладкото... Та, щом съм взела толкУ, представете си. Разбира се, всичко е въпрос на вкус.

Май намерих втория охлюв... Ама може и тоя е да е съвсем друг...
Скрит текст:
Както ще да е, ставаше дума за паркирането. Както и преди съм казвала, ние обикновено паркираме безплатно на тоя сокак или перпендикулярните му пресечки. (Казвала съм също, че сградата отляво вече изглежда коренно различно, да не се чудите.) Но в неделята, понеже бързахме, идвайки от Кипа, свихме наляво на светофара при лалетата по Maarif Cd. (като сребристата кола). И тази улица, като Сарачлар, е успоредна на Османие, но от другата страна. Там е зона за платено паркиране (плаща се на служители със сигнални жилетки и мобилни касови апарати) и цената е лира на час, упоменато с табели. В самото й начало, отдясно, се намира хотел Antik. Та, в участъка пред хотела, от началото на улицата до първата пресечка се разпореждаше един "симпатяга", който директно насочваше българските коли към свободни места там, "запазени" с конуси. Цената... 10 лири за три часа (според табелите 3 часа са 3 лири). Ние не можехме да останем повече от час - час и нещо и ММ се спазари за 5 лири за два часа. Касов бон - йок, въпреки касовия апарат под мишницата на въпросния. Та, ако ви се наложи да спирате там, спрете по-надолу. На ъглите има табели с цената на паркирането - първите три часа са по лира, следващите - по 1.5 лири.
Скрит текст:
Надявам се да бъда разбрана правилно... Не е въпросът в цената. Достатъчно подпомагаме икономиката им, за да ни "цакат" и по този начин. А в тази отсечка бяха само български колите и бе пределно ясно тенденциозното им подреждане там, преди табелите.
Споменатите по-горе безплатни сокаци са само пресечка по-вдясно, та...

Ванческа, да, ще ползваш намаленията. Просто картата е с тримесечна валидност. Но пак си струва при стабилно пазаруване и нашата честота на пътуване.
За Ивчето подкрепям и казаното от теб. Пак да се засрами! :*

# 181
Здравейте,

някой може ли да ми каже къде в Одрин мога да си закупя Epimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun 240 gr. паста.
https://goo.gl/images/zySzX3
Не  зная къде има,но това  е жизнено важно за форума и трябва да бъде на първа страица.

# 182
Здравейте,

някой може ли да ми каже къде в Одрин мога да си закупя Epimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun 240 gr. паста.
https://goo.gl/images/zySzX3

В аптеките едвали..
ако има в актар има..

Прили4а ми на Онлине Пазаруващ се продукт..

а и се води като хранителна добавка
http://www.themrabitkisel.com.tr/

# 183
и в Чорлу и в Текирда и в Лозенглад и в Одрин --работят магазините, моловете и заведенията в Неделя. Турците работят --всеки ден с изключение на Рамазана и нова година.

# 184
  • на морето
Някой да е купувал филтри за кани за вода? Дали са по-евтини там? Толкова пъти съм ходила и не съм се сетила да проверя.
И да похваля тези шоколади от Безим с шам фъстък. Вътре са 6 броя, но цена не помня, но със сигурност не беше скъп.

# 185
Здравейте момичета и ето аз пак съм тук с поредния въпрос.Може ли да споделите има ли магазини фабрики за кожени изделия по пътя Лозенград-Чорлу.Интересувам се от дамско яке естествена кожа:kissing_face:FlushedBlushBlushBlushBlush

# 186
  • Варна
dodi ме подсети...
Не е бил за паркирането вторият "охлюв"...
Исках да похваля тези шоколади с лешник. Показаният вариант (защото има поне в два други, като опаковки, от същия... те всичките шоколади на Ülker са в по няколко различни разфасовки) е 40 грама, в него има 5 цели лешника и е много хубав като вкус на шоколада. Млечен шоколад е, обаче. В Бизим струваше 1.40 лири, като тази цена бе при минимум 6 закупени.

И понеже показаният от dodi е черен шоколад, да кажа, че и този е много хубав, без ядки и също го има в няколко грамажа.

Скрит текст:
Аз предпочитам по-малките опаковки, защото са удобни за определени случаи, а и няма опасност да излапаш 100 грама наведнъж.
Като казах, че не обичам сладко... това не включва шоколада... на месеца 1-2 пъти ми се прияжда.
Не помня...
Скрит текст:
В списъка имаме ли шоколади? Да добавям?

# 187
Здравейте, да се включа и аз с питане - някой да е купувал стягащи чорапи за разширени вени - тук се продават в санитарните аптеки? Ако да - какви впечатления имате - заслужават ли си като качество и цена? Благодаря предварително.
аз... купиха ми от Мескон много съм доволна, питах в дежурна аптека в неделя - от 50 - 70 лири за чифт, не се иска рецепта
та...нищо че съм слаба, но в момента рева от разширени вени и чорапогащите с компресия ми идват много добре
http://www.meskon.com.tr/katalog_7.htm

# 188
Да добавя и аз, че спирахме на същите тези сокаци миналия месец с колата като beljata ( чета редовно и помня, беше го споменала още лятото).
Относно тези бадемови сладки - дай малко повече инфо къде е магазинчето. С такива ни почерпиха в църквата "Св. Георги" в Одрин. Наистина са много хубави.

Купих разтворим крем без варене на Др. Йоткер, който не съм срещала до сега. Гугъл ми го превежда като "дъвка". 
Скрит текст:

# 189
  • Стара Загора
Цитат
Относно тези бадемови сладки - дай малко повече инфо къде е магазинчето. С такива ни почерпиха в църквата "Св. Георги" в Одрин. Наистина са много хубави.

На доста места съм виждала магазини на Kececizade.
Много ги уважавам аз техните бАМбони и курабии.
Един със сигурност има срещу пазарчето, където са бабите с плетките.

# 190
  • Varna
Има и по централната улица с фонтаните. И от там съм купувала и от други места.
Вкусно от където и да съм взимала.

# 191
Айде пак да покажем къде е тоя прословут TAЧ: Simple Smile
https://www.google.bg/maps/@41.6742682,26.5525209,3a,15y,280.56h … 3312!8i6656?hl=bg
Скрит текст:
Между другото на вюто видях още един магазин близо до първия, но когато бях там преди две седмици не го видях.
https://www.google.bg/maps/@41.6747643,26.5525866,3a,90y,78.38h, … 3312!8i6656?hl=bg
Отдавна си е там, обаче според мен табелата Тач идва една идея по-високо и не се забелязва на фона на другата. Аз лично я видях след като бях влязла в уличката отсреща на приспивам детето и блеех нагоре Simple Smile.

# 192
  • Варна
Да добавя и аз, че спирахме на същите тези сокаци миналия месец с колата като beljata ( чета редовно и помня, беше го споменала още лятото).

Тук се виждат и двата, покрай които минахме - вляво и вдясно. Даже и да има лека промяна (да са преместени в близки помещения... чак толкова не съм обърнала внимание), това е без значение. Със сигурност и двата са между McDonalds и средния вход на покрития пазар, които са на разстояние 100-тина метра помежду си. Това бе отсечката от Сарачлар, през която минахме, затова съм убедена, че са там.

Както са казали Делта и Лалка (пиша на пресекулки), имат и на други места. И мапс-а го потвърждава (макар че в последно време забелязвам някои неактуални адреси там). Според сайта на Ераста, има ги и там, на ниво -1 (нивото на Мигрос).

Доколкото разбирам, това си е местна марка. Явно успешна. Аз опитах само курабиите (и добре направих), но навън предлагаха и това. Който го е опитвал, може да сподели мнение.

Радвам се, че сте открили "нашите" места за паркиране. Много е удобно там.

# 193
  • Стара Загора
Беличке, аз похвалвам този шоколад на Нестле и вафлата, която снощи показах.

Нито нагарча, нито е сладък и е 65 грама, което количество спокойно на 2 пъти може да се хапне.

Ти си за бой с тези курабии! Трябва да ги търся и аз. От мен глас за едни, които купувам от магазина със сиренето и бях качила снимка преди месец. Бяха 5 лири, но в събота вече казаха 6. Дали наистина са увеличени или заради многото българи вдигнаха с лира, не знам. Но въпреки това си заслужават. Тук подобни се продават на кг и са около 12 лв. И колежките ги харесаха много.

А по повод фигурата ми и изкушенията...
Скрит текст:
хич не е за завиждане. Цял живот се боря с килограмите, а миналата зима покрай хапчета качих доста и бях спряла с упражненията, станах прасчо. Но последните месеци съм се взела в ръце и тренирам упорито. Сутрин ставам в 6,00 и няма извинения! От месец съм и на индивидуален режим - всичко се тегли с изключение на някои зеленчуци. Мазнината е ограничена, нямюм право на брашно, захар и пържено, но по поводи или така като пътувам, си позволявам. 2-3 пъти в месеца не е болка за умиране. Но си иска воля и редовни тренировки. Имам да дръпна още 4-5 кг, но искам да го направя плавно и да не се лишавам строго. В крайна сметка един живот живеем. Simple Smile
Като ми се обадиха за сладкарница след работа, как да откажа.... Но знаете покрай МЦ какъв е глада. Grinning

# 194
  • Пловдив
Освен Kececizade, ако още не сте може да опитате и от тези
https://www.arslanzade.com.tr/eticaret/

интересното е че фабриката е в Одрин
http://www.arslanzade.com.tr/
а тук е дюкяна
https://www.google.com/maps/place/Arslanzade/@41.6770373,26.5530 … 4d26.556138?hl=bg

и...............съжалявам, но ................. курабиите им са по-хубави!!!

Бадемовото езме е мекичко и сладичко със силен бадемов вкус - горе долу млени бадеми със захар, наподобява леко на един бадемов марципан от Лидл/в червени опаковки/, но значително по-чисто на вкус

iv4enceto_91, моля разкажи ми къде е това нещо наричащо се
...........................От мен глас за едни, които купувам от магазина със сиренето

Последна редакция: ср, 14 ное 2018, 21:47 от makak

Общи условия

Активация на акаунт