На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 118 043
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Е, ако не се влезе в супермаркетите от познатите ни вериги и ако не се влезе в МОЛ, какви генерални изводи правиш?!  Или нямаше МОЛ и супермаркети?
То и аз ако тръгна по алеите на Зл.пясъци, Албена и т.н.,  нищо няма да купя.
Ти явно не си ходила в Текирдаг и правиш някакви предположения.Ще го кажа така-ако пътуването до там е свързано с покупки от МОЛ-а и аптеки примерно да добре.Ако е свързано с покупки на спално бельо,текстил ,баклави,кори ,плодове и всичко останало нито предлагането ,нито  цените могат да се сравнят с Одрин и Лозенград.
Аз съм тази,която в предишните теми е писала и за Текирда,и за Силиври.Да,ако е само за пазар,не си заслужав140км от Одрин до Текирда.В Текирда пазарния ден е през седмицата и е по-малък в сравнение с петъчния пазар в Одрин,мол Текира не е нищо особено,супермаркетите са същите и цените в тях,няма борси както в Одрин.Същото се отнася и за Силиври.

# 271
didabs, във всички хранителни, навсякъде ги има.

# 272
didabs, във всички хранителни, навсякъде ги има.
И на каква цена са ?

# 273
  • have faith and be patient ..
Я да ги видим теа кори? Аз купувах едни триъгълни, много ми харесаха, другите ми се видяха дебели, така наречената им юфка

# 274
Здравейте. Благодаря на всички за информация, многое полезна! )))) Сега и аз мога да споделя нещо. Много ми допадна магазин за ядки: Aşina (Abdurrahman Mah. Eski İstanbul Cad. No:166 (Ayşe Kadın Mevkii Karakol Durağı Karşısı) EDİRNE – MERKEZ). Имат и масло от черен кимион, купих 250мл за 40лв, ама не приемат бг карти за плащане, само турски лири. Наблизо има магазин за сирена: Kaya Çiftliğı, мога да разглеждам асортимента с часове, кашкавалена душа съм)))), имат кашкавал от град Карс, вкусен е, от том имат и Грюер, ама скъпичек, 89ТЛ някъде. Освен сирена/кашкавали/пекмези/доматена паста/маслини/кори имат и кадаиф. 
От Мигрос купили сме вино от нар, 44ТЛ
Харесвам и това джезерие
to be continued

# 275
Ама то от борсите в Одрин голяма файда няма, не е загуба и проблем липсата им в други градове.
Не се основавам на предположения, чета какво споделят хората в групите. Вече го казах това.
То си зависи и кой какво търси и пазарува. За едни скромен МОЛ с няколко марки е достатъчен, за други - не, нали!

А, да... да не забравя отново да напомня - аз не успях да си напазарувам според очакванията ми от Тач до Чорлу, ама това мое разочарование не спира ТА да водят хората там, а ред други да се качват на колите си и да отиват специално до там. Ей това вече е проверено, не се основава на прочетено или предположено.

ПП Пантерка, какви са тези НЕвкусни работи, дето си ги показала? Как може такова нещо! Дай описание на вкуса, не са ми познати. Като локум ли е?

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 12:44 от *Камея

# 276
За Ивчето малко вкусотии, че обърнахте темата на сладкарска кулинария.

И още

Това и още неща след вчерашното посещение на Одрин.

# 277
  • Varna
Аз, за това по-рано бях писала за ТАЧ до Чорлу.
Ако има човек голям мерак, нека иде и провери какво е положението.

Иначе и аз бях разочарована още преди няколко години, още преди
да има такъв голям наплив от българи. Та и за това не повторих.

А, днеска мой познат който се занимава с такива екскурзии ме кани на
такава до Одрин, Лозенград и Чорлу....и разбира се до тоя прословут
ТАЧ деТ не ми хареса и само си загубих времето там.

# 278
ох...олекна ми, тамън сега намерих време да си разопаковам багажа от воаяжа преди седмици до Кападокия, та открих пакетче салеп, е... не съм пропуснала да си купя
Успокоих се
Е, да , олекна ти,  ама не задълго. Ако вземе ти хареса в тази студена вечер и ти се прииска още ? ? Wink
споко...планирам да отскоча пак до Одрин на шопинг че се сетих че съм забравила нещо да си напазарувам
ама пък не успях да отскоча да си взема зимните гуми, иначе досега да съм отишла
ако не успея отсреща в турския магазин го продават на символичната цена от 1,50 лева
а от Чанаккале го взех за 15 куруша, там определено е доста по-евтино от Одрин
влязох в БИМ да си купя кори за баница, но...явно се отплеснах за какво съм влязла, взех си различни видове кафе и много се чудих това салеп що е, та вчера като разопаковах забелязах че без да искам съм си взела и от него

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 14:23 от Ridlle*

# 279
Тази нощ се върнахме ние, повисяхме си на границата - близо 4 часа.
За мен беше първо ходене в Турция. Напазарувах много добре - основно дрехи и обувки. В петък пристигнахме в Одрин, ужасих се на бързо и тръгнахме след кратка обиколка на центъра. Не споделям всеобщото прехласване по този град. Пазаруване основно в Чорлу, посетихме Тач-а и аутлетите Авантаж.
Ако някой проявява интерес, мога да напиша подробно за покупки и цени.
Хуабв ден!

# 280
  • София
Ама то от борсите в Одрин голяма файда няма, не е загуба и проблем липсата им в други градове.
Не се основавам на предположения, чета какво споделят хората в групите. Вече го казах това.
То си зависи и кой какво търси и пазарува. За едни скромен МОЛ с няколко марки е достатъчен, за други - не, нали!

А, да... да не забравя отново да напомня - аз не успях да си напазарувам според очакванията ми от Тач до Чорлу, ама това мое разочарование не спира ТА да водят хората там, а ред други да се качват на колите си и да отиват специално до там. Ей това вече е проверено, не се основава на прочетено или предположено.

newsm10
Преди месец се завърнах от пътешествие по Егейска Турция и все из курортните им градчета пазарувах на цени по-ниски от одринските. Липсваше лудницата, а и магазинете им ( Мигрос, Карфур и подобни) бяха и с по-голям асортимент. Затова се и учудих на констатацията за Текирда - курортен, курортен, ама колко да е курортен извън сезона .... newsm78
В големия им Мол има всички марки, от които повечето тук присъстващи пазаруват - да ги изброявам ли?
А и Мола изглежда по-голям от Ерастата, та не знам колко му е скромен и на него асортимента.
И се присъединявам към тези, които не си падат никак по пазаруване из борсите и пазарите, затова те хич няма да ми липсват, като се разходя след 2 седмици до Текирда  Wink
Обещавам да докладвам  newsm47

Пантерка, сподели за виното от нар, като го опитате  Praynig
Ники, от къде го купи този шампоан, много искам да си купя някакъв с чесън да пробвам  Simple Smile

# 281
Цитат
Ники, от къде го купи този шампоан, много искам да си купя някакъв с чесън да пробвам  Simple Smile

За 10 лири от борсите. Варираше от 10 до 12 лири в различните магазинчета.
А този

пак от борсата за 15 лири.

# 282
Първият шампоан го има и в Одрин  в хипермаркета до Селимие; 9,90 лири е и балсама е хубав
някакси съм разочарована да пазарувам шампоани от борсите, да е прах да си съсипя дрехите, но ако са решили да продават менте шампоан риска да си съсипя косата ми е 100% сигурен
та първия шампоан в момента го ползвам, от втория не съм особено впечатлена

# 283

ПП Пантерка, какви са тези НЕвкусни работи, дето си ги показала? Как може такова нещо! Дай описание на вкуса, не са ми познати. Като локум ли е?
Така...вино от нар е сладко, ама много приятно, няма усещане за някаква химия. ММ не хареса, на мен пък ми допадна. Джезерие прилича на пестил, се прави от настъргани моркови, захар, нишесте (това го има навсякъде май в тр десерти))))), и доста голямо количество лешник сложили 18%, кеффф - 10,45ТЛ в BİM

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 15:56 от Panterka

# 284
  • Бургас
Привет на всички пазаруващи Simple Smile

Вчера ходихме на организирана екскурзия до Одрин от Бургас. Не бях ходила в Одрин може би повече от 6-7 години.Като цяло организацията ми хареса. На границата на Лесово средно по 2-2.5 часа се чакаше, което си е нормално за събота предполагам.
Първо складовете, не бих ги посетила втори път, от там единствено стека с лимонада си заслужаваше. Лимонадата е поскъпнала доста, миналия месец от Лозенград си я взимахме на 3.15 ТЛ, сега е почти 4 лири, от склад на стек излезе 3.5 ТЛ. На центъра естествено моята любима халва исках да взема,и ме заведоха на хубав магазин близо до рибния пазар , почти до Байрамоглу ( баклаваджийницата която препоръчвате тук във форума) ., от там страхотна прясна и вкусна халва. После баклава понечих да взема от Байрамоглу , оказа се че с шамфъстък имат само сърма(изглежда малко като лозова сърма Simple Smile ) , и се отказах. Та хубава балкава си купих от другата форумска баклаваджийница :Гюрюоглу, разкошна е, скъпа ,но много вкусна. От Мигрос препоръчвам кисело мляко в гювече, приятелка ме светна за това мляко, 1кг. е цена 11,15 ТЛ , след изяждането му  гювеча може да си го ползваш. Обаче за съжаление доста марки в Мигрос ми липсват, или не можах да открия. Няма олио Олин или Йонка, няма лимонада Улудач, няма един кашкавал на конци ,който харесвах. Накупих си кексчета разни и бисквитки порядъчно все пак.
И да кажа на пътуващите през Лесово, може да е коментирано но да споделя, на границата до Лукойл има един Супермаркет, имат хубав зехтин (Гръцки) и страхотни бонбони, пакети по килограм на Рошен ,   и шоколадови     най-различни видове.

Общи условия

Активация на акаунт