Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 28

• 60 279
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Биберони имат там.

# 646
Залъгалки ли? Не знаех.

# 647
На мен ми взеха 75 лв с ехограф този месец и се чудех дали пак ще е толкова за вторичен преглед. Става въпрос за проследяване на бременност, може би има значение

# 648
Аз за следене на бременност плащах по 50 декември, но Февруари трябваше да ида ба платен контролен, че ми бяха свършили полагащите се и платих 75 за УЗ. И реших, че ще си ходя при репродуктивния да следим усложненията. Хем имам повече доверие, хем плащам по-малко.

Потвърждавам за родилното помпа, залъгалка и ръкавички при нужда. Всичко останало го дават. А и превръзки за родилки като се качите на 5тия етаж трябват.

# 649
Здравей, предстои ми раждане и АГ ми даде списък преди седмица.
Първа чанта:
Направление 7, васерман, кръвна гр с подпис и печат, ЛК
Чехли
Нощница
Арника 30ch;+/-
Вода 2 по 500 мл
Шоколад

Втора чанта:
Тоалетни принадлежности
Помпа за кърма(по желание)
Мехлем за зърна Грамастан; Лоналин
Превръзки за след раждане(по желание)
Нощница (по желание)
Ръкавици за бебе

Трета чанта:
Дрехи за изписването на майката и бебето

Аз събрах всичко в една чанта, освен дрехите за изписване, ще ми ги донесат след това. Нощници дават, но са ги включили, ако предпочиташ твои си, аз съм си взела мои, но ще преценя на място с кои ше ми е по-удобно.

# 650
Арника не ми е трябвала. Седи си в шкафа. Шоколад не ми дадоха да ям, ама първия ден след секциото вечерта го опуках да не припадна, защото от течно кашевата ми стана много зле на стомаха. Вода ми трябваше много повече. Ако те приемат за наблюдение не ти дават. А като ме качиха горе чак във вторник ми донесоха 1л вода, който е крайно недостатъчен. За справка родих в събота.

# 651
  • София
На мен ми взеха 75 лв с ехограф този месец и се чудех дали пак ще е толкова за вторичен преглед. Става въпрос за проследяване на бременност, може би има значение
Аз бях в понеделник, за втори път (проследяване на бременност на платено без пакет) - първия път ми взеха 75 лв. с ехографа, а в понеделник ми взеха 50 лв. отново с ехограф. Но май зависи от лекаря и какво точно ти маркира, че ти е правено. Аз се следя по ЗК на друго място и в Токуда не си пускам изследвания, микробиологии и цитонамазки  (те също се заплащат допълнително).

# 652
По-добре да си имаме всичко по списък, не се знае коя от какво ще има нужда. Аз също пия много вода по принцип, не знам дали ще ми стигне, може би от водата и шоколада ще си имам 2на порция 😃
Честита рожба на теб! Да сте много здрави и щастливи!

# 653
Кашавата храна след секциото е отвратителна! Не съм много за пример, но си ядях тайно истинска храна, бях умряла от глад и само с тези гадости в малки купички нямаше да имам сила да стана от леглото. Водата наистина не стига, особено когато слиза кърмата умирах от жажда, но една вечер ми свърши и моята и си поисках допълнително. Шоколад също си хапвах по 3 на ден.

# 654
ако ядете домашна храна, то е добре и тя да е кашава и лека - това е препоръката за след коремни операции вкл. и секцио
и не е само в токуда

# 655
Bubanka е права. Аз си опуках кашевата, колкото и да ми беше зле, защото нямаше кой и как да ми донесе друга. На следващия ден ме подсигуриха с бисквити, бутерки дома;ни и ябълков сладкиш, а да и много орехи Grinning И най-вече много вода, както каза Лимончето.

# 656
При мен и двата пъти, деня след секцио лекарят настоя да ям малко шоколад, та добре е да има. Както и пакет солети за след това. Принципно по всяко време, щом почнете да ставате, могат да ви носят неща при необходимост, та не е нужно човек да се зарива. Помпата за мен е излишна още в родилното, но всеки си преценя.

# 657
LadyStardust, принципно съм съгласна, че помпата е излишна, ако бебето суче. Моето засукваше едвам едвам и супер плитко. С консултант едвам го сборихме за малко. Та помпата ми беше крайно нужна, защото се запуших. И предпочетох да й давам да пие изцедена кърма от това да пие АМ там.

# 658
Аз имах предвид, че помпа трябва при проблем, а не е ясно ще има ли такъв. Много жени се вкарват в излишни филми с нея, защото напоследък се пише, че тя е едва ли не задължителна. Не е задължителна изобщо, ползва се при нужда. Дай Боже, да не ти потрябва, пък ако се наложи - продава се навсякъде и може да се донесе за ден.

# 659
Аз не съм си взела помпа. На място ще видя дали ми трябва, има дори долу в аптеката

Общи условия

Активация на акаунт