Коледа 2018

• 103 758
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 150
Natalyna,от много години се възхищавам на изящните творби,които споделяш!Имам въпрос-по коя рецепта ги правиш така съвършени?"меденките на Джули"?Благодаря!

# 151
  • Czech Republic
Да и нямам намерение да сменям рецептата, защото тези меденки харесват на всеки, който ги е опитал, държат перфектно форма и издържат много дълго. Понякога обаче прибавям какао в тестото (както тук) и слагам ванилия вместо коледни подправки. Даже малкият ми син ги предпочита с ванилия.

# 152
Много благодаря за бързия отговор!Така и предполагах,но да попитам все пак...Wink. Уникална,традиционна и перфектна вълшебница!Поздравления!

# 153
  • София
Какво да кажа, natalyna, тези меденки, а и не само те, разбира се, са уникални по красота.  bouquet След теб никога не смея да пусна каквото и да е, направо ме хваща срам, затова изчаквам другите и чак тогава пускам каквото ще пускам. Не мога и да помисля да се пробвам, нито имам ръка, нито спокойствие, аз съм прибързана,  нито време.

# 154
  • Czech Republic
Благодаря ви момичета! Gift Heart

Марчева, стига де и ти си страхотна майсторка! Може да не е на меденки, но пък и не можем всички да умеем всичко, нали! Хич не се притеснявай и публикувай! Kissing Heart

# 155
  • В светлината на слънцето
И на мен това са ми любимите меденки. От същото тесто правя и къщички.

# 156
  • München, Deutschland
Нат, кажи ми, моля те, че никой не докосва, камо ли да си помисли да изяде тези красоти!

Аз съм от много години в ежегоден потрес от твоите меденки, опитвах на 2 пъти и с айсинга, но все режа много големи дупчици на пликчето, пък и имам колебания и дали консистенцията ми е правилна, та стават значително по-груби украсите. Не че дори си помислям или се надявам на твоето ниво, де... По-скоро залагам на разнообразие без украси. Нито ние, нито роднините харесваме айсинга или фондана, та затова не украсявам.

Но ти се възхищавам, наистина! И на търпението, и на умението!

# 157
  • Русе
Искам да направя кръгли шоколадови топки с пълнеж вътре, някой да има идея как се правят?
Ми.......... тези ??  Лично съм ги правила и са уникално вкусни, рецептата е испанска.
https://recepti.gotvach.bg/r-106844-Домашни_шоколадови_бонбони_с_бишкоти
Може ли рецептата, линка дава, че страницата не е налична?  Hug

# 158
Наталина,  прекрасни меденки! Уникални! Поздравления!  bouquet

Тиквени меденки правих по-миналата година по рецепта на DiSto, забравих как беше кулинарния ѝ блог.  newsm78 Добре се получиха, не се разтекоха, одобриха се вкъщи. Бързо се изядоха, та нямам опит колко дълго издържат. Peace
П.п. Рецептата я има на първа страница, втория пост в "Нови рецепти". Блогът е "И да похапнем". Peace

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 06:47 от Fortuna

# 159
Наталина, моля те, кажи с какво рисуваш сладките? Тези фини линии....как ги правиш без ръката ти да трепне? Специален шприц ли е или някаква писалка?

# 160
  • Czech Republic
Наталина, моля те, кажи с какво рисуваш сладките? Тези фини линии....как ги правиш без ръката ти да трепне? Специален шприц ли е или някаква писалка?
[/quote
Здравейте!
Аз използвам обикновено найлоново пликче, но добре става и с хартиена фунийка. Много е важна консистенцията на айсинга( глазура) и си трябват опити, докато се получи добре. За тънките линии използвам доста твърда глазура - като вдигнеш лъжичка с глазурата, тя застива във въздуха. За глазурата за запълване, прибавям по малко лимонов сок, така че да се стича от лъжичката като мед.

Благодаря ви, момичета! 😘😘😘

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 09:10 от natalyna

# 161
Наталина, украсените меденки са зашеметяващи просто.

На мен ми се случва айсингът да засъхне (кристализира), докато правя шарки с него и като се опитам да го пооправя с прибавяне на капки вода става голямо мазало. Хартиената фунийка (готова, купешка) се разваля, айсингът почва да излиза не от дупчицата, а отстрани. Отделно като стискам с ръка започва и едно обратно движение на айсинг над юмрука ми. Някакви съвети, за да не ми се случват такива неща.
Тази година съм решила да ползвам пош за еднократна употреба. Надявам се на по-добри резултати и по-малко нерви.

# 162
  • София
Искам да направя кръгли шоколадови топки с пълнеж вътре, някой да има идея как се правят?
Ми.......... тези ??  Лично съм ги правила и са уникално вкусни, рецептата е испанска.

Няма и да ги видиш, Готвач БГ след срив изгуби повечето ми рецепти не може да ги възстанови , няма ги , изчезнаха в пространството, просто съм побесняла.  Направо ме върнаха  в първи клас. От 5 октомври натам всичко е изгубено. Ще ги търся по тефтерите, ако съм ги записала някъде ще ги имам. Точно тази рецепта страшно ми трябваше за коледните празници, уникални бонбони бяха, не само на вкус , а и на визия и най-вече елементарни за направа.  Sick

# 163
  • Viena
Аз ги правих и имам рецептата!!

# 164
  • Бургас

Няма и да ги видиш, Готвач БГ след срив изгуби повечето ми рецепти не може да ги възстанови , няма ги , изчезнаха в пространството, просто съм побесняла.  Направо ме върнаха  в първи клас. От 5 октомври натам всичко е изгубено. Ще ги търся по тефтерите, ако съм ги записала някъде ще ги имам. Точно тази рецепта страшно ми трябваше за коледните празници, уникални бонбони бяха, не само на вкус , а и на визия и най-вече елементарни за направа.  Sick
Да не е тази рецепта?

Скрит текст:
Необходими Съставки

бишкоти - 15 бр. Савоярди
    маскарпоне - 125 г
    пудра захар - 2 с. л.
    еспресо - 40 мл (студено)
    есенция - няколко капки ромова есенция
    орехи - 2 с. л.
    черен шоколад - 150 - 200 г

* мерки и количества
Начин на приготвяне

В чопър смелете бишкотите и орехите на брашно. Прехвърлете ги в купа. В друга купичка сложете кафето, захарта, есенцията и маскарпонето.

Разбъркайте до еднородна смес и изсипете при бишкотите. Омесете всичко до получаване на топка тесто.

Оформете бонбони с големината на орех. Шоколада разтопете на водна баня и го прехвърлете в чаена чаша. Пригответе си поднос с хартия за готвене.

С помощта на вилица потопете един бонбон и го извадете. Задръжте над чашата за да падне излишния шоколад. Поставете бонбона в подноса. Така процедирайте и с останалите бонбони.

С помощта на вилица разнесете останалия шоколад върху готовите шоколадови бонбони. Приберете в хладилник за 3-4 часа

Общи условия

Активация на акаунт