Коледа 2018

• 103 742
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 165
  • Viena
Да, тя е! Но, аз не добавих захар, а няколко зелени смокини от сладко, станаха супер.

# 166
  • Czech Republic
Наталина, украсените меденки са зашеметяващи просто.

На мен ми се случва айсингът да засъхне (кристализира), докато правя шарки с него и като се опитам да го пооправя с прибавяне на капки вода става голямо мазало. Хартиената фунийка (готова, купешка) се разваля, айсингът почва да излиза не от дупчицата, а отстрани. Отделно като стискам с ръка започва и едно обратно движение на айсинг над юмрука ми. Някакви съвети, за да не ми се случват такива неща.
Тази година съм решила да ползвам пош за еднократна употреба. Надявам се на по-добри резултати и по-малко нерви.

Когато направя айсинга, го слагам хладилника, в пластмасова кутия с капак, но преди това покривам плътно с прозрачно фолио. Съхранявала съм и в обикновен найлонов плик - добре завързан. Когато ти трябва, рязваш ъгъла, изтискваш необходимото количество и другото връщаш в хладилника ( но е добре да го сложиш в чинийка или купичка, ако протече.
Иначе за самото украсяване използвам или найлоново пликче, или пош за еднократна употреба. Важното е да не сложиш повече от 1-2 супени лъжици айсинг, за да се държи удобно и завързваш на възел отгоре поша, почти до самия айсинг. Получава се малък и удобен за дъжане  в едната шепа пош. Нищо не излиза от никъде и е удобно за украса. По принцип с айсинга е добре да се работи в малки количества. Дано съм помогнала. Simple Smile

# 167
Точно тази е рецептата за бонбоните. И аз я имам запаметена Hands V.

Нат, с Нелка сте неземни майсторки просто. Практика, практика, ама и талант, и въображение си трябва. Да не споменавам търпението и сигурната ръка.

# 168
  • София
Благодаря, момичета вие сте ги записали, добре че ви има.  Simple Smile Между временно писах на авторката на рецептата да ми я прати, и тя е много мила дами и ми я прати веднага, това е което сте изписали, няма разлика, благодаря ви!!
Ето ги, само им имах снимката, а сега и рецептата, ще се правят,  а и вкъщи изчезнаха за нула време, но най-важното е, че са изключително елементарни , а много вкусни , също така и ефектни.

Скрит текст:

# 169
  • Euskal Herria
Марчева, нямаш ли си твой архив?
Ще ме е яд, ако са изчезнали рецептите, които си давала. Че само запаметявах линковете, които пускаше, с идеята по-късно да копирам и прибера рецептата.

# 170
Марчева, това, което се е случило е ужасно. Аз съм ти голям фен и толкова рецепти си бях отбелязала. Включително и за тези бонбони, ще ги правя за РД  на половинката, тъй че моля за рецептата. Дано ти възстановят всичко!!

Колкото до темата - тази година мисля да подарявам домашни сладки в кутия, но искам да седна пред лаптопа и да сортирам рецептите, и да ви питам, ако има нещо, но просто не ми е останало време.

# 171
Момичета, медените бисквитки, декорирани с фондан колко трайност могат да имат според вас? Някой има ли поглед от опита си?

# 172
  • Czech Republic
Момичета, медените бисквитки, декорирани с фондан колко трайност могат да имат според вас? Някой има ли поглед от опита си?

Със сигурност повече от месец, меденките издържат дълго, а фондана е само захар и със сигурност има дълга трайност. Но след по-дълго стоене на въздух, фондана става доста твърд. Ако искаш за ядене, опаковай ги в целофанови торбички.

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 17:15 от natalyna

# 173
  • Euskal Herria
Зависи. При мен фонданът никога не се втърдява, доста е влажно при нас. Омекват и меденките, и фонданът отгоре.

# 174
natalyna, YanaDG, благодаря ви много!  bouquet

# 175
Каталина,направо са приказни!!! Аз пък съм много респектиран от въображението за картинките,формите,точиците... Гледаш ги някъде или ги мислиш?!?!? Благодаря и за съветите за поща!

Марчева,дано ги възстановят,направо съм потресена,дано не са такива несериознизници!!!

# 176
  • Русе
marchеva14, момичета- благодаря за търсенето и споделянето на рецептата и снимката. Надявам се да се възстановят всички загубени рецепти от сайта- аз също съм правила от нещата на Марчева и мога да потърся и да сканирам каквото съм сваляла на хартия, не съм запазвала като файлове обаче.  Peace

# 177
  • София
Скрит текст:
Това ми беше огромен труд, от 5.10 т.г. се е получил хардуерен срив и рецептите са изчезнали на много хора, те съм само аз. Нямате представа колко съм ядосана, не, не, това не е истина направо, но и аз съм си за бой, защото не си направих кулин. страница, блог, ама като ми е трудно сама и не мога да се справя.... newsm78  Няма кой да ми помогне, не зная как да го оформя, не съм на "ти" толкова с техниката. В момента отпреди 5.10 рецептите са там, но все още ми го няма името - marcheva14, както и аватарчето, надявам се това да се оправи в близките дни, ще питам колкото и да ми е неудобно. Рецептите за коледните бисквити са налице, те не са изчезнали, там са, така че може и да ме питате за всяка една и ще я изровя, там имаше разкошни коледни бисквити и си заслужаваха до една, или отново да ги пусна като линкове, не знам, вие ще ми кажете, аз рецепти не крия, няма да си ги нося само за себе си. За дребните сладки -  липсват бонбоните, за които стана дума преди няколко поста, но точно сега, лично си разговарях с  авторката на рецептата, това е Елена Йорданова,  отново ги пуска и аз веднага ще ги копирам, вероятно това ще стане утре.  Поне това няма да изгубим, ще ги имаме. На първа страница има мои няколко рецепти, ще погледна и ако нещо  не съм качила тук ще го пусна.
Много ме е яд за този оригинален виенски щрудел с ванилов сос,  който сътворих , защото вложих много труд и наистина стана превъзходен. Да започвам отново не мога, рецептата е сложна и бавна, но е много подходящ за Коледа.

по тази рецепта -  https://mycandykitchen.blogspot.com/2012/11/apfelstrudel-original-wiener.html
Някои рецепти като снимки стоят в фотоапарата и само ще ги напиша и приложа снимките, но те са малко.
Не ми се говори.  Sick  

# 178
  • Czech Republic
Каталина,направо са приказни!!! Аз пък съм много респектиран от въображението за картинките,формите,точиците... Гледаш ги някъде или ги мислиш?!?!? Благодаря и за съветите за поща!

Марчева,дано ги възстановят,направо съм потресена,дано не са такива несериознизници!!!

Предполагам, че се обръщаш към мен. Измислям си ги - каквото ми хрумне на момента. Понякога не са толкова сполучливи, както се вижда, та някои се изяждат, докато не са още изсъхнали. По някога, когато мотива е по- сложен гледам от схеми на бродерии.

# 179
Скрит текст:
Наталина, украсените меденки са зашеметяващи просто.

На мен ми се случва айсингът да засъхне (кристализира), докато правя шарки с него и като се опитам да го пооправя с прибавяне на капки вода става голямо мазало. Хартиената фунийка (готова, купешка) се разваля, айсингът почва да излиза не от дупчицата, а отстрани. Отделно като стискам с ръка започва и едно обратно движение на айсинг над юмрука ми. Някакви съвети, за да не ми се случват такива неща.
Тази година съм решила да ползвам пош за еднократна употреба. Надявам се на по-добри резултати и по-малко нерви.

Когато направя айсинга, г
Скрит текст:
о слагам хладилника, в пластмасова кутия с капак, но преди това покривам плътно с прозрачно фолио. Съхранявала съм и в обикновен найлонов плик - добре завързан. Когато ти трябва, рязваш ъгъла, изтискваш необходимото количество и другото връщаш в хладилника ( но е добре да го сложиш в чинийка или купичка, ако протече.
Иначе за самото украсяване използвам или найлоново пликче, или пош за еднократна употреба. Важното е да не сложиш повече от 1-2 супени лъжици айсинг, за да се държи удобно и завързваш на възел отгоре поша, почти до самия айсинг. Получава се малък и удобен за дъжане  в едната шепа пош. Нищо не излиза от никъде и е удобно за украса. По принцип с айсинга е добре да се работи в малки количества. Дано съм помогнала. Simple Smile

Благодаря, Наталина!

Общи условия

Активация на акаунт