Цветя за терасата - 2

• 58 353
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
Да ти кажа, миналата година ги държах цяла зима нотопени.Толкова големи мустачки бяха пуснали,чак се бяха оплели.Трудно ги отделих едно от друго,за да ги засея.Имаше една или две поизгнили ,които хвърлих.

# 676
Оплаквам се, че от тези бури цветята ми се съсипаха и изпочупиха, а бяха прекрасни  Tired Счупено ми е и едно от най-новите сакъзчета и петуниите са също пострадали, дано се съвземат...

# 677
  • софия
На мен тази година сакъзчетата изобщо не ми вървят,а миналата бяха водопад. Смених пръстта, купих нови и ги изхвърлих, защото просто изсъхнаха. Вече се чудя каква и от къде да купувам пръст. Последната беше от Сортови семена - био, за цъфтящи растения.

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 09:31 от zvаnchе

# 678
Присъединявам се и аз към групата - от тази година започнах да гледам цветя (имам коледна звезда, която доста расте, мента, босилек, бегония, каланхое и едно на което не знам името - от най-разпространените е), и то само за да разкрася терасата малко. Никога не ми е и хрумвало да купя нещо, да го гледам и т.н., но пък взе че ми хареса Grinning и аз имам една жертва от бурята Sad

# 679
Привет. Няма да успея да изчета цялата тема, за това реших да питам. Имам бърз въпрос. Имам две царски мушката вкъщи - претенциозни, но мисля, че се справям с тях и ще ви пратя снимки. Драмата ми е, че имат някакви бели като въшки и не мога да се справя с тях. Ползвах препарат на "лактофол" цял флакон изпръсках на два пъти през 10 дни, но явно не даде добър резултат. Не ми се искаше да късам от листата, но прецених че ако махна от листата с яйца поне няма толкова лесно да се размножават. Напръсках ги пак. Но пак си хвърчат гадинките. Преди дни ми подариха Бувардия от Лидл. Тамън си бях помислил, че съм се отървал от белите твари, но видях - че са я нападнали и нея, а тя е много сладка за тях. Понеже ми свърши препарата и ми казаха да разредя веро за чинии и да ги напръскам с тази вода - направих го, но не знам и това до колко ще помогне, а не ми се иска да ги опоскам повечето им листа. Има ли някаква друга бабина диветина, която би могла да ми е от полза.

приличат на тези, но при мен сякаш не са толкова грозни и хвърчат доста: yseFU20PERG-CTIhHK6MyyoSCRPD-0dR89JGEZcte26ijcGxKhIJJmJOoW-Hm3AR … rc=UOxjWQPTJXAUFM:

Най вероятно са белокрилки.Ей, няма отърване от тях!Нападат най-вече английските мушкати,но тази година ми бяха нападнали и сакъзите.Пръсках с моспилан 2 пъти.Уж за сега няма.Може и с актара.Успех!

# 680
  • София
На мен тази година сакъзчетата изобщо не ми вървят,а миналата бяха водопад.

И при мен миналата година и сакъзите и мушката бяха като водопад, скъсаха се да цъфтят. Тази година нищо не съм променила, а ето прецъфтяха и сега са само на листа повечете,тук таме има още цвят по някое, ама гледам и пъпки няма нови   newsm78

# 681
И моите тази година никакви ги няма. Единствено тези, които са ми на изток са добре. Мушкатата ми цъфнаха прекрасно и обилно, а сега ги гледам, че гният..... Съндъчетата ги преместих на изток също с мушкатата, иначе бяха на югозапад. добре са си засега. Не ги поливам обаче. Само ако ги навали - тогава. Догодина - повече. Smirk

# 682
Моите в момента са само зелени листа - цялата тераса, нямам нито едно цъфнало мушкато. Но добрата новина е, че започнаха да се образуват цветове. За трите години, в които ги имам не се беше случвало. Може би правят почивка, знам ли.

# 683
  • Видин
И моите мушката са зле.
Когато беше по-хладно, имаха толкова много листа и цвят. След това започнаха да съхнат листата и ги преместих на сянка.
Но там където бяха е много горещо и явно не им понася. Дори калдъръмчето не се чувства добре на същото място.
Само винката вирее. Но ми се иска и нещо друго, не само тя. Та, приемам предложения за другото лято. Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 21:02 от Къдрокоска

# 684
  • София
Цъфна ми и другият хибискус.

А лилавият има доста пъпки

# 685
  • Пловдив
И при мен тази година цветята нещо не вървят. Други години дори тор не съм им слагала и терасата ми беше като джунгла.
Стигнах до извода, че нещо има в дъжда, не знам мисля си, че нещо ми трови цветята. Други години след дъжд стават едни лъскави листата, едни наперени цветенца, а сега са направо все едно с киселина съм ги поляла.

# 686
Аз, може да се каже, че съм "млад цветар", защото от три години имам разни лесни за гледане цветя, като мушкато и сакъзи.
миналата година купих повечето, цъфтяха , докато не ги нападна някаква гъсеница, та ги наяде. Есента, по указания оттук, ги окърших и стояха на стълбището, само едно даде фира. От пролетта, едва се развиха, но сега правят втори цъфтежи, пак много обилни. Още не съм ги пръскала срещу вредители, направо се учудвам, че така добре се справят. И сакъзите цъфтяха за първи път.
А знаете ли кое е най- готиното ми нещо : Мадагаскарският ми жасмин ще цъфти, за първи път от три години, откакто го имам. Всяка есен става едно нещастно , оплешивяло растение, все мислех, че го губя. Сега съм го изнесла на терасата, ей го : Heart Eyes

# 687
Уморих втора партида винки на верандата. Подозирам, че котките ползват сандъчетата Rage
Догодина ще посадя кактуси Trollface

# 688
  • София
И при мен тази година цветята нещо не вървят. Други години дори тор не съм им слагала и терасата ми беше като джунгла.
Стигнах до извода, че нещо има в дъжда, не знам мисля си, че нещо ми трови цветята. Други години след дъжд стават едни лъскави листата, едни наперени цветенца, а сега са направо все едно с киселина съм ги поляла.

И аз това го забелязах след  дъжд са като изгоряли  Thinking

Eva+ преди няколко години купувах един зелен гел , който държи котките надалече не прескачат линията с гела  Mr. Green

Влизаха ни в двора нощно време и се качваха по первазите на прозорците , а там имаме завеса аларма   и я активираха всяка нощ по няколко пъти . Накрая взехме този гел намазахме по цялата дължина на двора и по дуварите и спряха да влизат  Peace

# 689
И аз го забелязах това, затова сутрин гледам прогнозата за времето и ако го дават да вали прибирам сандъчетата вътре в терасата.
https://i.pinimg.com/564x/ea/c2/f9/eac2f95940e4d83520bcd978dfc10c2c.jpg
https://i.pinimg.com/564x/5e/b6/55/5eb6557b9181d7769156479c18abf7a9.jpg
https://i.pinimg.com/564x/39/18/28/3918286e503126703dda50db1fd3c499.jpg

Общи условия

Активация на акаунт