Операция на щитовидна жлеза -16

• 56 656
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Бре, че много сте писали. За Хашимотото - аз съм с папиларен карцином и премахната изцяло жлеза, пила съм йод, т.е. нямам никаква вече тъкан останала от жлезата и въпреки това чак 15 месеца след операцията нивата на ТАТ ми влязоха в норма, преди това си държах нива от порядъка на 700. 

Въпрос към тези, които сте с папиларен, но запазена половин жлеза - не може ли да се направи сцинтиграфия за преценка дали има някъде нещо (от което се опасяваше някой по-горе) или не се практикува при оставена част от ЩЖ?

За преждевременно влизане в менопауза по скоро са митове и легенди.  Но за по-ранна профилактика за остеопороза са ми казвали лекари, не че съм ходила към момента де, на 38 съм.

Тоест дори и след премахване на жлезата, Хашимото си остава?

# 421
Бре, че много сте писали. За Хашимотото - аз съм с папиларен карцином и премахната изцяло жлеза, пила съм йод, т.е. нямам никаква вече тъкан останала от жлезата и въпреки това чак 15 месеца след операцията нивата на ТАТ ми влязоха в норма, преди това си държах нива от порядъка на 700. 

Въпрос към тези, които сте с папиларен, но запазена половин жлеза - не може ли да се направи сцинтиграфия за преценка дали има някъде нещо (от което се опасяваше някой по-горе) или не се практикува при оставена част от ЩЖ?

За преждевременно влизане в менопауза по скоро са митове и легенди.  Но за по-ранна профилактика за остеопороза са ми казвали лекари, не че съм ходила към момента де, на 38 съм.
Питах Пандев за сцентиграфия, той каза, категорично НЕ. Само туморните маркери на 6 месеца и ехограф при него.Може да действа за всеки случай индивидуално

# 422

Не, аз нямам вече Хашимото, но отне година организмът да се изчисти от антителата. Но ако пациент има работеща дори и малка част от жлезата, антителата може да си ги има, да. Но това е кофти само от гледна точка на това, че ТАТ прави недостоверен резултата на Тиреоглобулина (маркера за папиларен карцином). Иначе така и така се пие хормон и нивата му се регулират по изкуствен път, та дали има и ли антитела няма да се чувствате различно..

# 423

Не, аз нямам вече Хашимото, но отне година организмът да се изчисти от антителата. Но ако пациент има работеща дори и малка част от жлезата, антителата може да си ги има, да. Но това е кофти само от гледна точка на това, че ТАТ прави недостоверен резултата на Тиреоглобулина (маркера за папиларен карцином). Иначе така и така се пие хормон и нивата му се регулират по изкуствен път, та дали има и ли антитела няма да се чувствате различно..

Благодаря Ви! По интересното при мен беше, че ме диагностицираха с Хашимото само с МАТ - 600, при реферетни 54 (ако не се лъжа). А От двата маркера тириоглобулин и калцитонин ми беше завишен калцитонина - почти 10, при реферетни 5 и накрая папиларен карцином. Хубавото е, че организма ми ще се изчисти като я мяхнем жлезата и ще си пия хапченца. Grinning

При вас колко време отне, за да Ви се намери точната доза Лтероксин?

# 424
Като си гледам резултатите на втория месец съм била почти постигнала прицелните ниски нива за нашата диагноза. Но иначе сме променяли дозата хормон няколко пъти, затова и се правят често изследванията. Не че са драстични промени напр. Вместо 125 мг всеки ден са ми давали 1, 2 или 3 дни в седмицата дозата да е 150, после пък намалихме и сега 2 дни от седмицата пия 100 и 5 дни пия 125мг.като тсх беше около и под 0.1 защото доскоро имах метастази в лимфни възли. Сега може би ще ми дадат да е около 0.2 тсх, ще видим, скора ми беше новата операция и още е рано за изследвания.

# 425
Ох стискам палци за новите изследвания и бързо възстановяване!

Надявам и при мен да мине бързо и да се нагласят хормоните да са като хората, за мога да мисля за детенце Simple Smile))

# 426
  • някъде там
Здравейте, имам питане към тези от Вас, които се наблюдават при проф.Пандев, когато сте били на преглед и той каже, че ще Ви се обади за насоки или друго, прави ли го и след колко време? Благодаря!

# 427
Здравейте, имам питане към тези от Вас, които се наблюдават при проф.Пандев, когато сте били на преглед и той каже, че ще Ви се обади за насоки или друго, прави ли го и след колко време? Благодаря!
Припомних си, че преди няколко месеца бяхте писали, че не отговаря на съобщенията. В този период не успяхте ли да се свържете с него?

# 428
Аз съм само два месеца след операция и на преглед още не съм ходила. За резултатите от изследванията му пиша и той до 24 часа отговаря

# 429
И аз пиша на проф.Пандев и той ми отговаря.Наскоро му писах по повод критично ниско ниво на вит Д и получих мнение до часове за медикамент и доза.Оперирана съм на 5.11.18 и на 5.01.19 също му изпратих първите резултати след ОП на хормон и туморни маркери-отговори ми писмено в същия ден.

# 430
И витамин Д ли изследвате след операция?

# 431
  • някъде там
Припомних си, че преди няколко месеца бяхте писали, че не отговаря на съобщенията. В този период не успяхте ли да се свържете с него?

Да, успях да се свържа с него и бях на преглед на 07.12, но след това трябваше да ми се обади да уточним кога
ще насрочим операция или обсъждахме възможност и за термо-аблация, но до момента не е звънял. Писах му емайл и на него не отговаря...

Моля споделете на ЛС на кои емайли пишете и отговаря.

# 432

Да, успях да се свържа с него и бях на преглед на 07.12, но след това трябваше да ми се обади да уточним кога
ще насрочим операция или обсъждахме възможност и за термо-аблация, но до момента не е звънял. Писах му емайл и на него не отговаря...

Моля споделете на ЛС на кои емайли пишете и отговаря.

Аз му пиша в месинджър. Изпратете му покана за приятелство във ФБ, ако се сеща коя сте, ще ви добави, пробвайте, нищо не губите. Докато чаках за операция (не спешна) наистина не се случваха нещата бързо, но ако е нещо конкретно и належащо, отговаря веднага. Пишете му пак по мейла, може да е пропуснал, човешко е при много ангажименти (предполагам той ви е дал адрес, на който да му пишете).

# 433
Вит Д изследвах,защото имам непостоянни болки по някои кости и нали се наблюдавам като гърмян заек/3м. и половина след операцията/,чудих се какво не съм проследявала при подобна операция и тези симптоми.Направих паратхормон, калции,йонизиран калции и вит Д.Само вит Д е в зона критичен дефицит.Проведох и DXA /наи-точното изследване за осреопороза/,която показа остеопения-една крачка преди остеопорозата.
dreamingfly

Последна редакция: ср, 20 фев 2019, 22:53 от vanina.ka

# 434
Вит Д изследвах,защото имам непостоянни болки по някои кости и нали се наблюдавам като гърмян заек/3м. и половина след операцията/,чудих се какво не съм пеоследявала при подобна операция и тези симптоми.Направих паратхормон калции,йонизиран калции и вит Д.Само вит Д е в зона критичен дефицит.Проведох и DXA /наи-точното изследване за осреопороза/,която показа остеопения-една крачка преди остеопорозата.
dreamingfly

Не знам, всички хора около мен, които някога са си изследвали вит Д са с ниски нива или направо с дефицит. Такъв ни е съвременния живот - повечето хора малко слънчеви лъчи виждат целогодишно...

Общи условия

Активация на акаунт