Операция на щитовидна жлеза -16

• 56 444
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
dilyana30 всички се изредихме и ти обяснихме за какво става въпрос, но ти явно не поемаш. С ден-два да отложиш с нищо няма да си решиш проблемите. Имаш глава на раменете си вземи си решението и си поеми отговорността след това! Явно ни доктори, ни хора минали през това могат да те убедят.

Глухарче, недей така, че и аз сериозно обмислям да постъпя и веднага да си поискам предварителната упойка( като на 4-5 водки) малко да отпусна нервата, иначе си тръгвам. Страха е голямо шубе, дето викат по нашият край хахаха

# 106
С туморен маркер става ли?

# 107
  • Варна
dilyana30 всички се изредихме и ти обяснихме за какво става въпрос, но ти явно не поемаш. С ден-два да отложиш с нищо няма да си решиш проблемите. Имаш глава на раменете си вземи си решението и си поеми отговорността след това! Явно ни доктори, ни хора минали през това могат да те убедят.

Глухарче, недей така, че и аз сериозно обмислям да постъпя и веднага да си поискам предварителната упойка( като на 4-5 водки) малко да отпусна нервата, иначе си тръгвам. Страха е голямо шубе, дето викат по нашият край хахаха

Аз страха го разбирам, минала съм през него. И аз съм хленчила тук и не съм спала две седмици. Но в случая Диляна отрича проблема, смята, че може да и се размине и върти едно и също вече няколко страници. Всички се изредихме да и обясним рисковете, но тя не желае да разбере. Прочетох, че е минала и през 6-7 доктора, които са и препоръчали операция и тяхното мнение отрича. Ами честно не знам какво друго да и напишем, явно не ни чува.

zizy ziz добрите ендокринолози още на ехография разбира дали един възел е опасен (по очертания, плътност и т.н.) и при съмнение препоръчва биопсия. Не на всеки възел се прави биопсия.

# 108
Благодаря за отговора , препоръча ми само щитовидната хормони , тат и мат.

# 109
Препоръча, ако са в норми само проследяване.

# 110
  • Варна
Препоръча, ако са в норми само проследяване.
Значи всичко е наред. Ако имаш някакви съмнения консултирай се и с друг доктор.

# 111
Как се определя възела какъв е?
Моя ендокринолог (при който бях за първи път ) за първи път ми намери проблемният възел. От години си продледявам щитовидната жлеза, но възли съм нямала. И само като му видя формата и каза" не ми харесва,ще препоръчам биопсия", а на самата биопсия, боде, боде и един такъв, като на себе си вика:" ясно защо съм те извикал за биопсия" и резултата-папиларен карцином

# 112
На мене ми пусна и маркера , който също е в референтни стойности.

# 113
Диляна, не го отлагай въобще. Нищо страшно няма. На мен доцента ми беше определил дата през м. октомври, но аз не отидох и постоянно си пиех Метизола, бях изпила с купища и нищо. Жлезата си беше активна, без таблетки не се укротяваше. Вярно, че и сега ще пия Еутирокса завинаги, но не ме притеснява. Накрая се реших и не съжалявам.
Това постоянно да го мислиш какво има в жлезата, ще те побърка. Когато нещата са навреме и не е станало прекалено късно, всичко се оправя. Когато човек е болен иска само да е здрав, но ако е здрав иска всичко. Бих те убедила, че от здравето по-важно няма. Вече не я мисля въобще, беше ме страх да-какво ще открият при операцията? Накрая се реших и на следващата година през м.февруари се оперирах. Само страховете са големи.
Щитовидната жлеза е няколко грама. Не е сложна и тежка операция да протича с часове. При тази операция за 1 макс 2 часа всичко приключва. Оперираха ме с много ниски стойности на TSH,  въпреки, че не са ми били хормоните в норма.
Диляна, махай я тази жлеза, само може да ти навреди, не може да се излекува по традиционнен начин. Действай, за да останеж жива и да си полезна за себе си и своите близки.

# 114
Момичета,помагайте пак. Дойде и моят ред, утре ме приемат в Доверие и операция при проф. Пандев. Хем вече се убедих,че трябва да се подложа, тази вечер се треса от нерви. Кажете някоя( за пореден път) окуражителна дума и дали да не взема нещо успокояващо?!

# 115
Всичко ще е наред, пийни си нещо успокояващо- чайче , мента , глог и валериан и утре напред смело.

# 116
Всичко ще е наред, пийни си нещо успокояващо- чайче , мента , глог и валериан и утре напред смело.
Пийвам винце 🥂

# 117
Всичко ще е наред! С усмивка напред и ще видиш, че всичко ще мине по-леко така:)

# 118
Всичко ще е наред! С усмивка напред и ще видиш, че всичко ще мине по-леко така:)
Благодаря ви, ма хич не мога да се усмихна, даже цял ден навън да оправя всичко до последно и се чудех втриса ли ме или се треса от нерви 🤦♀

# 119
Успех, Данче! Ако те успокоява, мисли си колко много сме се чувствали точно така. А и си мисли как утре по това време всичко вече отдавна ще е ми-на-ло!

Общи условия

Активация на акаунт