Юнско слънце вън пече, февруарче весело расте

• 11 803
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Днес КРИСИ става на 4 месеца!!!

Наздраве!!!

# 226
Нинка,мерси за папото,изглежда вкусно..сигурно ще го опитаме скоро  Peace Иник,абе подсушавам я,даже я оставям да полежи гола за да изсъхне съвсем...не знам..сигурно се запарва кожичката...за яденето-и ние сме така..ама ми писна вече от ревове и писъци затова давам колкото иска...то и да искам няма как да я накарам да го изяде..Честито на порасналите бебоци!!!уф пак реевее..тая жега ще ни съсипе  ooooh!

# 227
ииииииии!
днес малката спа само 1 час, а после дремна за 20-ина минути към 17ч. Ама нито успях да сготвя, нито да простирам, нито нищо...
Тая жега ще ни умори... Вечер у дома става 30 градуса защото апартамента е юг-запад... ужас! Добре,ч е скоро ще се изнасяме!
Във вашите домове колко градуса е през деня и нощем?

# 228
Здравейте мамчета и порастнали бебоци!  Heart EyesАз не съм писала от месеци, но просто не успявам да намеря време. ooooh! Програмата ни е денонощна и с Нини сме слепнали като гербова марка за правителствен плик! Моето момиченце е още на кърма, от 18.06. се опитвам да давам веднъж дневно кашички и зеленчукови пюрета собствено производство - първо оризова каша, после картофено пюре, овесена каша, утре ще дам морковено пюре,а после елдена каша и тиквичка на пюренце. Така ще я захранвам поне месец-два докато й свикне коремчето. За сега - проблеми никакви с храненето, изпапква си всичко, а после давам кърма ако поиска. От следващия месец ще пробвам два пъти дневно да давам каши и пюренце. Но да ви кажа най-накрая ще дам плод, защото ще й хареса сладичкото и ще ми плюе зеленчука и зърнените каши - много ми е зехитряло Нинито! Wink. Всеки ден сме на разходка поне по три часа, но излизаме рано към 9 часа. Нини спинка по два пъти на ден - след ранната закуска и следобед. Тежим малко повече от 6 кг и сме високи 63см. Все още я къпя под течаща вода на кухненската чешма, правя й и поливане с орехова вода заради витамин Д и закаляване.
Имаме някои лични проблеми, но какво да се прави - човек не може да има всичко. Thinking .
Искарахме един гаден летен ринофарингит с температура и липса на апетит, но от три-четири дни всичко се нормализира.
Нацункайте бебоците от мен и Нини и бъдете усмихнати и здрави! Hug

Последна редакция: ср, 28 юни 2006, 20:25 от мишонка

# 229
  • Габрово
     Здравейте, мами!
   Да се отчета и аз за днес набързо докато детето спи. Сега си идваме от село. Голям кеф. Сложих на Антония едно корито с вода да се топли от слънцето. И през деня три пъти се къпа. Така се спасяваме от жегите. И после на сянка под някое дърво добре си поспива. Водата се затопли до 31 градуса, но вечерта взе да поизтива, стана 30 и на Антония и беше студенко. Един градус ама явно оказва влияние. И да се оплача - днес Антония падна от количката. Спеше, но се размърдала и количката ни е триколка, и я бях сложила малко на баир, и колко и трябва. Обърна се на земята. Малката като ревна. Ама като я гушнах всичко забрави.
   Игси, сега гледам, че в нашите стаи е станало вече 28 градуса, а съм спуснала щорито до долу. До вчера беше 26 и аз бях доволна.
   Рибке, аз съм заместила две хранения, но за сега имам достатъчно кърма. Даже понякога давам след пюретата и за вечерта пак си остава. Дано е така и занапред.
   Дидка, ще си изкарате чудесно на морето. Не се притеснявай. На мен как ми се ходи. Ние нали ходихме края на май за 1 ден и нашият татко каза до края на юни да не го занимаваме. Ама то времето си тече и пак ще почвам с агитацията.
   Иник, радостно е, че сте добре. Дано да успеем да се видим, че ние с нашето движение. До събота има време. Ще видя тия дни да ти оставя телефона си на лични.
   Оставям ви, че да си пооправя багажа.
   О, Мишонка! Радваме се, че си тук. Дано всичко при вас да се оправи

# 230
Ей, Мишонка, хайде здравей   bouquet Радвам се, че всичко е ОК с вас и Нини  Peace

Момичета, напоследък само успявах по обяд да вляза и да прочета какво сте изписали,то не че е много, и никакво време за писане.Последните няколко дни се занимавахме с още няколко Плевенски майки да организираме протеста в събота /той ще е в седем града в страната/  bowuu Разлепвахме плакати около детски градини, магазини, млечни кухни и изобщо все на места където се навъртат повече майки  Wink Отделно раздавахме флаери по улиците и кафенетата  Laughing Днес имаше предаване по една от местните радиостанции, а до края на седмицата и по кабелните ни телевизии.Надявам се да се е разшумяло достатъчно в града и в събота да не се изложим  Praynig  Praynig  Praynig Иска ми се да се съберем мноооого майки,а защо не и татковци, с дечицата  Grinning

# 231
Здравей Мишонка!
Като гледам, много ти е хубаво менюто за бебока! newsm10
Овесена каша може ли да се дава? Бях чела нещо за глутена, обаче нямам спомен за овеса и елдата - стават ли, не стават ли. Ти как ги превиш тия каши? Или са купешки? Че искам да разнообразя манджата на Денито, ние само оризова каша папкаме за сега.

# 232
Здрасти Дидка!  HugВ ориза, овеса и елдата няма глутен и за това са най-подходящи за захранване.   chefРецептата е най-лесничка: две супени лъжици с връхче овесени ядки се поставят в 4 с.л. вода да се накиснат хубавичко. После се прибавя мъничко зехтин и на слаб огън се бърка до желаното сгъстяване. После пасирам в миксера и готово. в картофките и морковите слагам шипка пресен лук и магданоз за вкус варя до размекване със зехтинче и пок посирам. Като поднасям манджите ги разреждам с кърма, за да ги приема Нинито като нещо познато. Правя кашите и пюретата сама, защото никога не мога да съм сигурна какво всъщност съдържат тези в магазина. Ако не ми остава време по-нататък най-добре ще и да се запишем на млечна кухня, но до тогава маминото е най-вкусно! Laughing

# 233
  • Варна
Здравейте,момичета.Май всички ни мъчи жегата,как ще го изкараме това лято незнам.Да се присъединим и ние към отбора на падналите,миналата седмица тупна от дивана.много плака милото,че и аз с него.Днес и Митко почти не е спал,много му е топло и е МНОГО крив,едва преди час заспа и се надявам да си поспи поне до кум 5-6(мечтиии).
Мишонка,радвам с е,че се завърна.Вие къде с еразхождате?Аз преди обяд не успявам да стигна до морската и се мотаем наоколо,а вечер като се поразхлади в морската,че само там е спасението.
Приятна вечер на всички и послушни бебоци.

# 234
Пиленце, и аз се глася за протеста,ама дано всичко върви по план  Praynig Прекрасен повод за срещичка,хем полезно,хем приятно. Тъкмо ще се тествам като пътник с багаж в трамвайчето  Wink , даже се чудя дали да не взема свекито за помощница,че мъжа ми замина на дълга командировка. Ако съм на линия задължително ще звънна и ще се видим. А мойта ламичка си папка вече нормално,какъв беше този скок на растежа,какво беше това чудо,направо ми се стопиха лагерите от кърмене  Rolling Eyes Странното е,че като пих рицинуса нещо май се усложни положението,незнам вкус ли се промени,какво,ама бебата плачеше на гърдата и сучеше трудно(това за пръв път от раждането). Остава кризата на растежа да е съвпаднала със стачка  newsm78, но определено рицинуса не почувствах да ми помага,като се върнах на лактогонния чай и нещата се нормализираха,може все пак и съвпадение да е. Сега яде на 3,че даже 4 часа,а и аз чувствам гърдите си добре,дано се закрепи така положението и да не ме стресира повече  Praynig
Само докато напиша това и вече плувнах в собствен сос,ужаснааааа жегааааа  Sick
Лека и спокойна!

# 235
Доброооо утроооо, маметааа!
Сложих снимчици от кръщенето в албумчето. Пропуснах ревливата /тя е само една/. Еееех, Игси, ако имаше някой да ме светне за Сузи по-рано да сме я кръстили /ние на годинката го направихме/. Но то си е и до дете, защото сега и попа се изненада, че само за минутка се разплака бебка. Коментарът беше, че все едно ги колят - така плачкат децата /и аз си спомних с каката що рев беше/.
Да ви разкажа и още един коментар от тая мама, дето ми казва, че бебето ще пъпчаса от моите целувки! "Как така издържа 3 часа само на кърма?!"  Shocked Ама, то наяжда ли се? Аз направо се оцъклих, тя кърмила съвсем малко в началото и двете си деца, но не предполагах, че е толкова незапозната с нещата. Ето това е: не всеки си има форум БГ МАМА  Hug
Ние след малко ще излизаме, че да използваме хладинката преди обяд.
Хубав ден на мами и бебоци!  Heart Eyes

# 236
Дони ще чакам да звъннеш Hug

В нашата стая е 26 но не дърпам олътните пердета цял ден малко да задържи хладното Praynig
А следобед като стане големия мор обтривам мъника с влажна марля.
Мойта доки ми каза тази процедура за закаляване - като го прибера от сутршната разходка, го събличам гол и с влажна марля и кръгови движения обтривам тялото. Започвам с температура на водата от 37 и така докато стигна до 25. Аз не съм го правила с тези градуси, направо с по-малко започнах. Според доки това помага както за разхлаждане така и за закаляване на дребосъците.

Излизам докато е хладно.
Лек ден на всички Hug

# 237
Здравейте мами  Joy
Ние сме почти цял ден на разходка, като пожегите се крием на дебела сянка, че в нас не се диша  #Crazy. Нощем преди лягане 11.00 някъде температурата в стаята е 28 градуса, а сме с дограма и пуснати щори. Ужас направо.
Малчо почна да се буди към 5.30ч сутринта и си гука детето и си играе, а мен сърчицето ми спи. Днеска заспа чак в 8.75ч след като от 5.30ч ни изнася лекции  newsm53. Беше на 4 яденета сега пак сме на 5  Wink. Ето ни го и режима /не съвсем точно, но горе долу/:
7.00 мляко
10.30 мляко с малко плодово пюре вътре за вкус
14.00 зеленчуково пюре /повечето пъти цяло бурканче 190гр, ако не дохранвам с мляко/
18.00 каша бананова, умира за нея  smile3521
21.00 къпане и мляко заспиваше около 21.90 ама снощи чак в 11.00  Laughing
Така сме ние.
Здравей Мишонка  Hug, радвам се за вас. Щом сте добре това е важно, ама драсвай по един ред де  Wink. Дано скоро се разрешат личните проблеми  newsm10 и пак те чакаме тук с нови сили   bouquet Да цункаш Нини от нас, че много дълго ви нямаше.
Мами на 01.07 аз съм там. Мисля да ходя с метрото, ако някоя от вас реши може заедно да тръгнем. С Биляна и Нинка може да се качим от една спирка акоо ще ходят. Свиркайте мами аз съм там тоя път пък квото ще да става  smile3516
Нинка извинявай за оня ден, но станахме чак към 18.00 и докато се оправим то стана никое време  smile3525. Днекса ще ходим малко да видим един лекар, че ако не беше той Гого нямаше да го има, но утре може да се видим.
За сега това от мен мами. лек и спокоен ден на всички и много целувки на бебоците /няма да се изприщят  hahaha луда мама е била тая/

# 238
Доброооо утроооо, маметааа!
Сложих снимчици от кръщенето в албумчето. Пропуснах ревливата /тя е само една/. Еееех, Игси, ако имаше някой да ме светне за Сузи по-рано да сме я кръстили /ние на годинката го направихме/. Но то си е и до дете, защото сега и попа се изненада, че само за минутка се разплака бебка. Коментарът беше, че все едно ги колят - така плачкат децата /и аз си спомних с каката що рев беше/.
Да ви разкажа и още един коментар от тая мама, дето ми казва, че бебето ще пъпчаса от моите целувки! "Как така издържа 3 часа само на кърма?!"  Shocked Ама, то наяжда ли се? Аз направо се оцъклих, тя кърмила съвсем малко в началото и двете си деца, но не предполагах, че е толкова незапозната с нещата. Ето това е: не всеки си има форум БГ МАМА  Hug
Ние след малко ще излизаме, че да използваме хладинката преди обяд.
Хубав ден на мами и бебоци!  Heart Eyes

Рибка, това за как издържа 3 часа на кърма трябва да го постнеш в темата за номинациите в кърмаческия (голям смях пада там  rotfImbo rotfImbo rotfImbo- от абсурдни, по- абсурдни изказвания има ... за съжаление)  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=39604.0
А относно плача на децата при кръщаването - ами радвам се ,че съм ти била от помощ макар за второто... тъкмо за третото вече сама ша си знайш   Mr. Green newsm10 smile3521

# 239
Добро утро и от мен Winkто не е утро вече де,ама...я кажете как се прави и оризовата каша и изобщо кашите,които сами си приготвяте,че ние сме само на купешки,ама ми се иска и вкъщи да направя...и също-правите си кашите преди всяко хранене нали,в смисъл не правите много та да има и за другия ден?аз се чудя дали вече е добре да се дава някакво месце на бебе...на пюренцата с месо пише след 4 месец и аз като питах педи тя каза след 5...та сега се чудя кое да е новото в менюто ни този месец Wink мами,кога мислите да записвате бебета на млечна кухня?на мен ще ми е много удобно,защото тя е точно под блока ми...ама педи каза,че след 6 месец чак,защото били много брашняни яденетата....та се чудя...може ли още една питанка-какви зехтин,ориз и овесени ядки използвате?овесените ядки фини ли трябва да са или обикновени?мерси  bowuu Мишонка,радвам се да те видя пак при нас Wink Целуни Нини

Общи условия

Активация на акаунт