Иник,абе подсушавам я,даже я оставям да полежи гола за да изсъхне съвсем...не знам..сигурно се запарва кожичката...за яденето-и ние сме така..ама ми писна вече от ревове и писъци затова давам колкото иска...то и да искам няма как да я накарам да го изяде..Честито на порасналите бебоци!!!уф пак реевее..тая жега ще ни съсипе
Аз не съм писала от месеци, но просто не успявам да намеря време.
Програмата ни е денонощна и с Нини сме слепнали като гербова марка за правителствен плик! Моето момиченце е още на кърма, от 18.06. се опитвам да давам веднъж дневно кашички и зеленчукови пюрета собствено производство - първо оризова каша, после картофено пюре, овесена каша, утре ще дам морковено пюре,а после елдена каша и тиквичка на пюренце. Така ще я захранвам поне месец-два докато й свикне коремчето. За сега - проблеми никакви с храненето, изпапква си всичко, а после давам кърма ако поиска. От следващия месец ще пробвам два пъти дневно да давам каши и пюренце. Но да ви кажа най-накрая ще дам плод, защото ще й хареса сладичкото и ще ми плюе зеленчука и зърнените каши - много ми е зехитряло Нинито!
. Всеки ден сме на разходка поне по три часа, но излизаме рано към 9 часа. Нини спинка по два пъти на ден - след ранната закуска и следобед. Тежим малко повече от 6 кг и сме високи 63см. Все още я къпя под течаща вода на кухненската чешма, правя й и поливане с орехова вода заради витамин Д и закаляване.
.
Радвам се, че всичко е ОК с вас и Нини 
Разлепвахме плакати около детски градини, магазини, млечни кухни и изобщо все на места където се навъртат повече майки
Отделно раздавахме флаери по улиците и кафенетата
Иска ми се да се съберем мноооого майки,а защо не и татковци, с дечицата 

В ориза, овеса и елдата няма глутен и за това са най-подходящи за захранване.
Рецептата е най-лесничка: две супени лъжици с връхче овесени ядки се поставят в 4 с.л. вода да се накиснат хубавичко. После се прибавя мъничко зехтин и на слаб огън се бърка до желаното сгъстяване. После пасирам в миксера и готово. в картофките и морковите слагам шипка пресен лук и магданоз за вкус варя до размекване със зехтинче и пок посирам. Като поднасям манджите ги разреждам с кърма, за да ги приема Нинито като нещо познато. Правя кашите и пюретата сама, защото никога не мога да съм сигурна какво всъщност съдържат тези в магазина. Ако не ми остава време по-нататък най-добре ще и да се запишем на млечна кухня, но до тогава маминото е най-вкусно!
Прекрасен повод за срещичка,хем полезно,хем приятно. Тъкмо ще се тествам като пътник с багаж в трамвайчето
, даже се чудя дали да не взема свекито за помощница,че мъжа ми замина на дълга командировка. Ако съм на линия задължително ще звънна и ще се видим. А мойта ламичка си папка вече нормално,какъв беше този скок на растежа,какво беше това чудо,направо ми се стопиха лагерите от кърмене
, но определено рицинуса не почувствах да ми помага,като се върнах на лактогонния чай и нещата се нормализираха,може все пак и съвпадение да е. Сега яде на 3,че даже 4 часа,а и аз чувствам гърдите си добре,дано се закрепи така положението и да не ме стресира повече 

. Нощем преди лягане 11.00 някъде температурата в стаята е 28 градуса, а сме с дограма и пуснати щори. Ужас направо.
. Беше на 4 яденета сега пак сме на 5
. Ето ни го и режима /не съвсем точно, но горе долу/:
, радвам се за вас. Щом сте добре това е важно, ама драсвай по един ред де
. Дано скоро се разрешат личните проблеми
и пак те чакаме тук с нови сили
Да цункаш Нини от нас, че много дълго ви нямаше.
. Днекса ще ходим малко да видим един лекар, че ако не беше той Гого нямаше да го има, но утре може да се видим.
луда мама е била тая/
- от абсурдни, по- абсурдни изказвания има ... за съжаление) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=39604.0
то не е утро вече де,ама...я кажете как се прави и оризовата каша и изобщо кашите,които сами си приготвяте,че ние сме само на купешки,ама ми се иска и вкъщи да направя...и също-правите си кашите преди всяко хранене нали,в смисъл не правите много та да има и за другия ден?аз се чудя дали вече е добре да се дава някакво месце на бебе...на пюренцата с месо пише след 4 месец и аз като питах педи тя каза след 5...та сега се чудя кое да е новото в менюто ни този месец
мами,кога мислите да записвате бебета на млечна кухня?на мен ще ми е много удобно,защото тя е точно под блока ми...ама педи каза,че след 6 месец чак,защото били много брашняни яденетата....та се чудя...може ли още една питанка-какви зехтин,ориз и овесени ядки използвате?овесените ядки фини ли трябва да са или обикновени?мерси
Мишонка,радвам се да те видя пак при нас
Целуни Нини Препоръчани теми