Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 443
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте! Някой усещал ли е болка в яйчниците след направена хистеректомия? Операцията беше март месец. До сега не съм имала никакви оплаквания, но от вчера усещам болка. С гинекологът си мога да се консултирам чак в събота и реших да попитам и вас. Благодаря предварително! Приятна вечер!

# 316
След операция на миоми хистеректомия седем месеца продължава да имам кървене дали е нормално?

# 317
Не е. Защо не отидеш да те прегледат ?

# 318
Искам да си сменя диспансера,понеже моя лекар напусна,а другия е оле мале.Дайте мнения за диспансери и лекари в Пловдив,София и други наоколо.

# 319
София - Токуда д-р Златанова, д-р Бейхан.

# 320
Онкогинеколог ми трябва за следене само,нямам назначени терапии.

# 321
До bb 1983
Вчера говорих със лекар за болката в яйчниците след хистеректомия .
На мен ми опъва , наболява ме като лежа и при лек натиск . Каза,че е така, защото функционират . Постепенно функцията им щяла да спира и болката ще отшуми.

# 322
  • Пловдив
Запис, защото ще ми предстои, за да мога да прочета темата, когато се поуспокоя малко.

# 323
Почти година след операцията хемоглобинът ми е 120 Grinning - това не се е случвало поне от 20 години насам. Не пия лекарства срещу анемията, само месец след операцията пих, че явно съм загубила много кръв.
Като цяло - правилно беше решението ми за операция. Минусите ги има и не са малко, но не съжалявам изобщо.
Фанито, успех и на теб пожелавам!

# 324
[Може ли да попитам какви са минусите ?

quote author=Eva+ link=topic=1075028.msg39650385#msg39650385 date=1573789414]
Почти година след операцията хемоглобинът ми е 120 Grinning - това не се е случвало поне от 20 години насам. Не пия лекарства срещу анемията, само месец след операцията пих, че явно съм загубила много кръв.
Като цяло - правилно беше решението ми за операция. Минусите ги има и не са малко, но не съжалявам изобщо.
Фанито, успех и на теб пожелавам!
[/quote]

# 325
Бубамара, не мога да вдигам тежко - веднага започва болка в лявата част на корема и не спира дълго време след това. Уж няма херния, но не съм много убедена...пак ще ида на преглед.
Хубаво е, че нямам кръвоизливи вече, но въпреки запазените яйчници дебелея - обяснявам си го с това, че преди организмът ми е използвал много енергия за възстановяване на изгубената кръв. А сега просто си трупам сланинка.
Изморявам се твърде бързо. Вероятно това е от годинките всъщност.
Като цяло зоната на корема ми остана проблемна. Усещам го сякаш съм се "изсипала" надолу. Видимо е подут в долната част, не само от надебеляването. Това доста бие по самочувствието.
Но въпреки всичко - свиркам си, добре съм.

# 326
Бубамара, не мога да вдигам тежко - веднага започва болка в лявата част на корема и не спира дълго време след това. Уж няма херния, но не съм много убедена...пак ще ида на преглед.
Хубаво е, че нямам кръвоизливи вече, но въпреки запазените яйчници дебелея - обяснявам си го с това, че преди организмът ми е използвал много енергия за възстановяване на изгубената кръв. А сега просто си трупам сланинка.
Изморявам се твърде бързо. Вероятно това е от годинките всъщност.
Като цяло зоната на корема ми остана проблемна. Усещам го сякаш съм се "изсипала" надолу. Видимо е подут в долната част, не само от надебеляването. Това доста бие по самочувствието.
Но въпреки всичко - свиркам си, добре съм.
Здравейте! Три месеца изминаха от моята хистеректомия и кожата на корема където е разреза, все още е безчувствена или по-скоро я усещам като изтръпнала. Сърби ме също. При Вас как е? Отминава ли тази безчувственост? Аз съм на 50г, влязох в менопауза преди да ме оперират, килограмите ми са все още същите, но внимавам дори повече от преди и имам железен режим на хранене. И да, коремът ми не е същия уви, под разреза е като торбичка. Сигурно така ще си остане. Тежко избягвам да вдигам доколкото мога, нямам болки никакви. И аз като вас смятам, че решението ми за операцията беше правилно.

# 327
Моята операция беше вагинална, но след секцио усещах изтръпнало около разреза, дори отначало нямах никаква чувствителност. За година се възстанових до около 80 процента. Сега имам усещания по кожата, но не е съвсем както преди.

# 328
И аз все още нямам чувствителност в областта на разреза, 4 месеца след операцията. От време на време ми боцка нещо и все още ми придърпва тук и там...Проблеми с килограмите нямам за сега, от около месец правя йога мнооого предпазливо 😁 Мисля че съм по спокойна, тревогите около цикъла никак не ми липсват.

# 329
Благодаря ви момичета за включването. Нищо не ми боцка и придърпва на мен, но това винаги да внимавам ме убива. Аз съм много дейна физически. Ето и днес се наложи да звънна на ММ да ми помогне с пазарските чанти. Ако не са много пълни си ги нося, но по-често се съобразявам какво слагам в тях. Но по-важно е да сме здрави, с другите промени ще свикнем.

Общи условия

Активация на акаунт