Нефротичен Синдром

• 2 139
  • 10
  •   1
Отговори

Здравейте,пускам нова тема за това автоимунно заболяване наречено нефротичен синдром защото старата тема е от 2005г и няма нищо ново.
Детето ми е момче на 4г.и 11месеца и след изкарана скарлатина,отключи нефротичен синдром,искам ако някой тук се е сблъсквал с тази болест и я израстнал,да сподели малко информация,Благодаря предварително.

# 1

Здравейте,пускам нова тема за това автоимунно заболяване наречено нефротичен синдром защото старата тема е от 2005г и няма нищо ново.
Детето ми е момче на 4г.и 11месеца и след изкарана скарлатина,отключи нефротичен синдром,искам ако някой тук се е сблъсквал с тази болест и я израстнал,да сподели малко информация,Благодаря предварително.
Извинете в какво се изразява? Ще ви кажа, защо питам: моят малък син на 11 г без причина всяка вечер прави тик на главата си. Има диагноза Тикова невроза и дотам .Нямам яснота дали не е едно и също. Простете за въпроса.Даже, ако има други деца с тази диагноза бих искала да обменя информация за тях!

# 2
Здравейте,не нямат нищо общо двете неща.
Нефротичен синдром е заболяване на бъбреците.

# 3
Здравейте,не нямат нищо общо двете неща.
Нефротичен синдром е заболяване на бъбреците.
Мерси

# 4
Здравейте синът ми е на 3.8 години и
 имаме същия проблем. Всичко започна при едни изследвания при които откриха кръв в урината и от там всичко започна вече 1.5 години още не е остановен че е нефритен синдром но всеки път когато е болен а той боледува много често има белтък в урината и тя става много тъмна иначе постоянно имаме хематурия. Живеем в чужбина . По принцип започва се стероидно лечение от което много ме е страх. Ще се радвам да обменяме опит.
А при вас как установиха че е нефритен синдром.

# 5
Здравейте,при нас след прекарана шарка Скарлатина,се установи белтък в урината,но при нашето дете не е имало хематурия.Детето е на стероиди от февруари месец тази година,приема го по схема,но тъй като точно в края на схемата се разболява,белтъка отново се появява и започваме на ново с високи дози стероиди.
А при вас колко е количеството белтък за 24 ч.
На синът ми му изписаха стероиди още в началото на заболяването.Вашето дете с какво го лекуват докторите?

# 6
Ами все още с нищо защото той до скоро белтък нямаше , но започна да боледува често и тогава има белтък не е много но има а при вас как го установиха биопсия правиха ли ви или само от изследвания. Ние живеем в чужбина и тук е много тромаво с лекарите но в България .откриха първо хематурията . 

# 7
Здравейте,аз съм майката на детето.
Както е написал мъжът ми,диагнозата му се постави след като няколко дни преди това беше със Скарлатина.Биопсия не му е правена,тъй като детето няма хематурия,нито високо кръвно,а само белтък в урината.
Диагнозата му е поставена на база изследвания.
А защо мислите,че се касае за нефротичен синдром при вашето детенце,след като белтъка в урината е малко?Предполагам,че ви го е казал доктор,но ви питам,тъй като за нефротичен синдром се говори при високи стойности на белтъка в урината.

# 8
Здравейте, мили мами! Виждам че темата е Стара, но и не намирам нова. Моето момче на 7годи от май месец 2024г е със нефротичен синдром, след прекаран вирус, може би скарлатина. Три месеца лятото беше в ремисия и от септември месец както е тръгнал на училище вече е с трети рецидив, като сме на болнично лечение сега. До преди това се лекувахме вкъщи с дехидрокортизон, но този път грипа ни разказа играта.
Та имам питане ще има ли край този ад? Има ли деца, които вече са се излекуванли и така да кажа леко минават вирусите?
Когато ни изпишат казаха, че ще започне да пие неорал. Това лекарство как се е отразило на вас? Всичко ще ми е от полза.. имам чувството, че се въртим в един порочен кръг, от който няма излизане.
Също ни казаха да ограничим контактите. По принцип не ходим по масово претъпкани места. Всичко лепва в училище, може би доста време сега ще учи от вкъщи.
Благодаря, ако сте ме изчели! Ще се радвам, ако някой сподели опита си!

# 9
Здравейте моля ви кажети миш имали майки с деца с нефротичен синнсро лекували се тази болест

# 10
Здравейте,нашият син е на 15 години от година и половина е със следи от кръв в урината,понякога опалсценция и еритроцити и левкоцити в урината леко завишени.Досега на са му изписвали нищо да пие.Разбрахме че се прави биопсия ако може да ни насочите къде да отидем за по обстоен преглед ще ви бъдем много благодарни.

Общи условия

Активация на акаунт