За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 42 231
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета, забавила съм една голяма кутия с маскарпоне в хладилника. Срокът й на годност е бил до 15.11.18.
Да го ползвам ли или не е добра идея?
По принцип нищо не би  трябвало да ѝ има щом не е била разопакована. Така в хладилник съхранявам дълго време маскарпоне, отварям пробвам на вкус и ако е приятно сладко и консистенцията е гъста, въпреки че знаеш има малко течност,  всичко си е точно и ползвам спокойно.

# 106
  • Русе
Трябва ми лека рецепта за десерт с маскарпоне. Имам заквасена  сметана и стафиди, бишкоти също Simple Smile

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/07/blog-post_17.html

# 107
  • София
Marcheva, благодаря за отговора. Дано да се окаже ок. Много ме е яд така и никога не ползвам престояли храни, но цяла кутия голяма маскарпоне егати..

# 108
И на мен ми се е случвало да забравям маскарпоне. Обикновено нищо му няма - предполагам, че е с достатъчно консерванти. Използвала съм, не ми се е случвало да мирише неприятно или нещо такова

# 109
  • Пловдив
Здрваейте! Моля за съвет - имам голямо количесто орехови ядки,които дъхат на "старо". Мога ли да ги спася по някакъв начин?

# 110
не можеш.

# 111
  • Пловдив
Благодаря,Пепи! И аз имах такива съмнения...мислех си,ако ги запека дали няма да "убия" поне малко аромата, ама...май не ми се занимава да пробвам.

# 112
ами за съжаление пак не се убива аромата на тежко. Ако смесваш по  малко с  други - няма да се усеща, ако са смлени, смесени и запечени в някакви сладки. Но като каза - голямо ... много сладки ще трябва да правиш Simple Smile
Изпечи и пробвай - не се знае на какво положение са. Ако се хапват - черпи наред с тях и да ги свършваш.

# 113
  • София
+ 1. Не става. но за друг път си знай да ги съхраняваш в кутиите на хладилника.

# 114
Имам малко сварена тиква,но не ми харесва и искам да направя нещо сладко с нея,без яйца.
Моля за идеи и рецепти.
Сигурно е късно вече, но горещо ти препоръчвам кисела на Пепчо! Винаги двойна доза правя.
п.п. Извинявам се, ако вече е предложена тази рецепта, но дотук стигнах с прочита на темата (бях я пропуснала).
Благодаря за темата!

# 115
  • В страната на бурите
Здравейте, може ли малко съдействие - правихме ябълков сладкиш уж по рецепта, която винаги ползвам. И уж се наду при печене, всичко Ок, извадих го надут, после спадна съвсем и стана клисав. На какво може да се дължи това?

# 116
ох, забравила съм едни белтъци в хладилника. според вас колко време могат да стоят? тези са бая стари /10 дена/, та май ще ги хвърлям. жалко.

# 117
  • София
Здравейте, може ли малко съдействие - правихме ябълков сладкиш уж по рецепта, която винаги ползвам. И уж се наду при печене, всичко Ок, извадих го надут, после спадна съвсем и стана клисав. На какво може да се дължи това?

Дай да видим рецептата. Най-вероятно брашното и набухвателят са били малко.

# 118
  • София
ох, забравила съм едни белтъци в хладилника. според вас колко време могат да стоят? тези са бая стари /10 дена/, та май ще ги хвърлям. жалко.

Не ги хвърляй, нищо им няма.

# 119
  • София

Не ги хвърляй, нищо им няма.
+1.

Общи условия

Активация на акаунт