За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 42 357
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
[...............Аз скоро правих тези и много ми харесаха:
http://www.tanitaang.com/2009/11/blog-post_07.html
Наистина се обръщат сами. ☺😃
Колко грама ти е чашата брашно, благодаря!
220 ml. чаена чаша използвам,но като грамаж брашното не знам колко е,нямам везна. Сложих повечко захар,че обичам по-сладичко. Пържих във фритюрник,ако има значение. ☺

# 391
  • сред люляците
Poni69, може и да станат, защото четох, че 1/3 ч.ч. кокосово брашно се равнява на 1 чаша обикновено брашно.  Чудя се какво да го правя, хич няма рецепти с него. 
Ако имате идеи за рецепти с кокосово брашно, моля споделете.
Едни бисквитки с тахан предлагам аз Simple Smile http://ilrai.blogspot.com/2018/08/blog-post.html?m=0

# 392
Имам спомен ,че брашното във въпросната чаша е 160 гр ,то и захарта е под 200 в такава чаша.

# 393
  • София
Имам спомен ,че брашното във въпросната чаша е 160 гр ,то и захарта е под 200 в такава чаша.
Благодаря ви, момичета, забърках ги, направих ги, и добре бяха,. Но аз си зная, никога да не започвам рецепта без грамаж, това ме изнервя, започва се едно ровене на чаши тази ли, онази   ли и  накрая е нервна обстановка.  Mr. Green

# 394
Здравейте!

Мога ли да замразя хумус?

# 395
Благодаря ви, момичета, забърках ги, направих ги, и добре бяха,. Но аз си зная, никога да не започвам рецепта без грамаж, това ме изнервя, започва се едно ровене на чаши тази ли, онази   ли и  накрая е нервна обстановка.  Mr. Green

marchеva14, Tanita е посочила грамажа на чашите, вдясно на рецептата в червено:
Мерки
1ч.ч = 240 мл
1с.л = 15 мл
1ч.л = 5 мл

Съжалявам, късно видях въпроса.

# 396
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D1%80%D0%BA%D0%B8
малко мерки и  теглилки ,но съм права,щом на 200мл чаша дават 140 гр брашно.На 220 каквато говорим си е 160 гр.

# 397
  • София
............

Съжалявам, късно видях въпроса.
Нищо де, аз те чаках ама теб те нямаше. Отстрани....кой да ги види, търсих, търсих и търсих, е не ги видях. Нищо, не е важно.

...........но съм права,щом на 200мл чаша дават 140 гр брашно.На 220 каквато говорим си е 160 гр.
Благодаря, ти мила, не е толкова от значение, аз си се ядосвам. Ползвам едни други, извадила съм  си американските теглилки има разлика,  и по тях се ориентирах, не е чак толкова от значение особено при тези бухти-мухти,   Wink хубави са, станаха, има и още на Марчев за закуска, това ми е важно, че аз съм заета и нямам време да му забъркам нещо.

# 398
Видях в темата за снимките,че са се получили. И аз видях късно,че бяхме на гости,но важното е,че си се справила чудесно.

# 399
Какви са тези питки от по-горните постове със сухата мая? Аз така да обичам да ми мирише на мая ммммм

# 400
  • София
Видях в темата за снимките,че са се получили. И аз видях късно,че бяхме на гости,но важното е,че си се справила чудесно.

Simple Smile
Какви са тези питки от по-горните постове със сухата мая? Аз така да обичам да ми мирише на мая ммммм
За кои питки питаш, че не стоплям.?

# 401
  • Пловдив
Пепчо,обръщам се най-вече към теб,че ти си по дивечовите работи Wink Захванала съм се с едни пастърми от един сръндак.  Не са само рибици,има и месо от бут и плешка,почистени и направени на подходящи парчета. Сложих ги в едра сол. Карам по инерция и чак сега прегледах твоите рецепти...та, видях,че ти ги киснеш в саламура. Колко време да ги оставя в солта?24 или 48ч.? И по-добър ли е като цяло вариантът със саламурата? Благодаря предварително!

# 402
  • на Земята
Идвам с две питананки.
Какъв вид ориз да взема за мляко с ориз?
Как да съхраня пуклива царевица?
Благодаря много на всички отзовали се!

# 403
  • Sofia
За мляко с ориз е подходящ белия едър ориз,тип Ризон.
Аз държа царевицата за пуканки в хладилник.

# 404
  • на Земята
Царевицата в какво я държиш, в хладилника?Опакована,в съд или как?

Общи условия

Активация на акаунт