За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 450
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 2 560
Боб с бекон на фурна 🐷

# 721
  • Варна
  • Мнения: 1 916
Искам да направя портокалови сладки с парченца шоколад, но няма да ми стигнат шоколадовите капки. Мога ли да използвам шоколад? Какъв? Обикновен или за готвене? Как да го нарежа?

# 722
  • София
  • Мнения: 10 869
Искам да направя портокалови сладки с парченца шоколад, но няма да ми стигнат шоколадовите капки. Мога ли да използвам шоколад? Какъв? Обикновен или за готвене? Как да го нарежа?

Обикновен шоколад нарежи с голям нож на кубчета.

# 723
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 396
Здравейте, с какво мога да заменя 60г овесени ядки? Рецептата е за сладки, тия чийто продукти се слагат в буркан - за подарък. Оказа се, че хората за които е предназначен не обичали...

# 724
  • Мнения: 1 656
Боб с бекон на фурна 🐷

А дали ще се получи да го запържа и объркам с яйца, или още по твърд ще стане?

Имам и друг въпрос, как да съхраня суджук в хладилника за по дълго време? Без да изсъхне.

# 725
  • Мнения: 9 109
Ако е сравнително мек завий го в хартия

ако е готов за ядене завий в хартия и след това в найлонов плик

най-добре ще е да можеш да го вакуумираш

# 726
  • под тепетата
  • Мнения: 9 308
Мога ли да замразя омесена кайма ( с яйце, лук...) ?
 Пеп-4о, хвърлила съм око на твоя джолан с пенливо вино. А може ли да не е пенливо, обикновено червено или бяло? Или по-добре бира ? В краен случай червено и газирана вода?

# 727
  • Мнения: 9 109
Мога ли да замразя омесена кайма ( с яйце, лук...) ?
 Пеп-4о, хвърлила съм око на твоя джолан с пенливо вино. А може ли да не е пенливо, обикновено червено или бяло? Или по-добре бира ? В краен случай червено и газирана вода?

 можеш да замразиш омесена кайма, да
Джолан с вино - Може разбира се, но смеси с газирана вода
 Защото газираната напитка действа добре на месото

# 728
  • под тепетата
  • Мнения: 9 308
Благодаря,пеп-4о!

# 729
  • София
  • Мнения: 2 934
Здравейте. Правя меденки по изпитана рецепта от приятелка. При мен обаче има проблем, но мога да извадя изобщо формичката и да я поставя в тавата, много ми е меко и крехко тестото. Събрах някак няколко меденки, изпекох ги, обаче направо все едно са се "разляли".
Дали да добавя още брашно?!

# 730
  • Мнения: 6 622
Дайте идея за меки маслени сладки. Не мога да се сетя за такива.

# 731
  • Мнения: 9 109
маслените бисквитки със сушени червени бборовинки  на Марчева https://pep-4o.blogspot.com/2018/12/blog-post_23.html и в оригинал при нея  https://recepti.gotvach.bg/r-110919-%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8_%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8_%D1%81_%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8?p=1 „тези са малко хрупкави като се приготвят, после омекват“
маслени бисквитки с крема сирене - ухаят страхотно https://pep-4o.blogspot.com/2018/12/blog-post_22.html
портокалови с шоколад https://pep-4o.blogspot.com/2016/12/blog-post_20.html
бисквитки с шоколад https://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post_8.html
и масленки натюр Simple Smile https://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html

# 732
  • Мнения: 6 622
Пепчо, благодаря! Много интересни предложения.

# 733
  • Мнения: 9 109
и още имам в блога, много харесвам маслените бисквити Simple Smile правят се лесно, ухаят чудесно Wink колкото повече стоят - толкова са по-вкусни.
Здравейте, имам свинска плешка /около 1.600/ и ви моля за изпитана рецепта за този вид месо. Благодаря предварително!:)

можеш да направиш на хапки, задушени с праз https://pep-4o.blogspot.com/2014/12/blog-post_23.html  , с карамелизиран лук https://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_08.html ,  с кисело зеле да сготвиш, с картофи, с ориз и зеленчуци... много неща можеш да готвиш с плешката. А може и да оставиш цели големи парчета и направиш това с гъбения сос https://pep-4o.blogspot.com/2015/11/blog-post.html

Elena_of_Avalor, за кого е изпитана - за теб, или за нея Simple Smile Не добавяй брашно, остави в хладилника да стегне и тогава пак разточи.

 
Здравейте, купих бекон, вакумиран, обаче е много жилав, много трудно се дъвче. Изчистен е, няма консерванти или натриев нитрит. Не искам да го хвърлям. Дайте идеи
и с яйца можеш да изпържиш и като в предна рецепта с праз да направиш

Биляна, одеве писах от телефона Simple Smile много ми е мъка. Значи джолан ми е фаворит печен с бира. С пенливото вино е разнообразие - все едно с вино, но по-крехък става от газираното. Та ако искаш - смени виното с бира, вместо да търсиш и гаризана вода, и вино.

# 734
  • Мнения: 6 622
Сега ще разгледам . От блога ти крада идеи за основни ястия, любими са на всички вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт