За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 42 201
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • Русе
Всъщност не е филе Елена а друго мезе за което търся рецепта. Телешко е филето което имаме, а не свинско както мислех. Моля за идеи на добре узряло месо, тоест дълго "печено" в сол и след това изкисвано че не харесваме солено.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2005.html

# 196
Пепчо, ilrai78, благодаря за рецептите! bouquet Направих джолана по рецептата на Пепчо с гарнитура, стана чудесно! Пекох заедно, че прасчо беше малък , 70-80 кг, набързо заклан в началото на септември, че в нашия район беше огнището на африканска чума. Ще пробвам и рецептите на ilrai 78, звучат добре (в къщи сме фенове на питките ѝ, време е да пробвам и нещо друго  Hug ).

# 197
Тя има и чудесни шарани, предвид рибния празник, който наближава Simple Smile
Радвам се, че ти хареса Simple Smile

# 198
Момичета, от няколко дни се преместихме в жилище под наем, НО с такава печица : https://www.technopolis.bg/bg/Electric-cookers/Cooker-ELDOM-ФГЕ-204VN--NEW/p/709527 . Някоя готвила ли е в такава и какво може да се сготви и побере ?
Бела, аз съм с такава и на нея и в нея си готвя всичко. Справя се добре.
Скрит текст:
Моята е по-малка даже от Вашата, как примерно събирате мусака? Не е ли твърде малка?

# 199
Тя има и чудесни шарани, предвид рибния празник, който наближава Simple Smile
Радвам се, че ти хареса Simple Smile

Пепчо, благодаря! Ще погледна.  Peace

# 200
  • Sofia
Имам кестени, които май ще хвърлям. Имат зеленичко под цепката на кората. Разбрах, че не стават за готвене? Поне за печене не стават ли?
За хвърляне са.

# 201
вчера попаднах на яйце /домашно/, в белтъка на което има нещо червено, като кръв. някакви идеи?

# 202
  • ту тук, ту там
Зародиш. Нищо му няма.

# 203
доста беше, изхвърлих го. казваш става за ядене?

# 204
  • В царството на игрите:)
Аз доста съм ви изтървала, а уж ви следя. Моля ви за изпитана рецепта за някакви картофени кюфтета, за които не е нужно картофите предварително да се сварят.

# 205
  • София
Здравейте!
Можете ли да ми предложите изпитана рецепта за сладка баница с извара?

Благодаря.

# 206
Здравейте!
Можете ли да ми предложите изпитана рецепта за сладка баница с извара?

Благодаря.

B.U 2, по рецептата на Пушистая баница съм правила сладка баница с извара. И с фини точени кори, и с бутер тесто. Писах си с момичето, тя е рускиня, но твърди, че рецептата е родопска, в Бачковския манастир (не точно в него, в квартирата, в която са били) са я хапвали и от там я е взела. По нейния начин наистина стават бързи и пухкави, и много вкусни банички. Peace
Ако има нужда от помощ с превода, ще помогна.

# 207
Каква гарнитура да предложа за ребра на фурна с барбекю сос? Иска ми се нещо без картофи ако може?!

# 208
  • Sofia
Салати,туршия,кисело зеле...

# 209
+ задушени зеленчуци с масло, ситиран спанак

Общи условия

Активация на акаунт