Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 214
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Има ли разлика в цената на билетите, ако са купени по Интернет или на място?

# 496
Радвам се, че ви е харесало, момичета Simple Smile

rebus99, да имаше и други разни рибни неща. Ето меню, ние си поръчахме Panini - Polpo fritto Simple Smile  https://www.pescaria.it/menu/pagina/postiImg/1621960390_polignano_menu1.pdf
Все пак, имай предвид, че това си е тип бърза закуска, не е нещо луксозно Simple Smile

Divi_86, не, няма разлика в цената на билетите. Една и съща е и на място, и в сайта.
В сайта на железниците може да се следи разписанието, за да се нагласи оптимално програмата. Например влакът за Алберобело в неделя беше в 10 ч. и след това следващият в 12. Даже ние бяхме в неделя и тогава пускат само автобуси до там.

# 497
Ейй, супер Simple Smile Ще си преведа менюто с Гугъл ;р
А на гишетата с билети разбирахте ли се лесно със служителите? Как са с английския?
Ще чакам и аз останалата част от програмата. Flowers Hibiscus

# 498
Ейй, супер Simple Smile Ще си преведа менюто с Гугъл ;р
А на гишетата с билети разбирахте ли се лесно със служителите? Как са с английския?

Хич не обичат да говорят английски в Пулия Simple Smile Поне моето впечатление е такова или все попадахме на такива служители Simple Smile Общо взето - разбирахме се Simple Smile Точно в това заведение мисля, че разбираха английски Simple Smile

# 499
Благодаря за менюто! Ще го разгледам подобно, за да съм подготвена. От опит знам, че в Италия не говорят много английски. Някъде се опитват, другаде не. А за купуване на билети няма нужда да ходите на гише. На автомат е удобно и лесно. И можете да изберете английски като език.

# 500
Ххахах :Д  "Benvenuti al Sud" гледали ли сте?
Ще се пробваме с машините, ако не стане все ще се разберем и на гишето.
Чета из темата и всякакви градчета бях набелязала, но ми се струва, че ще е по-добре по-спокойно да го караме. Каквото видим - видим. Поне да се насладим на каквото успеем, а не да търчим по влакове и да прекараме половината време в тях.
На картата видях, че плажът на Бари се пада на север от стария град. Пеша може ли да се отиде или е далеч? Има някакво метро FM1 като превоз, но на мен ми се е случвало да ме лъже Гугъл.

# 501
Pane e pomodoro е единият плаж , на 2-3 км. Минават и автобуси.

За основни неща ще ви разберат на гишетата.

# 502
Pane e pomodoro е единият плаж , на 2-3 км. Минават и автобуси.

За основни неща ще ви разберат на гишетата.
Благодаря! Този не бях го видяла. Гледах този Spiaggia Libera Lato S.Francesco.

# 503
Радвам се, че ви е харесало, момичета Simple Smile

rebus99, да имаше и други разни рибни неща. Ето меню, ние си поръчахме Panini - Polpo fritto Simple Smile  https://www.pescaria.it/menu/pagina/postiImg/1621960390_polignano_menu1.pdf
Все пак, имай предвид, че това си е тип бърза закуска, не е нещо луксозно Simple Smile

Divi_86, не, няма разлика в цената на билетите. Една и съща е и на място, и в сайта.
В сайта на железниците може да се следи разписанието, за да се нагласи оптимално програмата. Например влакът за Алберобело в неделя беше в 10 ч. и след това следващият в 12. Даже ние бяхме в неделя и тогава пускат само автобуси до там.

А автобусите откъде се хващат?
Всъщност градчета като Алберобело, Матера, Полянино, Монополи само с влак ли са достъпни или има и алтернативен автобусен транспорт (визирам директен транспорт) и ако има избор - кое спира по-близо до най-интересните места в съответното градче?

# 504
Гарите са достатъчно удобни, върви се 5-10 минути .

# 505
Така, продължавам да разказвам Simple Smile Както стана дума, в неделя често пускат автобуси вместо влакове. Това трябва да се провери, когато се купува билета, защото може и да има влакове, които си вървят неделя. Не знам да има други, директни автобуси. Масово хората си ползваха влаковете.
Неделя отидохме от Бари до Алберобело. Билети си купихме отново от същото място - централната сграда срещу фонтана - от автомат или от служител. Разписанието, както и до Полиняно отново се следи тук https://www.fseonline.it/s/. Автобусът тръгна от автогара BARI LARGO SORRENTINO, намира се съвсем близо до жпгарата. След час и нещо бяхме в Алберобело, автобусът ни остави на 10 минути пеша от трулите. Задължително питайте точно от къде тръгва автобусът на връщане, нашият ни взе от хотел Astoria /на различно място от това, на което ни остави/. Цена - 4.30 евро на човек в посока.
Тук има много възможности за хапване, мисля, че каквото и да изберете - няма да сбъркате. Ние седнахме в едно заведение, но нито му запомних името, нито сега го намирам на картата. Има менюта пред заведенията, пише си коректно цените. Само имайте предвид, че слагат такса, т.н. scoperto, което варира от 1 до 3 евро. Някъде включва хляб, маслини и обслужване, на други места - само обслужване Simple Smile Мисля, че заведенията за бързо хранене не начисляват такава такса, поне моите наблюдения са такива.
Разходката из трулите е прекрасна, толкова е красиво това Алберобело. Мисля, че то най-много ми хареса от всички места, които посетихме. Снимах, снимах, навсякъде красота, цветя.... имам над 400 снимки само тук Simple Smile
Недейте да плащате за влизане в труло. Те повечето магазинчета са в труло, а някои от тях имат и гледка от високо. Просто се огледайте за надпис от рода на "Безплатна гледка" или нещо подобно. Лично мнение, разбира се Simple Smile
Качвам няколко снимки - на основната сграда на гарата, от където се купуват билетите до Полиняно а маре и Алберобело /и други места, разбира се Simple Smile/, малко храна от Албeробело и разбира се, трулите Simple Smile

# 506
  • IT
Coperto e таксата, scoperto означава друго. Начислява си на места, на които ви обслужва сервитьор навсякъде в страната.

# 507
В обществения транспорт маските носят ли се стриктно и правилно? Питам, защото сме с 2-годишно дете, което няма как да носи маска, и е важно другите да носят. Влаковете пълнят ли се или е спокойно?

# 508
В обществения транспорт маските носят ли се стриктно и правилно? Питам, защото сме с 2-годишно дете, което няма как да носи маска, и е важно другите да носят. Влаковете пълнят ли се или е спокойно?

Носят се правилно маските в обществения транспорт. Даже често имаше хора и с по две маски. Рядко имаше келешчета, които сваляха маските, но наистина бяха изключение. На мен по едно време ми стана лошо във влака от топлината и си свалих маската под носа, поне с носа да дишам и веднага ми направиха забележка.
Не мога да кажа, че влаковете бяха пълни. Най- пълно беше до Полиняно, но всички бяха седнали, тоест не беше лудница с правостоящи. На връщане от Матера бяхме сами в купето.

# 509
Колко време преди полета се попълва PLF-a. 24 часа или по-рано трябва? После получавам ли на имейла самия документ и веднага ли идва?

За автобусите - пътували сме от Алберобело до Бари в неделя. Автобусът спираше като градски транспорт на всяка спирка и стигнахме много бавно.

Общи условия

Активация на акаунт