На море в Турция - тема 56

• 77 155
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
Марги, виждам, че си запозната. Можеш ли да препоръчаш нещо сносно с автобус 9 нощувки за 2 възр и 2 деца , 5 и 8 г. Около 2000лв?

Не сте определили период и курорт, а това е много важно по отношение на цената.
За около 2000 лв. можете да намерите оферта за Анталия, район Алания, за края на май или началото на юни - хотели Eftaliа. Изпитан вариант за икономична почивка. Имат голам аквапарк.
Ако изберете период в началото на май или началото на октомври или 7, вместо 9 нощувки, възможностите за хотели ще са повече.
В Кушадасъ има добри хотели на тази цена, но само през месец май, а тогава е неподходящо за море в този район. Ако изберете 7 нощувки, могат да се намерят няколко приятни хотели.
Благодаря,
За началото на юни мислим, че имаме ученици. Ефталия го обмисляме, малко ни притеснява дългия път, направо не знам как ще се справим, а и как ще ни издържат останалите в автобуса Grinning
В Бодрум гледахме  Golden age, но мненията са много противоположни.
В Кушадасъ началото на юни някой ходил ли е? Водата става ли?

# 121
Привет , след като изпуснахме момента тази година, съм твърдо решена 2019 да подходя по-сериозно с организацията Simple Smile Преди няколко месеца бях намерила доста добри попаденя но за съжаление не запазих нищо конкретно като имена на хотели.. останало ми е само едно име сентидо резорт или нещо подобно което изглеждаше доста добре.. та идеята е , че търсим 5* хотел/резорт с зеленина , хубав пясъчен плаж , много добър инклузив , възможност за обиколки и дневни екскурзии с кораби/атв/ мотор иии като цяло комплекс без хиляди водни пързалки и шумитевица Simple Smile Доколкото разбирам в Анталия преобладават хотелите с хилядите пързалки итн.. затова по-скоро гледам хотели в Сиде или Фетие. Ще съм много благодарна ако споделите опит и предложения за подобен тип хотели Simple Smile

# 122
  • Варна
Апелирам за честност и корекност. Не предлагайте Турана и Камелията, както и Кервана. В първия съм почивала, след 2 години минах през трите, никво подобрения в Турана за две години, а в другите такава непоносима смрад видях и помирисах, един Кристал Адмирал в Сиде ги бие всички, че даже и по цена.

# 123
Jana88,бих Ви предложила да разгледате хотел Turquoise в Сиде.Има голяма зелена и много красива територия, хубав пясъчен плаж,вкусна и разнообразна храна,малко пързалки,добро обслужване и е близо до Сиде.Бяхме там 2017г  и останахме много доволни.

# 124
Може ли някой да ми поясни относно цените със собствен тринспорт какво значат? Нещо не мога да се ориентирам. Тези цени на ден за двама ли са или за накакъв пакет брой дни? Нищо не пише и не ми става ясно. Например цена за хотел Тюркоаз Сиде за 19.09.19 г. ми дава 503 лв. за двама.Това цена на ден ли е? http://emeraldbg.com/hotel/61835/2/456/26396/748437/TURQUOISE-RESORT-5-*.html

# 125
  • Варна

Забранили сте ЛС - как да ви пратим инфо ?

# 126
fatalina, да, това е цената за една нощ за двама възрастни. Има различни суми за различни дати - това са периодите, за които важи посочената цена. Ако изборът ви на дати за почивка застъпва два периода с различни цени, трябва да сметнеш колко дни са от единия период и колко от другия.
Както многократно сме го обсъждали, ако решите да сте със собствен транспорт, можете да намерите много по-изгодни оферти. Без да търся задълбочено, а само в Триваго, за хотел Turquoise видях цена точно наполовина на тази, която гледаш.

esstela, въпрос на мнение, възможност, вкусове. Освен Кервансарай другите изброени хотели предлагат по-добри условия отколкото някои други на подобна цена. Имат си своите минуси, но са много далече от ужасни хотели, които не трябва да се препоръчват.

# 127

Забранили сте ЛС - как да ви пратим инфо ?
Не съм ги забранила умишлено. Вече го оправих.

# 128
Не съм правила резервация до сега през турски оператор, но ще пътуваме със собствен транспорт до Кушадасъ или Дидим (още не съм се спряла на конкретен Курорт), но чета че така е по-изгодно. Моля ви за насоки как точно се прави и до кога са ранните резервации  при тях. Може да ме насочите от къде да прочета, ще съм благодарна.

# 129
danj, на първа страница има полезна информация. Роже е корифей при самостоятелните пътувания, за това ти предлагам да прочетеш няколко негови мнения, в които има детайлна информация.
http://bg-mam.ma/p/942082/34080260
http://bg-mam.ma/p/1046625/37111313

Пак на първа страница има линкове към турски сайтове за резервация. Там Халим е точният човек.

В никакъв случай не искам да омаловажавам опита на всички останали в групата, които успешно планират и организират сами почивката си. Всяко мнение е ценно.
Тук в темата има страшно полезна и интересна информация, която всеки е споделял от опит. Лошото е, че много от важните неща ги обсъждаме като дискусия - на тази страница малко, на следващата малко и накрая няма как да се извади същността на въпроса на първа страница. В следващата тема ще се опитам някакси да обединя всичко важно, въпреки че въобще нямам идея как.

# 130
Здравейте,да ви попитам някой от вас правил ли е резервация в Cacao tour ?
Търся мнения за тази агенция ,но нищо не намирам в нета.

# 131
Марги, благодаря! Не ми се рискува със чужди агенции и сайтове, т.к. не съм сигурна застраховки там как ще се признават и при нужда от лекар, болнично лечение на какво мога да разчитам.  
Продължавам да следя хотели и цени, пък да видим дали нещо ще ме устрои.

# 132
Здравейте! Марги,отзивът ми за Барут Хемера на първа страница не се отваря,аз ли не правя нещо като трябва или има някакъв проблем?От години ви чета, но за първи път се осмелих да разкажа за нашата почивка,затова и разказа ми е доста хаотичен,но се надявам да помогне на някой, интересуващ се от хотела.Ако проблема е в мен се извинявам .

# 133
  • София
Марги, благодаря! Не ми се рискува със чужди агенции и сайтове, т.к. не съм сигурна застраховки там как ще се признават и при нужда от лекар, болнично лечение на какво мога да разчитам.  
Продължавам да следя хотели и цени, пък да видим дали нещо ще ме устрои.
Fatalina, медицинската застраховка за пътувания, която е добре да си направиш няма нищо общо с резервациите ти.
Тя е медицинска и важи за цял свят и в нея не пише, че ти ще си в хотел Х в град Х в държава Х. Simple Smile
Отиваш в първия застрахователен офис, който видиш по пътя си към Вас и казваш, че искаш застраховка "Помощ при пътуване в чужбина с осигурен асистанс".
Тя обикновено струва десетина лева на човек за застрахователно покритие 10 000€.
Българските агенции ти правят застраховка за 5000€ / сакън да не се набутат с пет лева повече от петте, които плащат за нея Joy/
С чуждите агенции и сайтове, особено когато са турски или европейски или пък с резервации директно в хотелите, рискуваш доста по-малко отколкото с български такива Peace
И с българска агенция да отидеш, и самостоятелно да отидеш все ще трябва да се обадиш на асистанс номера в България, от който ще ти кажат какво да правиш при настъпване на застрахователно събитие /не дай си боже, пупу/...

# 134
Съгласна съм с Роже. И през БГ агенция да резервираш, щом сте със собствен транспорт - пак ти трябва да си сключиш застраховка.

Те са задължени да правят само при автобусни и самолетни програми.

Общи условия

Активация на акаунт