"Наринé" – живите пробиотици. Включете се в дискусията и спечелете награди!

• 7 572
  • 198
  •   1
Отговори
# 15
● Ползвали ли сте пробиотици?
- Редовно ползваме в семейството ми пробиотици. Обичайно в студения сезон, за подпомагане на имунитета; инцидентно при стомашен дискомфорт и задължително при пътувания-за да няма неприятни изненади.

● Какъв проблем сте решили с тях, какви резултати имате, под каква форма са (течни, сухи)?
- Резултатите са отлични: при справяне с метеоризъм, констипция, успоредно с прием на антибиотици или самостоятелно за устойчив имунитет, профилактично-при пътувания. Винаги съм доволна. За детето, като по-малко съм давала течен на капки или сашета, които съм разтваряла в течност. Сега вече ги схрусква под формата на вкусни таблетки. За себе си съм ползвала сашета и капсули.

# 16
Да, ползвала съм пробиотици по време на лечение с антибиотик предписани от лекуващия лекар.

# 17
Ползвала съм вагинални пробиотици при гъбична инфекция. А сега давам на бебето пробиотик на прах.

# 18
Да. Миналата зима личния ми лекар ми препоръча заедно с антибиотика да приемам и пробиотик.

# 19
Да, пия го по необходимост под формата на таблетки, когато приемам антибиотик и и ми оказва положително влияние.

# 20
  • Северозапада
Ползвам пробиотици.
Ползвам сухите форми - капсули и сашета за деца. Течни съм ползвала само, когато детето беше бебе. Давала съм предимно на детето при прием на АБ и преди и по време на морските ни почивки. Не мога да кажа дали те са помогнали да избегнем стомашните разстройства, с които е свързано черноморието или приема на АБ.

# 21
Не.
За щастие не ми се е налагало до сега.

# 22
Пробиотици давам основно на децата. При всяко стомашно неразположение, пробиотикът спасява положението.
След усложнение на горните дихателни пътища и поредна бактерия и пети по ред антибиотик имам крещяща нужда от пробиотик. Уви, не успях да приема пробиотик по време на лечението, понеже направих няколко алергии от антибиотиците и ми се наложи да спра всичко странично и да оставя основен прием на антибиотика. За имунната ми система няма да споменавам, че вече тотално я няма. Чакам с нетърпение да разбера коя е поредната изолирана бактерия след петия антибиотик.

# 23
  • Пловдив
Използвам пробиотици предимно ,когато съм на антибиотици, за да избегна стомашни неразположения. Използвам такива на таблетки ,които се съхраняват в хладилник.

# 24
Давала съм няколко различни марки пробиотици на две-годишния ми син, причината е перманентен запек и невъзможност да се изходи. За жалост нямахме успех с нито  един от изпробваните.

# 25
Не съм ползвала пробиотици.

# 26
Само веднъж ми се е налагало да използвам пробиотици, след употреба на антибиотик беше.

# 27
1. Редовно употребявам пробиотици от около 10 години. Страдам от рядко автоимунно заболяване на билиарната система и заради него развих тежък колит. Ползвам ги по предписание на гастроентеролога си.
2. Не съм решила окончателно проблемите си, защото са нерешими. Все пак ми помагат, за да държа под око чревната флора, тъй като имам сериозни проблеми с нея. Ползвам всякакви пробиотици, и живи, и на прахчета. Определено ми вършат работа.
Оставам да следя темата. Заинтересована съм.

# 28
  • Елхово
Използвам пробиотик за проблеми със стомаха! Също когато ми изпишат антибиотик, задължително вземам и пробиотик!

# 29
Ползвала съм пробиотици винаги паралелно с употребата на антибиотик, по лекарско предписание. Оставала съм доволна , защото не съм имала проблеми с чревната флора. Пробиотик ползвам при нужда сега по време на бременност, за регулиране на стомашни  неразположения.  Винаги са били под формата на капсули.

Общи условия

Активация на акаунт