Перилни препарати и омекотители – 56

• 71 511
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Flowers RoseFlowers Rose много ви благодаря Flowers Rose

# 361
Искам да започна да пера всички дрехи с прах за бебета ( когато тя беше малка перях с Персил сензитив течен). ОК ли е за черните и тъмните?

[/quote]

Защо?
Бебешките ПРАХОВЕ са прахове за бяло с кисл.избелители.
Бебешките течни са....хм...ни риба, ни рак. Съдържат само ОПТИЧНИ избелители.
Та каква е целта, която се гони в крайна сметка??
Защото понятие бебешки прах няма...

# 362
  • София
Тета, малката ми е наследила студовата алергия и има едни много сухи петна по тялото. Просто по-малко неща да я дразнят и затова си мисля, че смяната на праха ще е в полза...

# 363
Разбирам.
Тогава прахообразен  - ще дезинфекцира заради кислор.избелители.
Също без аромат или с лек такъв...защото той също се води алерген.
На ДМ прахообразния с бебето отговаря на тези условия, но е доста скъп вече...той е без аромат.
Ако и смяната на праха не помага, може да е нещо генетично...а не алергично.
Въпреки че ако е студова, както казваш..не контактна някаква алергия/дерматит...не виждам с какво смяната на праха ще помогне...

# 364
  • София
Разбирам.
Тогава прахообразен  - ще дезинфекцира заради кислор.избелители.
Също без аромат или с лек такъв...защото той също се води алерген.
На ДМ прахообразния с бебето отговаря на тези условия, но е доста скъп вече...той е без аромат.
Ако и смяната на праха не помага, може да е нещо генетично...а не алергично.
Въпреки че ако е студова, както казваш..не контактна някаква алергия/дерматит...не виждам с какво смяната на праха ще помогне...
Чисто от това да не дразни излишно.

# 365
Допълнително изплакване пускай..за да се отмие добре и докрай праха.
Без омекотител...

# 366
Използвам прах Персил Сензитив за бебето и съм много доволна как изпира, последно дори се справи и с едно петно кръв от една дрешка, НО по-тъмните дрешки избеляват. За бебешки дрехи става, израстват се за 2 месеца, но мои дрехи, които ще нося дълго не бих прала, колкото и добре да изпира.

# 367
Естествено че избелва. Това е прах за бяло.

# 368
  • София
Много благодаря, момичета!

# 369
  • София
Не съм влизала в темата от лятото. Тогава , доколкото помня, Гес беше писала, че се очаква да се появи прах Савекс, супер концентрат . Днес видях в един магазин (преди редовно си купувах оттам от новата Тема, прах , за бяло и цветно), че го предлагат , има за бяло и цветно. Аз купих за цветно. Въпросът ми е: ползвал ли го е някой и какви отзиви има? Благодаря и се извинявам, ако скоро сте коментирали.
Ако говориш за Савекс Платинум - много е добър. Ползвам този за бяло. Единствена забележка - не ми се разтваря докрай в чекмеджето, но само понякога. Simple Smile Традиционно пера с Персил, той ми е фаворит, но в случая този Савекс не му отстъпва.

# 370
Не съм влизала в темата от лятото. Тогава , доколкото помня, Гес беше писала, че се очаква да се появи прах Савекс, супер концентрат . Днес видях в един магазин (преди редовно си купувах оттам от новата Тема, прах , за бяло и цветно), че го предлагат , има за бяло и цветно. Аз купих за цветно. Въпросът ми е: ползвал ли го е някой и какви отзиви има? Благодаря и се извинявам, ако скоро сте коментирали.
Ако говориш за Савекс Платинум - много е добър. Ползвам този за бяло. Единствена забележка - не ми се разтваря докрай в чекмеджето, но само понякога. Simple Smile Традиционно пера с Персил, той ми е фаворит, но в случая този Савекс не му отстъпва.

Да, за Савекс Платинум, говоря. Имаше за бяло и цветно. Взех за цветно, за да го пробвам. За бяло имам още от новата Тема. Благодаря за отговора, ще пробвам после и този за бяло. Peace

# 371
Тета, малката ми е наследила студовата алергия и има едни много сухи петна по тялото. Просто по-малко неща да я дразнят и затова си мисля, че смяната на праха ще е в полза...
Аз също съм със студова алергия и атопична кожа. Не ме дразни нито прах, нито омекотител, но кожата си иска специфичната козметика, възстановяваща хидро-липидния баланс. Без нея не става.

# 372
Аз си мисля, че само ако се касае за контактен дерматит, би имало смисъл от смяна на праха за пране.
Иначе...ако е нарушена кожната бариера, то както и Соул казва, може само да се подпомогне омазняването и хидратирането на кожата...с мазила. Специални, а не от масовите магазини.
Мажеш-оправя се за момента. Спираш..пак се проявява сухотата.

Момичета...какви са ви точно симптомите на студовата алергия? Ако е удобно да попитам..

# 373
Точно така е, Тета. Особено зимата се обострят симптомите, понеже кожата се засушава допълнително от самия сезон. При "студовата алергия" навън при студено време (дори не само зимно, но и при силно ветровито в моя случай) кожата започва много силно да сърби, щипе, зачервява се и се напуква. В момента, в който се прибера на топло, до минута-две сърбежът и болките изчезват. Затова и питах за термобельо в друга тема. 😉 Козметиката за атопична кожа си е задължителна.

# 374
Ясно.
Понеже другата дама спомена само сухи петна/кожа, без сърбеж и без зачервяване, се сетих за друго...за това питам.

Общи условия

Активация на акаунт