Перилни препарати и омекотители – 56

• 71 565
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Аз на програма за деликатни ги пера...а там колко са оборотите - трябва да видя, но май под 1000.
Според мен зависи от изработката на якето, шевовете, как е прикрепена ватата изобщо - едва ли центрофугата ще играе роля тук. В смисъл ако е лошо изпълнение - както и да я въртиш програмата, ще е калпав резултата, и обратното...така си разсъждавам де.

После хоризонтално ги суша за всеки случай, да не отиде ватата в долният край...

# 451
  • Варна
Момичета някакво мнение да имате за Ариел който е за деца и някакъв бебешки има ABC?
Някой да ги е пробвал?

# 452
  • София
Моята програма за деликатни е на 700 оборота, но пък мога да пусна  на обикновена програма и да намаля оборотите. За съжаление нямам възможност да суша хоризонтално. Sad

# 453
На сушилка ...или голяма хавлия и отгоре слагаш якенцето. Вярно че е дълго казваш твоето, но пак има начин...

# 454
  • Пловдив
На какви обороти центрофугирате якета с вата? Имам дълга шуба, която е нова, не е прана досега и ме е страх да не я разваля.  Късите якета съм ги пускала на 1100 и нищо им нямаше, но сега нещо ми е притеснено. Ако пък са ниски оборотите да не стане на буци от тежестта на ватата...

Аз ги пускам на 1000 оборота,но във всеки джоб слагам по 1 топка-имам топки за сушилня,но и тенис топки са подходящи,в ДМ има вълнени топки(водят ги за сушилня).Малко са шумни,но вършат работа,предпазват от степване.

# 455
  • Пловдив
Момичета някакво мнение да имате за Ариел който е за деца и някакъв бебешки има ABC?
Някой да ги е пробвал?

Ариел е премиум клас- трябва да е добър,но от АBC не очаквайте много-турска марка,среден клас,омекотителите им са чудесни.

# 456
Аз подкрепям мнението на Тета относно якетата. Нашите, и тези с гъши пух, ги центрофугирам на ниски ( може би 400) обороти, защото ми е такава пералнята. И само тези с гъши пух суша хоризонтално. Другите си ги провесвам. А покрай професията на мъжът ми пера много често якета. Нищо не се е повредило. Тази зима суша в сушилня и пак нямам проблеми. Пера и суша на програма синтетика.

# 457
Пускам си якетата уж винаги на програма за деликатно пране,но не винаги.Тормозя ги.Засега не съм имала проблем.Освен с едно яке на RESERVED,което в качулката направи нещо като топче.
Но не бих правила гимнастики за хоризонтално сушене и тн.,за едното яке Simple Smile

# 458
PELLI, каква гимнастика Grinning? Нали е едно яке, мяташ го върху една сушилка и готово Wink. Нищо не простирам хоризонтално и нищо не ми се е повредило от това. Пера на най-ниски обороти - 400.

# 459
  • София /Абсурдистан
Престраших се да пусна едни пухени възглавници и пухено яке на програма за деликатно пране, с Електролукс пералня съм, изпраха се отлично и без никакви поражения.

# 460
Защо, какви поражания са се очаквали? Всякакъв текстил пера в пералнята. Пък ако случайно на нещо му стане нещо, не е било здраво и към боклука.

# 461
  • Русе
rovaru, не става въпрос за текстил, а за гъши пух.

# 462
И него включвам тук. Завивки, възглавници, якета с пух. Аз якета нямам и не искам да имам.

# 463
Пораженията са при сушенето...трябва много добре да се изсуши пуха...

# 464
И него включвам тук. Завивки, възглавници, якета с пух. Аз якета нямам и не искам да имам.
Темата е за перилни препарати, начини за пране, хитринки по въпроса. Никого не интересува кой каква дреха има и дали въобще иска да има.

Общи условия

Активация на акаунт