Перилни препарати и омекотители – 56

• 71 634
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Винаги съм се чудела само аз ли съм недоволна от хвалените прахове. Аз не кисна и не използвам добавки за петна, но хвалените не ми изпират прости зацапвания. По-лошо перящ от Персил, за мен няма.
То зависи кой персил. Този от официалния внос за мен е средна работа, този от паралелния внос ми пере всякакви петна.
Визирах официалния внос. Прежалих се да го пробвам, е, не става.

# 181
Извинявайте, ако въпросът не е за тази тема, не намирам по-подходяща. Искам да събера малко блуза от 65% полиестер, 28% вискоза и 7% еластан при първото й пране. Ако я изпера на по-висока температура от указаното по етикет, дали има шанс (трябва да се пере на 40, ако я пусна на 50-60)?

# 182
Би се свила, ако е с памук или вълна. Тук повечето е изкуствено. Едва ли. Вискозата не зная какво ще и е поведението.

# 183
  • сред маслини и портокалов цвят
Купих си това.
    [/list]Течни прахове не ползвам. Пера с Ариел за цветно и с праха на ДМ за бяло. Понякога и с капсули Ариел.
     Незнам защо го взех, сигурно щото съм фен на марката. Харесвам им верото и разните почистващи препарати. Прах не бях взимала до сега. Обаче пере, мноооого добре. И мирише лекичко, но много приятно. Пак ще си купя.

# 184
    • Пловдив
    Аз бях взела Омо, по мнения от тук.
    Еми беше отврат като пране за мен. Подарих го. А дрехите ни са без упорити петна, лекета, нормално замърсени. Савекс изобщо не мисля да взимам! Приятелка ми донесе ариел и персил капсули и прах от Германия , за пореден път мога да кажа, че виждам разлика между тях и тези тук! Тези нашите просто не перат! Та това от мен по въпроса с нафталина 😉

И аз виждам разлика между препаратите,купени от чужбина и тези от БГ,но тук не се приема мнение,различно от общоприетото(живяла съм дълги години зад граница и говоря от първо лице).

# 185
    • на Мелмак
    Аз не съм си купувала прахове от Германия лично, но това, което сме пробвали там, за сравнение със същите стоки тук - всичко имаше разлика, в тяхна полза, разбира се. Независимо от "еднаквия състав", двойния стандарт е налице!

# 186
    Извинявайте, ако въпросът не е за тази тема, не намирам по-подходяща. Искам да събера малко блуза от 65% полиестер, 28% вискоза и 7% еластан при първото й пране. Ако я изпера на по-висока температура от указаното по етикет, дали има шанс (трябва да се пере на 40, ако я пусна на 50-60)?

Полиестерът не понася високи температури - четох скоро за него във връзка със спортните материи - ще се стопи ...нещо такова беше. Не буквално но все пак. Еластанът също не носи - ще се размъкнат ластиците и вместо да се свие, ще се размъкне мисля.
    И накрая да не е само теория - термо блуза прах от Лидл  скоро и не се сви изобщо.

# 187
    • Пловдив
    Аз живях 12г. във Франция,бях директен потребител.За съжеление има двоен стандарт колкото и да ме убеждават "на теория",вярвам на очите си(и не съм единствена)

# 188
    Формулите за праховете, произвеждани за различни региони, са съобразени с климата в тези различни страни - например фотоизбелители няма смисъл да се влагат в прахове, предназначени за северни страни, където слънцето е кът...и още и още..но не ми се навлиза в подробности. Както казах - коментирано е това отдавно и лично за мен е безинтересно.
    Но вие си коментирайте...

# 189
    • Пловдив
    teta75,и на мене не ми се влиза в "обяснителен режим".

# 190
    Всичко е субективно. Често и за по-дълго време пребивавам в Дания. Единствена разлика намирам в това, че там праховете за техния пазар са без аромат. И местното производство също.

Последна редакция: нд, 16 дек 2018, 08:30 от W

# 191
    Едно време си бях купила препарат на Фрош, за да си мия пода, не ми хареса, правеше много пяна и се замазваше с него. Зачетох се подробно в писанията по гърба, ми той беше супер универсален, не помня дали не можеха да се мият и чинии с него, но можеше да се пере със сигурност. Зарязах го тотално и не погледнах нищо с тази марка. Ще разгледам какво предлагат, но ако може и Guess да си каже мнението.

# 192
    • have faith and be patient ..
    п.п. не намерих в каталога на лили промоцията на персил .. пак ще гледам
    стр.17

Ами търся пакет, тубите ги подминавах Simple Smile мерси

# 193
    Има и прах... но да, бутилка са сложили- домакините това търсят Stuck Out Tongue Winking Eye

# 194
    • София
    Не знам кой как пере с Персил официален внос, как дозира и какво
    виждане има за изпрано пране. За мен това е най-добрия прах на бг пазара, нямам забележки, нито неизпрана дреха или петно. Не намирам никаква разлика в изпирането с чуждоземските му аналози. Естествено всеки е свободен да си живее с предразсъдъците отпреди 20 години, да влачи чували по самолетите, както и да плаща двойно за едно и също качество. И моля, привържениците на паралелните прахове да се аргументират обстоятелствено - с какво точно е по-добър конкретния прах от бг версията - състав, ензими, активатори, избелващи съставки и т. н. Тук уважаваме тези аргументи - другото е бла-бла.

Общи условия

Активация на акаунт