Какво от "моята чужбина" бих приложила в България?

• 36 534
  • 612
  •   1
Отговори
# 465
  • Down south
Дейлили, понеже и аз се зачудих, прочетох няколко пъти и мисля, че има изпусната буквата Н и трябва да се чете "не сме лекари и адвокати"
За това и попитах, дали няма грешка в "превода"

Тук също не е прието да се обсъждат диагнози, медикаменти и пр.
За медицинските служби има HIPA.

# 466
На болничния, специално екземпляра за работодателя, не пише диагноза. Също не е прието на работното място да те питат от какво си болен. Спокойно можеш да не отговориш.

# 467
@ N!A
Цитат
Toчно.Аз и мъжа ми работим.е сме лекари/адвокати. тоест не изкарваме добри пари, но не сме и на минимални работни заплати. Имаме добра уж застраховка,но за двама ни това струва около $80-100 на седмица от заплатата на мъжа ми...и пак се доплаща-не е безплатно.
Ако лекар и адвокат не изкарват добри пари, какво да кажем останалите  Crazy
Изказването е меко казано безумно  ooooh! освен, ако нещо не се е загубило  в "превода"

И да, доплаща се, малко са компаниите, които покриват цялата сума от застраховката. За мое щастие тази, за която рабоя е такава, но покриетието е само за мен, за дъщеря ми и съпругът ми доплащам. При съпругът ми е същото, той доплаща и за трима ни. Имаме двойна застраховка.

Извинявай,изяла съм едно Н. Не работим лекар/адвокат. Аз работя в кол центъра на един хотел,а той в компания,която се  грижи да отстранява клони,които пречат на ел.жиците (тук е планина,много дървета и имат доста работа) тоест сме с кофти откъм заплащане позиции,но не сме баш от най-ниско платените.

Последна редакция: сб, 01 дек 2018, 21:20 от N!A

# 468
  • Down south
@ N!A,
Разбрахме се. Просто сравнението ме изненада.

# 469
  • Canada
Е,то е ясно, че децата със специални нужди са по-добре в чужбина. Не само децата, възрастните също.

# 470
  • Down south
Е,то е ясно, че децата със специални нужди са по-добре в чужбина. Не само децата, възрастните също.
Това е нещото, което също, един ден би ми се изкало да видя приложено в България.
Грижата, удобствата и отношението към хората със специални нужди.

# 471
Някой спомена ли пенсионерите? Ей, бяс ме хваща като ги гледам западняшките и като си помисля за нашите. Немските пенсионери пак са по-обрани откъм лайфстайл, малтийските бяха "брутални".

Дисклеймър: Бесът ми не е към никой пенсионер, разбира се.

# 472
  • Canada
Това е нещото, което също, един ден би ми се изкало да видя приложено в България.
Грижата, удобствата и отношението към хората със специални нужди.

И на мен би ми се искало. Както и българите като цяло да не допускат някакви политически отрепки да се гаврят с достойнството им.

# 473
Грижата за деца и възрастни със специални нужди е едно от първите неща, които правят силно положително впечатление. Постепенно обаче започваш да си задаваш въпроса колко от тези деца и хора са в това състояние заради неглижиране на ранни симптоми и оплаквания.

# 474
Никога не съм си задала такъв въпрос и не бих.

# 475
Неглижиране на състояние от страна на лекари, не на пациенти.

# 476
В коя провинция са безплатни лекарствата само срещу здравна карта?
За провинция Квебек имах предвид. Писах част от лекарствата, а не всички.
Ето тук има линк към 8000 лекарства напълно или частично покрити от безплатното здравно осигуряване.

# 477
Аз пък си задавам въпроса колко от тези  с особени нужди нямаше да имат  нуждите, ако се работеше с тях отрано.Ако се помагаше  с лечение, рехабилитация, помощни средства на ниво.Всеки здрав ум щеше да бъде  полезен не само за себе си, не само нямаше да има нужда от помощи  и подаяния на скапаната ни държава,а и да създава продукт.Държаав, дето на приказки се грижи.Щом и за здраве  излязоха в чужбина хората ,майките ,няма какво да говорим.

# 478
Бих приложила т.нар. Urlaub Geld.  Знам, че масата работодатели ще хванат поне гастрит от това, но поне ще останат читавите.
Urlaub Geld са 30 процента от бруто заплатата ти за всеки ден отпуск. Да си имаш допълнителни пари, за да си починеш като хората.

# 479
  • Ямбол
Охааа, 56 дни имам.

Тук на предишната ми работа даваха преди отпуската по една цяла заплата.

А в чужбинско дават ли ДМС, ДТВ и разни други бонуси?

Общи условия

Активация на акаунт